Wielka Inkwizycja Master 4-5.04.2009

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Bartys pisze:
Smiechu pisze:Podzielam w 100% zdanie Bless'a.

Na dobrą sprawe jezeli zrobisz sobie ograiczenie grania na 4444 tak jak bys grał 2x 2222 to ze tak zekne wcal te VC nie beda az tak masakrystyczne ( oczywiscie dochodza do tego jeszcze ograniczenia w postaci albo DRakenhoff, albo helm i Wrighty 0-1).

To ze tak powiem Orgi chca zeby VC zostaly stwozone na samych Zombiakach, szkieletach i GG Łamana z Black K)

Troszke nie jaze tego.

Osobicie grajac singla bede sie spodziewał u wiekszosci par 2x smok, a juz napewno w parach 2xHE.
O Demonach to juz nie wspomne ktore mogly by wziasc Bloodzia i do tego kolega grajacy DE majacy drugiego smoka.

Pozdro.
ech człowieku, pomyśl, 2x HE=HE na 4444, a DL-u DE i VC nie można łączyć ze sobą.
No dobra to były złe przykłady, ale dobrze wiesz że przy obcinkach Orgow, armia na 4444 będzie miała bardzo ciężko rozjechać takowy sojusz.

Tu nie chodzi poza tym o to że ja bardzo chce zagrać sam, tylko o to że w klubie jest nas 5. i nie bardzo jest jak sie złączyć, a wsumie tylko ja, Morgan i Karpiu możemy złożyć armie na ponad 4k.
Więc nie zależy mi na singlowaniu, a jedynie o desce ratunku by uczestniczyc w turnieju i nie mieć przy okazji najbardziej plewnej armii.
Bo mogło by dojść do tego ze all single będą grać ze sobą na ostanich stołach.
Powiedzmy że podobnie jak Bless chciałbym wziąść sobie klocek Bloodow z regenka, ale jak to on juz napisał - to raczej nie pasuje do klimatu, wiec raczej nie zostanie dopuszczone.

A przy okazji - czy armia VC skladajaca sie z:
8-10 Blood z regenka
3x Varghulf
2x10 Black
6x Zule
2x Corps Cart
2x Lord
3x Wight King

I cosik tam jeszcze, jak sie zmieszcze

JEST AŻ TAKIM PRZEGIĘCIEM, ŻE NIE MOŻNA TEGO DOPUŚCIĆ??
Na to pytanko moze wypowie sie org.bo chyba bedzie najbardziej kluczowe dla all chcacych grac singla na WI

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Ale jednostki w armi singlowej są Friendly. Jestem pewien, że łapiecie różnice. Argument, że 2 armie się uzupełniają, a pojedyńcza nie, można... sami wiecie co można z nim zrobić przy obecnych army bookach.
Po za tym to jest turniej parowy, z opcją dla singlowych klimaciarzy. I już :)
Ed: Śmiechu, o co Ci chodzi? Wysłałeś maila do Darka z pytaniem, czy to dopuści? Jak nie to wyślij i przestań już nabijać posty.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Mówisz i masz, a na cuda trzeba poczekać 3 dni - juz wysyłam :)

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Smiechu nie zaśmiecaj forum tylko wyślij rozpiskę - jak dotad tego nie zrobiłeś tylko marudzisz.

Bless wyślij też rozpę na priv to mailowo na pewno dojdziemy do concensusu.

Powtarzam - WI to turniej Par na duże pkt.

Granie singlowe jest opcją dla ludzi jak Jankiel czy Piotr Kurkowski którzy chca się pobawić - wystawić regimenty których na 2000+ się nie wystawia. Armie na 4444 można wyżyłować do ganic możliwości i Naszym zdaniem armia singlowa jest mocniejsza jeśli się powieli najmocniejsze jednostki, rzuca czary na całą armię itd. dlatego taki a nie inny sposób przycinania armii (pomysł nota bene Kacpra B.)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Herald Khorna na Jugeraucie z magicznym sztandarem kosztuje dodatkowy slot Hero
Czyli BSB bez magicznego sztandaru nie zabiera Hero slota?

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

tak

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

RAFIX pisze:tak
to szanse ze sie turbo mega kul fajna para z Pomorza pojawi rosną ;)

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

Mi się jak a razie podoba :)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Nie zalezy mi na cisnieciu, ale nie chce tez byc free fragiem.
Jak jesteś dobry, to nawet z plewną rozpiską nie będziesz free fragiem, a jesteś, prawda?
Nie daje Ci satysfakcji wyciągnięcie remisu z maksymalnie przegiętą armia, jak grasz jakimiś śmieciami? Mnie tam bawi dostanie 13-7 od armii z 17 PD, kiedy moja obrona magiczna ogranicza się do 2 DD (bez hoteka). Albo zremisowanie z armią na bloodthirsterze czy stardragonie, gdy nie mam żadnej magii ani strzelania.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

bless ma cisnienie ligowe ^^

Bardzo fajnie, ze wzorem Lodzi, sojusznicze jednostki nie wzbudzaja w sobie nawzajem panik. Rulespack ogolem bardzo dobry.

Troche za duzo cwiartek jest do zdobycia - moze jednak 100 punktow i 6 stref?

10 z testu to juz w porzadku. Mam nadzieje, ze nie bedzie jakichs przegietych pytan.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

swieta_barbara pisze:
Troche za duzo cwiartek jest do zdobycia - moze jednak 100 punktow i 6 stref?

10 z testu to juz w porzadku. Mam nadzieje, ze nie bedzie jakichs przegietych pytan.
ad. 1 Chcemy zostawić tak jak jest - total pkt za cwiartki do zdobycia jest taki sam jka proponujesz czyli 600 (8x75pkt) a Naszym zdaniem takie rozbicie pkt. wprowadza jakiś dodatkowy element do główkowania.

ad.2 30% jak pisałem będą to pytania trudne - reszta będzie ok. - bardzo łatwy test nic nie weryfikuje jesli wszyscy będa mieli maxa - musi być jakaś gradacja.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

ale potrzeba 8 oddziałow score-ujących na koniec bitwy aby mieć szanse na wszystkie :)

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

4 na armie :P

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

Bede :) Trzeba sie przed maturka odprezyc i cos pograc!
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Bocian
Chuck Norris

Post autor: Bocian »

Pozwólcie, że nieśmiało spytam:
Jeślibym grał samodzielnie dwarfami 2*2222, to czy mogę używać kowadła do popychania oddziałów z obu armii, czy tylko jednej? Pytanie jest dość kluczowe. Z jednej strony w zasadach stoi napisane, że sojusznicy nie mogą popychać się wzajemnie (jakkolwiek to brzmi), ale z drugiej strony, byloby to dziwne, że duża armia Dwarfow (niezbyt silne, badz co badz) moze tylko polowicznie korzystac z kowadla...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Hehe -bardzo dziwne pytanie.
Moim zdaniem chyba robisz rozpiske na 4444 i jest to jedna armia, a nie dzielisz ja na 2.

Bocian
Chuck Norris

Nie do konca: zdaje sie, ze ktos wyżej (bodaj Shino), napisal, ze gracz uklada wedle woli . Byloby to o tyle zrozumiale, ze jedna armia 4444 jest pokrzywdzona w stosunku do 2*2222 dla jednych armii (bo tak jak Dwarfy nie ma lordow na smokach, super drogich lordow czarodziejow itd wiec chetnie wymienilaby dodatkowy slot lorda na dodatkowe 2 speciale w 2*2222), a inna jest pokrzywdzona w druga strone (bo gracz wolalby wystawic 3 lordow niz 2 i 2 dod speciale). Z dwarfami jest jeszcze o tyle klopot, ze jest to armia dosc plewna (totalnie malo uniwersalna),wiec ulozyc cos sensownego, co nie polega na zbudowaniu sciany plującej olowiem, jest naprawde trudne. Zwlaszcza, jesliby kowadlo nie mogla popychac jednostek drugiej armii. A fajnie byloby zagrac czyms tak duzym, rzadko jest mozliwosc...

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Jakich 3 lordów? O co kaman?
Obrazek

Bartys
Kradziej

Post autor: Bartys »

Sorry Bocian pograj troche w tą gre to zobaczysz że lord na smoku to nie jest najpoteżniejsza rzecz jakiej uświadczysz na stole nie masz na co narzekać... nie ma 3 lordów a 2xjakas armia=ta sama armia na 4444.

Bocian
Chuck Norris

No teoretycznie jedna armia 4444 moze wziac 3 Lordow, 2*2222 tylko 2, ale jest roznica w specialach. Wiem, ze lord na smoku, nie zawsze jest super, ale chodzilo mi o to, ze niektorzy moga wolec taki wybór. Zreszta ciągle nie znam odpowiedzi na moje pytanie :wink:

ODPOWIEDZ