Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
Moderator: Dibo
Dzisaj zagrałem czymś takim (przeciw demonom)
Format 2250 BP+R
Doom Bull /und/(Talizman an zwierzątka -czyt Demona., Dwurak odnawiajacy rany i armorka każąca przeciwnikowi przerzucać trafienia)
BSB /cincz/ (ward na 4+, słomka)
Shaman /und/ (PS różdzka z popychaczką)
Shaman /slanesh/ (power familiar)
21 osobowy herd
10 osobowy herd
10 besigorów slanescha z sztandarem (bs4 24cale d6 S4)
20 kornowyh bestigorów (szmata muzyk)
3x 5 psy
2x und chariot
1x cincz chariot
3 mućki korna z szmatą
4 Trolle
Koniec
Przeciwnik miał:
Dużego demona z syrenką
herlada w pinkach
heralda w nurglitach z olways strike last dla przciwnika na jakiejś poczwarze.
6 psów
2x 12 pinków
klocuch 20 nurglitów (toroszkę to odbiegoa od obrzyganych standardów)
demonetki na steedach slanescha z sztandarem nie dającym możliwości flee.
6 flamerów
Gra bardzo miła. Przeciwnik mało wymagający, u mnie sporo pecha..
Ale i tak w 4 turze demony poddały bitwę mając świadomość że skończyć się to może już tylko w najlepszym wypadku 18-2 (policzyliśmy punkty w momencie oddania bitwy)
Ja straciłem rydwan herda i połówke trolii, przeciwnikowi został samotny klocuch plagusów.
Jednym słowem nie groźnie wyglądająca rozpiska na papierze, sprawdziła sie wyśmienicie
Duży demon nie mogący atakować DB to słodka parodia
Z już o sztuczkach typu ściąganie odziału pinkhorr z slanesha ("2")na DB będącego nadal w chelenge mającego jako wsparcie herda który sie tylko styka z demonem i nabija CR - NIEZAPOMNIANA
Format 2250 BP+R
Doom Bull /und/(Talizman an zwierzątka -czyt Demona., Dwurak odnawiajacy rany i armorka każąca przeciwnikowi przerzucać trafienia)
BSB /cincz/ (ward na 4+, słomka)
Shaman /und/ (PS różdzka z popychaczką)
Shaman /slanesh/ (power familiar)
21 osobowy herd
10 osobowy herd
10 besigorów slanescha z sztandarem (bs4 24cale d6 S4)
3x 5 psy
2x und chariot
1x cincz chariot
3 mućki korna z szmatą
4 Trolle
Koniec
Przeciwnik miał:
Dużego demona z syrenką
herlada w pinkach
heralda w nurglitach z olways strike last dla przciwnika na jakiejś poczwarze.
6 psów
2x 12 pinków
klocuch 20 nurglitów (toroszkę to odbiegoa od obrzyganych standardów)
demonetki na steedach slanescha z sztandarem nie dającym możliwości flee.
6 flamerów
Gra bardzo miła. Przeciwnik mało wymagający, u mnie sporo pecha..
Ale i tak w 4 turze demony poddały bitwę mając świadomość że skończyć się to może już tylko w najlepszym wypadku 18-2 (policzyliśmy punkty w momencie oddania bitwy)
Ja straciłem rydwan herda i połówke trolii, przeciwnikowi został samotny klocuch plagusów.
Jednym słowem nie groźnie wyglądająca rozpiska na papierze, sprawdziła sie wyśmienicie
Duży demon nie mogący atakować DB to słodka parodia
Z już o sztuczkach typu ściąganie odziału pinkhorr z slanesha ("2")na DB będącego nadal w chelenge mającego jako wsparcie herda który sie tylko styka z demonem i nabija CR - NIEZAPOMNIANA
-----------------------------------------------------------------------------------------
"kiedy ludzi kupa to i rycerz dupa"
Czemu sejw tylko o 1 większy? HW+shield daje +2 Dwuraka nie chciałem, bo 5 siły a 7 to żadna różnica w walce z elfami No chyba, ze po przeciwnej stronie stałby stardragon to co innego. Centki nie miały tarcz bo wiedziałem, ze będą ownowane z bolców W sumie przydałyby się, bo obsługant zabił mi jednegoDibo pisze:O ile wiem już kasują .... my w krakowie gramy ze kasują . Dombull aż prosił sie o slaughter blade który wchodził idealnie . Czemuu centki nie miały tarcz ?? a co do extra arm na bsb - nie szkoda ci 20 p. na sejwa tylko o 1 większego ??
Czy czasem mućki nie muszą mieć tego marka co generał? No chyba, ze się coś w BP zmieniło?Miszczu pisze:Doom Bull /und/
(...)
3 mućki korna
Auć.. Nie wiem tylko z kąd to wynika.
W podręczniku jedyie wspomina sie o tym że markowany generał (nie und) wymusza zmarkowanie odziałów tym samym lub und.
Nie znalazłem tego zapisu o tym że mucki muszą mieć tego marka co doombull..
Ale zapewne coś musiałem przeoczyć?? Ktoś pomoże?
W podręczniku jedyie wspomina sie o tym że markowany generał (nie und) wymusza zmarkowanie odziałów tym samym lub und.
Nie znalazłem tego zapisu o tym że mucki muszą mieć tego marka co doombull..
Ale zapewne coś musiałem przeoczyć?? Ktoś pomoże?
-----------------------------------------------------------------------------------------
ehh... rzeczywiście jest.
Juz 3 raz zrobiłem rozpiskę która była z jakiegoś powodu nielegalna. Nigdy mi się to nie zdarzyło. Aż do czasu zwierzoludzi. Zabawa z markami potrafi być zawiła..
W końcu się uda
Swoją drogą uważam że pod tym względem podręcznik jest super rozwiązany. Tak powinno być również w podręcznikach WoCh i Doch
Juz 3 raz zrobiłem rozpiskę która była z jakiegoś powodu nielegalna. Nigdy mi się to nie zdarzyło. Aż do czasu zwierzoludzi. Zabawa z markami potrafi być zawiła..
W końcu się uda
Swoją drogą uważam że pod tym względem podręcznik jest super rozwiązany. Tak powinno być również w podręcznikach WoCh i Doch
Oskar i Szczurza jucha.
Powiem że gubię się czasami przy bestiach ale tym razem mam chyba rację.
BP+R wprowadza dwie zmiany w itemach
a)doombull ma dostęp do wszystkich przedmiotów a nie tylko broni (to dla Szczurzej Juchy - mogę brać talizmany)
b)Ten konkretnie talizaman działa również na boh-monstre (to dla Oskara)
Wiec wygląda na to że było to legalne.
No chyba że znów coś nie wiem..
Powiem że gubię się czasami przy bestiach ale tym razem mam chyba rację.
BP+R wprowadza dwie zmiany w itemach
a)doombull ma dostęp do wszystkich przedmiotów a nie tylko broni (to dla Szczurzej Juchy - mogę brać talizmany)
b)Ten konkretnie talizaman działa również na boh-monstre (to dla Oskara)
Wiec wygląda na to że było to legalne.
No chyba że znów coś nie wiem..
Tu tkwi kozaDziwne że się przyczepiłeś do działania rune of true beast a nie do faktu, że bez BP doombol nie może go mieć ;P
Opacznie zrozumiałem to zdanie.
Moja podejżliwość wynika z tąd że armie ta pożyczyłem.. i robiąc rozpiske za rozpiską potrafi mnie nie mile zaskoczyć.
Tak jak z tymi krowami. Przeczytałem zasady dawania marków. Upewniłem się że generał und to reszta może mieszać..
A tu ZONK. Krówki mają osobny zapis.
Ehh.. czasami potrafią popalić te beasty.. zawiłością zasad errat i jeszcze BP+R
Oskar Tobie oczywiście wybaczam Arbal też nie mógł uwierzyć
Kamiiiil !! ale ja ci mówiłem o minosach .... że marki tak jak generał albo Undivided .
A ten skanapkowany demon ładnie wyglądał (zerkałem tam do miszcza jak orki masakrowały moją brete bo zapomniałem o waghh) . Byłem w szoku - Miszczowi sprawdziły sie bestigory i to bardzo !!!! ale za to z tego co wiem dopadła go klątwa różdżkowej popychaczki która nigdy nie wychodzi
A ten skanapkowany demon ładnie wyglądał (zerkałem tam do miszcza jak orki masakrowały moją brete bo zapomniałem o waghh) . Byłem w szoku - Miszczowi sprawdziły sie bestigory i to bardzo !!!! ale za to z tego co wiem dopadła go klątwa różdżkowej popychaczki która nigdy nie wychodzi
No tak różdzka była masakryczna..
Kolejna bitwa rzucania 3 kostkami i co ture albo miskast albo poniżej 9 oczek
Ale się nie poddam.. i dalej będę jej próbował na moim wagonie 15 psów czy na bestigorach.
A beastigory rzeczywiście sprawdzają się wyśmienicie. Na marku khorna obstawieni psami (od odginania) z tłem popychaczki spłacają się.
Poważnie zastanawiam się im nad daniem sztandaru Banner of rage.
Jednak ostatnio na topie jest drugi mały odział z BS na sztandarze.
A minosy chyba dostaną slanesh... albo dostaną und (aby chować tam doom bulla)
A i Trolle powyżej 2k (jak jest już 9 ld na doom bull) sprawdzają się wyśmienicie:) Przyjmowanie szarzy psów demonów to jest to.. Co niedźwiadki lubią najbardziej
Kolejna bitwa rzucania 3 kostkami i co ture albo miskast albo poniżej 9 oczek
Ale się nie poddam.. i dalej będę jej próbował na moim wagonie 15 psów czy na bestigorach.
A beastigory rzeczywiście sprawdzają się wyśmienicie. Na marku khorna obstawieni psami (od odginania) z tłem popychaczki spłacają się.
Poważnie zastanawiam się im nad daniem sztandaru Banner of rage.
Jednak ostatnio na topie jest drugi mały odział z BS na sztandarze.
A minosy chyba dostaną slanesh... albo dostaną und (aby chować tam doom bulla)
A i Trolle powyżej 2k (jak jest już 9 ld na doom bull) sprawdzają się wyśmienicie:) Przyjmowanie szarzy psów demonów to jest to.. Co niedźwiadki lubią najbardziej
Miszczu:
Chyba, że BP to zmienia, to wtedy przepraszam
jakoś nikt nie zwrócił uwagi na to, a o ile dobrze pamiętam (dawno nie grałem bestiami, a booka nie mam przy sobie), to tylko jeden oddział bestigorów może mieć mark.10 besigorów slanescha z sztandarem (bs4 24cale d6 S4)
Chyba, że BP to zmienia, to wtedy przepraszam
Ok.. to teraz mnie zgwałciliście.
Przed następną rozpiską, bede czytał każdy odział 3 razy.
Swoja droga żałosne te bestigory. Nie dość że słabe.. to jeszcze tylko jeden może miec marka i tylko jeden mag. sztandar (swoją droga jako jedyny odział w armi)
Dobrze że gram tylko for fun pozyczoną armią. A nie wydałem 3 tyś na metalowe modele aby sobie teraz pluć w brodę.
Przed następną rozpiską, bede czytał każdy odział 3 razy.
Swoja droga żałosne te bestigory. Nie dość że słabe.. to jeszcze tylko jeden może miec marka i tylko jeden mag. sztandar (swoją droga jako jedyny odział w armi)
Dobrze że gram tylko for fun pozyczoną armią. A nie wydałem 3 tyś na metalowe modele aby sobie teraz pluć w brodę.