Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Męczy mnie jeszcze kilka pytań, lecz w tejże chwili zadam tylko jedno.
Po jakiego kartofla ludzie kupują tyle farb? Rozumiem, że profesjonaliści potrzebują dużo odcieni, ale już same poradniki na games-workshop.com mnie dołują. Żeby na dwarf warriora potrzebować "only 15 colors"? Wystarczy mieć najaśniejszy i najciemniejszy odcień danego koloru. Ja sam - fakt, początkujący - do malowania skóry u dwarfów używam elf flesh + vermin brown, rozjaśniam stopniowo dodając coraz mniej brązowego. Pomarańczowy to nie sztuka uzyskać czerwień + żółć. A kupowanie x odcieni szarego to wg. mnie totalna porażka.
Po jakiego kartofla ludzie kupują tyle farb? Rozumiem, że profesjonaliści potrzebują dużo odcieni, ale już same poradniki na games-workshop.com mnie dołują. Żeby na dwarf warriora potrzebować "only 15 colors"? Wystarczy mieć najaśniejszy i najciemniejszy odcień danego koloru. Ja sam - fakt, początkujący - do malowania skóry u dwarfów używam elf flesh + vermin brown, rozjaśniam stopniowo dodając coraz mniej brązowego. Pomarańczowy to nie sztuka uzyskać czerwień + żółć. A kupowanie x odcieni szarego to wg. mnie totalna porażka.
A ile litrów zużywasz na figurkę?tomasso pisze:Utrzymać - fakt, trudno, ala zapisać sobie proporcje to chyba już tak trudno nie jest . Ja nie kupuję często farb, bo mnie po prostu nie stać. Farby citadela wychodzi ok 1000zł/litr...
http://azylium.vot.pl - Serwis Społeczności Mordheim
Chodzi Ci o source lightning? (poszukaj na CMoN o tej metodzie), ale to trudne. Zawsze możesz po prostu pokryć te elementy błyszczącym lakierem.Sahiri pisze:Jak pomalować elementy spaczenia ( kule globkow, elementy jezzaili itp ) żeby wyglądaly naturalnie ( tak jakby poświata) ?
Pasek GSu wystarczy spokojnie do zalepienia dziur w naprawdę dużej ilości figurek. Spróbuj kupić tę dużą pakę na cytadeli (ponad 100 g w cenie paczki oferowanej przez GW).smurv pisze:Czym latac dziury w figurkach? chodzi mi o te nieszczesne szczeliny miedzy czesciami sklejanej figurki a boje sie ze GS bedzie zbyt drogi na takie zabawy... no chyba ze jest on najlepszym rozwiazeniem :>?
http://azylium.vot.pl - Serwis Społeczności Mordheim
Może mi ktoś powiedzięć czy okrągłe tarcze krasnali, szkeletów, maruderów itp. są tej samej wielkośći czy się od siebie różnią???????
- Kamil Kiwi
- "Nie jestem powergamerem"
Kranoludy mają strasznie małe tarcze, maraudery i szkielety mają tarcze podobne rozmiarami.Wotan pisze:Może mi ktoś powiedzięć czy okrągłe tarcze krasnali, szkeletów, maruderów itp. są tej samej wielkośći czy się od siebie różnią???????
Arantir jest książka GW How to paint cidatel miniatures, łatwo dostępna w internecie, w niej jest wyjaśniona większość technik które potrzebujesz.
No i oczywiście masz cmon'a.
czym jest "wodna podstawka" ?
Jesli masz na mysli płaską kałużę z wikolu to pękające bąble (jak w lawie, albo gęstym błocie) najłatwiej uzyskać lepiąc je z gs przed zalaniem podstawki.
jeśli masz na myśli podwodny krajobraz i dużą kostkę z przezroczystej żywicy, to nie wiem może wdmuchując tam powietrze jakąs strzykawka????
Jesli masz na mysli płaską kałużę z wikolu to pękające bąble (jak w lawie, albo gęstym błocie) najłatwiej uzyskać lepiąc je z gs przed zalaniem podstawki.
jeśli masz na myśli podwodny krajobraz i dużą kostkę z przezroczystej żywicy, to nie wiem może wdmuchując tam powietrze jakąs strzykawka????
-
- Chuck Norris
szpilka nakłuwasz lekko zaschniętą wodę wyjmując szpilkę utworzysz bąbelki , szpilkę główka w dół (masa musi być na tyle zadka by powierzchnia się zalała ale na tyle gęsta by bąble nie wypłynęły
- Kamil Kiwi
- "Nie jestem powergamerem"
Mam głupie pytanie, jak można się zmotywować do malowania?