Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
monsterstar
Chuck Norris

Post autor: monsterstar »

wielkie dzięki ; )
Obrazek

tomasso
Mudżahedin

Post autor: tomasso »

Męczy mnie jeszcze kilka pytań, lecz w tejże chwili zadam tylko jedno.
Po jakiego kartofla ludzie kupują tyle farb? Rozumiem, że profesjonaliści potrzebują dużo odcieni, ale już same poradniki na games-workshop.com mnie dołują. Żeby na dwarf warriora potrzebować "only 15 colors"? Wystarczy mieć najaśniejszy i najciemniejszy odcień danego koloru. Ja sam - fakt, początkujący - do malowania skóry u dwarfów używam elf flesh + vermin brown, rozjaśniam stopniowo dodając coraz mniej brązowego. Pomarańczowy to nie sztuka uzyskać czerwień + żółć. A kupowanie x odcieni szarego to wg. mnie totalna porażka.

Awatar użytkownika
fingolfin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: fingolfin »

Kupują z lenistwa, tak jak ja bo nie chce mi się miesza kolorów po tysiąc razy a po drugie przy większej parti figurek gdy się je maluje kilka dni trudno jest utrzyma ten sam odcień 8)

tomasso
Mudżahedin

Post autor: tomasso »

Utrzymać - fakt, trudno, ala zapisać sobie proporcje to chyba już tak trudno nie jest :P. Ja nie kupuję często farb, bo mnie po prostu nie stać. Farby citadela wychodzi ok 1000zł/litr...

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

tomasso pisze:Utrzymać - fakt, trudno, ala zapisać sobie proporcje to chyba już tak trudno nie jest :P. Ja nie kupuję często farb, bo mnie po prostu nie stać. Farby citadela wychodzi ok 1000zł/litr...
A ile litrów zużywasz na figurkę?
http://azylium.vot.pl - Serwis Społeczności Mordheim

Awatar użytkownika
fingolfin

hehe ja niektóre farbki mam po siedem lat i nie są nawet do połowy zużyte jedyne które musiałem dokupywać to czarna biała i bestial brown (na podstawki)

Sahiri
Pseudoklimaciarz

Post autor: Sahiri »

Jak pomalować elementy spaczenia ( kule globkow, elementy jezzaili itp ) żeby wyglądaly naturalnie ( tak jakby poświata) ?

smurv
Warzywo

Post autor: smurv »

Czym latac dziury w figurkach? chodzi mi o te nieszczesne szczeliny miedzy czesciami sklejanej figurki a boje sie ze GS bedzie zbyt drogi na takie zabawy... no chyba ze jest on najlepszym rozwiazeniem :>?

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Sahiri pisze:Jak pomalować elementy spaczenia ( kule globkow, elementy jezzaili itp ) żeby wyglądaly naturalnie ( tak jakby poświata) ?
Chodzi Ci o source lightning? (poszukaj na CMoN o tej metodzie), ale to trudne. Zawsze możesz po prostu pokryć te elementy błyszczącym lakierem.
smurv pisze:Czym latac dziury w figurkach? chodzi mi o te nieszczesne szczeliny miedzy czesciami sklejanej figurki a boje sie ze GS bedzie zbyt drogi na takie zabawy... no chyba ze jest on najlepszym rozwiazeniem :>?
Pasek GSu wystarczy spokojnie do zalepienia dziur w naprawdę dużej ilości figurek. Spróbuj kupić tę dużą pakę na cytadeli (ponad 100 g w cenie paczki oferowanej przez GW).
http://azylium.vot.pl - Serwis Społeczności Mordheim

Awatar użytkownika
Pretor
Chuck Norris

Post autor: Pretor »

GS wykożystywany wyłącznie do lepienia dziur, używany oszczędnie, wystarczy na 2-3 armie :wink:

smurv
Warzywo

Post autor: smurv »

bede zaopatrywac sie w jotte.istore.pl i mysle jeszcze nad PC bo chyba wychodzi taniej ?

Awatar użytkownika
fingolfin

Od biedy możesz użyć jakieś gotowej masy szpachlowej wychodzi to tanio ale ja używam raczej tylko do makiet wiem ze mój kumpel tak koniki zawsze szpachluje :idea:

Awatar użytkownika
Wotan
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Wotan »

Może mi ktoś powiedzięć czy okrągłe tarcze krasnali, szkeletów, maruderów itp. są tej samej wielkośći czy się od siebie różnią???????

Awatar użytkownika
Arantir

Post autor: Arantir »

Potrzebuje jakiegoś poradnika gdzie są wyjaśnione techniki zaawansowane np. jakies sl, layering i jakies glaze i inne będę wdzięczny, pozdro :)

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

Dało by się osiągnąć kolor brązu ( metalu ) z tych farb co mam ?
Shining gold , skull white ,chaos black, scored i bestial brown ( mam więcej ale wątpię żeby się przydały

Awatar użytkownika
Kamil Kiwi

Post autor: Kamil Kiwi »

Wotan pisze:Może mi ktoś powiedzięć czy okrągłe tarcze krasnali, szkeletów, maruderów itp. są tej samej wielkośći czy się od siebie różnią???????
Kranoludy mają strasznie małe tarcze, maraudery i szkielety mają tarcze podobne rozmiarami.

Arantir jest książka GW How to paint cidatel miniatures, łatwo dostępna w internecie, w niej jest wyjaśniona większość technik które potrzebujesz.
No i oczywiście masz cmon'a.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

szybka piłka z mojej strony :) jak zrobić bąbelki na podstawce "wodnej" ??

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

czym jest "wodna podstawka" ?
Jesli masz na mysli płaską kałużę z wikolu to pękające bąble (jak w lawie, albo gęstym błocie) najłatwiej uzyskać lepiąc je z gs przed zalaniem podstawki.
jeśli masz na myśli podwodny krajobraz i dużą kostkę z przezroczystej żywicy, to nie wiem :P może wdmuchując tam powietrze jakąs strzykawka????

VegaMStudio
Chuck Norris

Post autor: VegaMStudio »

szpilka nakłuwasz lekko zaschniętą wodę wyjmując szpilkę utworzysz bąbelki , szpilkę główka w dół (masa musi być na tyle zadka by powierzchnia się zalała ale na tyle gęsta by bąble nie wypłynęły

Awatar użytkownika
Kamil Kiwi

Post autor: Kamil Kiwi »

Mam głupie pytanie, jak można się zmotywować do malowania? :P

ODPOWIEDZ