No i w corachquas pisze:Erranci sa dobzi bo tani. Czego chciec za model z parametrami imperialnego spearmena-> nie mam zielonego pojecia dlaczego mialby byc drozszy.
Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
1. Ile trebusz ma obsługantów? Czterech czy ten na taczce też się liczy?
2. I na jakiej podstawce powinien być według uściśleń?(w podręczniku nic nie jest napisane...).
3. Do trbusza stosuje się duży czy mały wzornik?
4. Na jakiej wielkości podstawce są relikwie Graala? 4 na 6 cm?
2. I na jakiej podstawce powinien być według uściśleń?(w podręczniku nic nie jest napisane...).
3. Do trbusza stosuje się duży czy mały wzornik?
4. Na jakiej wielkości podstawce są relikwie Graala? 4 na 6 cm?
trebusz nie ma podstawki
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
jest to jedna podstawka, a nie 3, ale jak na moje oko to za duża na kawaleryjską...
-
- Kretozord
Na zasięg łuku.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
wie ktoś czy chłopi korzystają z LD najbliższego knighta (na przykład jakiegoś erranta) czy tylko najblizszego paladyna?
i jeszcze jedno: żeby grać paladynem na pegazie albo na gryfie to trzeba kupić taki pojazd czy wystarczy powiedziec kto na czym jeździ??
i jeszcze jedno: żeby grać paladynem na pegazie albo na gryfie to trzeba kupić taki pojazd czy wystarczy powiedziec kto na czym jeździ??
- Shakin' Dudi
- Masakrator
kazdego knighta w 6 calach i w 12 calach od generała wybierasz najwyższą.
A kodeks kupiłes? Trzeba dokupić (zastępuje wtedy konika) pegaza za 50 pkt . A Paladyna nie mozna dac na gryfa, tylko Duke'a (200 pkt)
A kodeks kupiłes? Trzeba dokupić (zastępuje wtedy konika) pegaza za 50 pkt . A Paladyna nie mozna dac na gryfa, tylko Duke'a (200 pkt)
nom mam podręcznik, i tam napisali to co Ty o tym dokupowaniu zwierząt dla herosów i lordów, tylko że mi choidzilo o to czy trzeba kupić w sklepie pegaza albo gryfa , a jesli nie trzeba to w takim razie jak dluga jest podstawka takich stworzen? (wiem ze kolesia na pegazie jest chyba 40 na 40, czyli mimo wszystko inna niż ta jakby jeździl na koniu)
czyli pegaz może być plastikowy?,( taki zakoszony jakiemuś rycerzowi na pegazie:)), bo jesli chodzi o gryfa to nigdzie nie mogłem znalezc gdzie mozna go kupic, no chyba ze króla trzeba kupowac od razu, to podziękuje narazie panu na gryfie...
Nie ma do Bretonnii innego modelu hipogryfa, niż ten od króla. Ewentualnie można czasem dorwać model z V edycji (na którym też siedzi król). Pegaz jak najbardziej może być plastikowy
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
to ze wg fluffa to esjt krol to nei zanczy ze nie zmoesz go wystawic na stole jako zwyklego lorda... nie rob sobie sztucznych problemow
a pegaza zmoesz miec ajkeigo chcesz...plastik albo metal jak amsz skad wziac i fundusze na to
a pegaza zmoesz miec ajkeigo chcesz...plastik albo metal jak amsz skad wziac i fundusze na to
Fish, moze troche wyrozumialości dla początkującego...
BSB jest herosem, ale nie zjada slotu herosa jesli chodzi o kompozycje armii.
BSB jest herosem, ale nie zjada slotu herosa jesli chodzi o kompozycje armii.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.