quas pisze:Erranci sa dobzi bo tani. Czego chciec za model z parametrami imperialnego spearmena-> nie mam zielonego pojecia dlaczego mialby byc drozszy.
1. Ile trebusz ma obsługantów? Czterech czy ten na taczce też się liczy?
2. I na jakiej podstawce powinien być według uściśleń?(w podręczniku nic nie jest napisane...).
3. Do trbusza stosuje się duży czy mały wzornik?
4. Na jakiej wielkości podstawce są relikwie Graala? 4 na 6 cm?
nom mam podręcznik, i tam napisali to co Ty o tym dokupowaniu zwierząt dla herosów i lordów, tylko że mi choidzilo o to czy trzeba kupić w sklepie pegaza albo gryfa , a jesli nie trzeba to w takim razie jak dluga jest podstawka takich stworzen? (wiem ze kolesia na pegazie jest chyba 40 na 40, czyli mimo wszystko inna niż ta jakby jeździl na koniu)
czyli pegaz może być plastikowy?,( taki zakoszony jakiemuś rycerzowi na pegazie:)), bo jesli chodzi o gryfa to nigdzie nie mogłem znalezc gdzie mozna go kupic, no chyba ze króla trzeba kupowac od razu, to podziękuje narazie panu na gryfie...
Nie ma do Bretonnii innego modelu hipogryfa, niż ten od króla. Ewentualnie można czasem dorwać model z V edycji (na którym też siedzi król). Pegaz jak najbardziej może być plastikowy
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
no to jeszcze jedną zagadke mam, wiecie czy BSB liczy się jako dwóch herosów czy jako jeden? bo gdzies tu na forum ktoś napisał, że jako dwóch a w zasadach tego nie mogę znalezc