DOT 4 - ten płyn hamulcowy do zmywania farby
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Gdzie można kupić rozpuszczalnik do nitro na terenie Warszawy? W jakiego rodzaju sklepach jest on dostępny?
Póki co kąpiel odbywają metalowe HE, ale nie w DOT-4 a w zwykłym acetonowym zmywaczu do paznokci ;] (pozdrawiam swoją kobietę =] )
Pozdrawiam
Póki co kąpiel odbywają metalowe HE, ale nie w DOT-4 a w zwykłym acetonowym zmywaczu do paznokci ;] (pozdrawiam swoją kobietę =] )
Pozdrawiam
Geniuszem nie jest ten kto ma porządek, lecz geniuszem jest ten kto panuje nad Chaosem.
Hmm, zrobiłem tak jak kazałeś. I powiem, że nie wyglądają na zniszczone. Farba poschodziła, pozostała za to na twarzach i w zakamarkach. Być może, zniszczenia ukażą się potem... Bo czym się objawia kąpiel w acetonie, jakimi zniszczeniami?
To w takim razie jadę po DOT-4. Póki co nie wiem gdzie rozpuszczalnik do nitro kupić.
To w takim razie jadę po DOT-4. Póki co nie wiem gdzie rozpuszczalnik do nitro kupić.
zmywacz do paznokci nie niszczy metali. Nie można go używać do plastików.
a farbę z figurek metalowych to można zmywać rozcieńczalnikiem do farb - do nabycia w każdym sklepie z farbami
a farbę z figurek metalowych to można zmywać rozcieńczalnikiem do farb - do nabycia w każdym sklepie z farbami
Lepszy DOT-3. Farba dużo lepiej i szybciej schodzi, zarówno z plastików, jak i z metali. Testowałem oba i 3 jak narazie jest najlepszym środkiem do ściągania farby ze wszystkich figurekTo w takim razie jadę po DOT-4
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Jankiel a ile trwa taka "kąpiel" zeby farbe dobrze zmyc?
W DOT4 to trwa tygodnie
W DOT4 to trwa tygodnie
Niestety, kupiłem DOT-4. Wcześniejsze posty mówiły o tym, że jest najlepszy. No nic, poczekam te "tygodnie" nigdzie mi się nie śpieszy. Póki co mam co malować. Chyba, że zainwestuje kolejne 11,99 i zaleję raz drugi, ale chyba lepiej nie ryzykować =]
Co do lakieru do paznokci- to farba schodzi, ale tylko grubsze warstwy oraz większe płaszczyzny.
Co do lakieru do paznokci- to farba schodzi, ale tylko grubsze warstwy oraz większe płaszczyzny.
Dziś eksperymentowałem z DOT-3, figurki wpakowane do niego wczoraj o 15, wyciągnięte dziś koło tej samej godziny. Efekty: nadzwyczaj dobrze zeszła farba z modeli Greatswords w opłakanym stanie, cieszy mnie to strasznie bo już myślałem, że nic z nich nie będzie (nie ma jak poprzedni właściciel figurek...). Pierwsze "kuku" było, gdy chwyciłem któregoś z kolei gościa do czyszczenia a temu podstawka zgina się wpół i łamie chociaż tylko go lekko trzymałem. Mała strata, podstawki to nie problem. Z hangunnerów 6 ed. zeszło też bez żadnych problemów.
Kłopoty zaczęły się jak wyciągnąłem 6 ed. swordsmen, chwytam gościa do ręki... a on odpada z podstawki. Czytałem że DOT rozpuszcza super glue więc się nie przejąłem ale... odpadł kawałek nogi... Przyglądnąłem się dokładnie figurce, to nie było tak, że była wcześniej połamana czy pocięta. Ogólnie kilka figurek się tak dziwnie zachowało, rzecz oczywiście nie była w samych swordsmen, bo inna ich partia wyszła bez szwanku. Zanim zadam pytanie to tylko utwierdzę: figurki metalowe zmyte bez problemu
A teraz pytanie: stało się komuś coś takiego albo podobnego? Czy może po prostu miałem pecha?
Kłopoty zaczęły się jak wyciągnąłem 6 ed. swordsmen, chwytam gościa do ręki... a on odpada z podstawki. Czytałem że DOT rozpuszcza super glue więc się nie przejąłem ale... odpadł kawałek nogi... Przyglądnąłem się dokładnie figurce, to nie było tak, że była wcześniej połamana czy pocięta. Ogólnie kilka figurek się tak dziwnie zachowało, rzecz oczywiście nie była w samych swordsmen, bo inna ich partia wyszła bez szwanku. Zanim zadam pytanie to tylko utwierdzę: figurki metalowe zmyte bez problemu
A teraz pytanie: stało się komuś coś takiego albo podobnego? Czy może po prostu miałem pecha?
Mocze figurki plastikowe i metalowe w Dot4 i Dot3 od lat nigdy im sie nic nie stalo
- Heinrich K.
- Mudżahedin
1.można tym czyścić podstawki?
2.rozpuszcza klej super glue kropelka ect.?
2.rozpuszcza klej super glue kropelka ect.?
-
- Chuck Norris
Ja od zawsze używam acetonu do metali i denaturatu do plastików i jeszcze mnie nie zawiodły te 2 środki
-
- Chuck Norris
Nigdy mi się nic z plastikami nie przytrafiło jak maczałem w denaturacie (czas to od 24-48h) trzeba moczyć ale nie tknie plastiku na bank ...
z innej beczki - to czym fanatyku odtłuszczasz figurki ? ja właśnie odtłuszczam denaturatem przed malowaniem.
z innej beczki - to czym fanatyku odtłuszczasz figurki ? ja właśnie odtłuszczam denaturatem przed malowaniem.
- Scyla Anfingrimm
- Wałkarz
Co będzie lepsze do odklejenia metalowego rycerza od plastikowego konia? DOT 4 czy DOT 3?
"ZABIJAJ DLA KHORNA, ZABIJAJ DLA KHORNA, ZABIJAJ DLA KHORNA!" (Dla Slaanesha też! I dla Nurgla! Oraz Tzeentcha!) Zabijaj każdego jak leci! Niech Chaos rośnie w siłe i zapanuje nad światem śmiertelników!
P.S. A Wąpierze ssą!!
P.S. A Wąpierze ssą!!