gra ktoś... ? I jakie są Wasze opinie... ?
mi gra się średnio podoba. O ile poprzednie części wciągnęły mnie na długi długi czas to Empire po kilku godzinach odstawiłem i jakoś nie chce mi się wracać...
Empire Total War
Moderator: Zaklinacz Kostek
to samo odczucie, jestem fanem serii, z niecierpliwością wyczekiwałem tej kolejnej, jednak gra z początku fajna to po czasie się zawiodłem. To mix Imperial Glory + medievala 2 z podrasowaną grafiką. Tura trwa strasznie dużo wszyskie europejskie armie prawie takie same.
Nuda grałem przez kilka dni, teraz od kilku dni nie ruszam
Nuda grałem przez kilka dni, teraz od kilku dni nie ruszam
Ja trochę pograłem, ale mi się koszmarnie wiesz, więc jak na razie czekam na patcha, za to bardzo podoba mi się to rozwijanie technologii.
A licky boom boom down!!!
Hmmm, kupiłem w dniu premiery jako iż jestem mega fanem serii, wróciłem do domu i się ciut zawiodłem. Najpierw instalacja przez Steama, który co chwila wariuje (próbował mi ściągać 14 giga gry xD), reinstal E:TW, reinstal Steama, instalacja, patch (hmmm, patch w dniu premiery? sprytne) i po 2h zaczynamy.
Pierwszą rzeczą, która przykuła moją uwagę była mapa. Zmieniła się i chyba na lepsze. Pomysł z miastami i "miasteczkami" jest Imo trafiony. Dzięki niemu zwiększono regiony. Chwała twórcom, że nie nawalili za dużo miast. AI trochę poprawione ale nadal głupiutkie. Na normal/normal agresywność równa się zero, na hard/hard również Graficznie na bardzo wysokim poziomie. Bitwy lądowe w miarę monotonne, czasem AI czymś zaskoczy, ale to rzadko. Bitwy morskie natomiast bardzo bardzo na plus. Drzewko technologi wprowadziło trochę innowacyjności serii.
Po 3-4 dniach przeszedłem dużą kampanię Rzeczypospolitą, teraz przymierzam się do zaczęcia czegoś na very hard/very hard, bo inaczej to raczej nie ma sensu
Pierwszą rzeczą, która przykuła moją uwagę była mapa. Zmieniła się i chyba na lepsze. Pomysł z miastami i "miasteczkami" jest Imo trafiony. Dzięki niemu zwiększono regiony. Chwała twórcom, że nie nawalili za dużo miast. AI trochę poprawione ale nadal głupiutkie. Na normal/normal agresywność równa się zero, na hard/hard również Graficznie na bardzo wysokim poziomie. Bitwy lądowe w miarę monotonne, czasem AI czymś zaskoczy, ale to rzadko. Bitwy morskie natomiast bardzo bardzo na plus. Drzewko technologi wprowadziło trochę innowacyjności serii.
Po 3-4 dniach przeszedłem dużą kampanię Rzeczypospolitą, teraz przymierzam się do zaczęcia czegoś na very hard/very hard, bo inaczej to raczej nie ma sensu
Ostatnio zmieniony 2 paź 2009, o 19:32 przez Chmuruś, łącznie zmieniany 1 raz.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
tez kupiłem i mi się wcale podoba, troszkę przycina bo optymalizacja słaba a złego kompa nie mam na pewno ( pewnie moglby byc lepszy ale to zawsze moze byc usprawiedliwieniem twórców). Bitwy morskie okrętów liniowych i fregat to to dlaczego kupiłęm tą grę, szkoda że w poprzednich produkcjach nie było bitew galer dajmy na to czy sredniowiecznych statków.