Moderatorzy i podfora
Poczekajmy chociaż do soboty.
Tym bardziej, że wciąż nie wiem co z Christosem i Fluffym - jeśli zgłoszą się do poprzednio modowanych działów, teoretycznie wchodzą z automatu (chociaż takie zawieszenie aktywności na forum poddaje ich kandydatury pod dyskusję ).
Jeśli nie (a masoni, czyli admini + moderatorzy, nie będą mieli zdecydowanego, zaufanego i sprawdzonego faworyta), działy VC i HE też będą podlegały pod głosowanie.
Zresztą loża masońska debatuje jak wybrać takich modów, żeby forum rosło w siłę, a użytkownikom żyło się dostatniej - moderatorzy mogą Wam to potwierdzić.
Tym bardziej, że wciąż nie wiem co z Christosem i Fluffym - jeśli zgłoszą się do poprzednio modowanych działów, teoretycznie wchodzą z automatu (chociaż takie zawieszenie aktywności na forum poddaje ich kandydatury pod dyskusję ).
Jeśli nie (a masoni, czyli admini + moderatorzy, nie będą mieli zdecydowanego, zaufanego i sprawdzonego faworyta), działy VC i HE też będą podlegały pod głosowanie.
Zresztą loża masońska debatuje jak wybrać takich modów, żeby forum rosło w siłę, a użytkownikom żyło się dostatniej - moderatorzy mogą Wam to potwierdzić.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
ja na HE się staram jak moge rozkręcić i już coś się dzieje ale teraz widze, że mało osób nimi gra, fajnie
ja bym chetnie pomogl khainowi przy Ograch... od poczatku powstania armii sie nia bawie.
Dobra, mamy sobotę, początek weekendu. Jutro minie pierwszy tydzień od otwarcia forum - dziś mija tydzień od uruchomienia na serwerze
Sytuacja z kandydatami na moderatorów prezentuje się następująco:
1. Płoty i Młoty
brak (trudno się dziwić, do moderowania jest kupa spamu )
2. Rozpiski
- Szczurek
- Zafael
3. WFB - Dyskusja Ogólna
brak
4. Bretonnia
- Jagal
- Troyan
5. Chaos Dwarfs
- Blundi
6. Dogs Of War
- Husiat
7. Dwarfs
brak
8. Empire
- Raf
9. High Elves
- Kosa
10. Ogre Kingdoms
- Khain
- Husiat
11. Skaven
brak
12. Vampire Counts
- Nehan
- Bless
- Christos (?)
13. Wood Elves
- Bless
- Wych
- Scimitar
- Kiczu
- Christos (?)
14. Galeria Figurek
- Ziemko
- Troyan
- Bless
15. Modelowanie i Malowanie - Pytania, Porady
- Fanatyk
- Bless
16. Sprzedaż/Kupno/Wymiana
brak
Proszę o zgłaszanie swoich typów. Najlepiej w tym temacie, w formacie
numer działu.kandydat
plus ewentualnie parę słów uzasadnienia.
Lista nie jest zamknięta. Tym bardziej, że mogłem o kimś zapomnieć - za co od razu przepraszam . Zatem jeśli ktoś chciałby oddać się pod top... pod głosowanie, także proszę się zgłaszać!
Troszkę wyjaśnień:
1. To ma formę głosowania, ale wynik głosowania nie musi się przełożyć od razu na nominację - tę ostatnią jeszcze musi zatwierdzić loża masońska, czyli admini i obecni moderatorzy.
2. Głosujcie niekoniecznie na swoich ziomów, ale na osoby, o których możecie z czystym sumieniem powiedzieć, że są kompetentne w temacie i na tyle często bywają na forum, że mogą trochę z tego czasu poświęcić na moderację.
3. "(?)" przy Christosie oznacza, że zgłosił się parę dni temu i od tamtego czasu zamilkł. Oczywiście można nań oddawać głosy, ale do chwili wyjaśnienia sprawy nie będą one brane pod uwagę.
4. Tam, gdzie jest tylko jeden kandydat, może on wejść z automatu. Ale nie musi. Jakby co, patrz punkt 1)
5. Głos z uzasadnieniem (sensownym) znaczy więcej niż głos bez uzasadnienia. Zwłaszcza, jeśli dana osoba nie jest zbyt dobrze znana adminom i moderatorom.
Rozstrzygnięcie prawdopodobnie w nocy z poniedziałek na wtorek
Sytuacja z kandydatami na moderatorów prezentuje się następująco:
1. Płoty i Młoty
2. Rozpiski
- Szczurek
- Zafael
3. WFB - Dyskusja Ogólna
brak
4. Bretonnia
- Jagal
- Troyan
5. Chaos Dwarfs
- Blundi
6. Dogs Of War
- Husiat
7. Dwarfs
brak
8. Empire
- Raf
9. High Elves
- Kosa
10. Ogre Kingdoms
- Khain
- Husiat
11. Skaven
brak
12. Vampire Counts
- Nehan
- Bless
- Christos (?)
13. Wood Elves
- Bless
- Wych
- Scimitar
- Kiczu
- Christos (?)
14. Galeria Figurek
- Ziemko
- Troyan
- Bless
- Fanatyk
- Bless
16. Sprzedaż/Kupno/Wymiana
brak
Proszę o zgłaszanie swoich typów. Najlepiej w tym temacie, w formacie
numer działu.kandydat
plus ewentualnie parę słów uzasadnienia.
Lista nie jest zamknięta. Tym bardziej, że mogłem o kimś zapomnieć - za co od razu przepraszam . Zatem jeśli ktoś chciałby oddać się pod top... pod głosowanie, także proszę się zgłaszać!
Troszkę wyjaśnień:
1. To ma formę głosowania, ale wynik głosowania nie musi się przełożyć od razu na nominację - tę ostatnią jeszcze musi zatwierdzić loża masońska, czyli admini i obecni moderatorzy.
2. Głosujcie niekoniecznie na swoich ziomów, ale na osoby, o których możecie z czystym sumieniem powiedzieć, że są kompetentne w temacie i na tyle często bywają na forum, że mogą trochę z tego czasu poświęcić na moderację.
3. "(?)" przy Christosie oznacza, że zgłosił się parę dni temu i od tamtego czasu zamilkł. Oczywiście można nań oddawać głosy, ale do chwili wyjaśnienia sprawy nie będą one brane pod uwagę.
4. Tam, gdzie jest tylko jeden kandydat, może on wejść z automatu. Ale nie musi. Jakby co, patrz punkt 1)
5. Głos z uzasadnieniem (sensownym) znaczy więcej niż głos bez uzasadnienia. Zwłaszcza, jeśli dana osoba nie jest zbyt dobrze znana adminom i moderatorom.
Rozstrzygnięcie prawdopodobnie w nocy z poniedziałek na wtorek
Jak nie ma nikogo do moderacji Płotów i Młotów, to ja mogę pomoderować. Od roku jestem adminem forum ŁO a Łódzcy gracze, nie dość, że spamują to jeszcze czasami na siebie wrzucają, więc w sumie moje klimaty.
b_sk się zgłosił. I bardzo dobrze Gdyby byli inni kandydaci i tak zagłosowałbym na niego. A że nie ma, to dla mnie sprawa jasna. Jak napisał, ma doświadczenie admina, ale przede wszystkim to spoko ziom1. Płoty i Młoty
Hmm, tu specjalnie nie mam zdania. To co mogę powiedzieć, to że obaj się spro udzielają na tym forum. Może 2 modów?2. Rozpiski
Również nie znam chłopaków. Ale dałbym Jagalowi. A Troyanowi coś o malowaniu, bo się na tym świetnie zna4. Bretonnia
Jedna kandydatura - Blundi. Nie znam, więc nie widzę powodu, dla którego miałbym się sprzeciwić5. Chaos Dwarfs
Husiat - jeszcze bardzo młody człowiek, ale się powoli wyrabia Innych chętnych nie widzę. Więc myślę, że można zaryzykować Zwłaszcza, że to ryzyko nie niesie większych konsekwencji.6. Dogs Of War
TAK. Znam tylko z forum, ale uważam, że się sprawdzi. Zresztą już chyba moderował?8. Empire
Znam tylko Blessa z tej ekipy. Ale chciałbym, żeby WE modował Więc się nie wypowiem.VC
Jak wspomniałem, swój głos oddaję na Blessa. Doświadczenie ma (NG). WE rozjeżdża mnie regularnie A pozatym to mój kumpel i prawdziwy jeździec hadcoru Z czystym sumieniem (orka) polecam!13. Wood Elves
Troyan. Bo pozostali kandydaci i tak będą mieli pieczę nad innym forum, a on naprawdę się na tym zna. Jego komentarze są fachowe i przydatne. Oddaje swój głos na niego.14. Galeria Figurek
Wszystko co napisałem, to moja subiektwna opinia. Ale tak bym zagłosował
Pozdrawiam wszystkich kandydatów!
Ech, Kołata, żeby wszystkie następne posty były tak ładnie poskładane i z uzasadnieniami jak Twój... Normalnie wzorowo!
Kurcze ,bo pomysle ,ze te armie sa malo popularne3. WFB - Dyskusja Ogólna
brak
11. Skaven
brak
7. Dwarfs
brak
Albo trzeba zapytac sie udzielajacych w tych tematach lub zaproponowac to osoba ubiegajacym sie o modowanie :VC ,WE czy galerie (tam jest zgloszonych po 3-4 chetnych chyba wystarczy ze 2 )
1. Płoty i Młoty
b_sk!
2. Rozpiski
- Szczurek
- Zafael
OBAJ
3. WFB - Dyskusja Ogólna
Tomash?;]
Wych
4. Bretonnia
- Jagal
5. Chaos Dwarfs
- Blundi
6. Dogs Of War
- Husiat
7. Dwarfs
- TomCio?
8. Empire
- Raf
9. High Elves
- Kosa
10. Ogre Kingdoms
- Khain
11. Skaven
nie mam zdania...
12. Vampire Counts
- Nehan
- Christos (?)
13. Wood Elves
- Bless
- Scimitar
14. Galeria Figurek
- Ziemko
- Troyan
- Bless
b_sk!
2. Rozpiski
- Szczurek
- Zafael
OBAJ
3. WFB - Dyskusja Ogólna
Tomash?;]
Wych
4. Bretonnia
- Jagal
5. Chaos Dwarfs
- Blundi
6. Dogs Of War
- Husiat
7. Dwarfs
- TomCio?
8. Empire
- Raf
9. High Elves
- Kosa
10. Ogre Kingdoms
- Khain
11. Skaven
nie mam zdania...
12. Vampire Counts
- Nehan
- Christos (?)
13. Wood Elves
- Bless
- Scimitar
14. Galeria Figurek
- Ziemko
- Troyan
- Bless
Na razie szukamy modów działów, które cieszą się jakimś-tam zainteresowaniemWych pisze:To ja jak pisalem pomoderowal bym jeszcze Ine Systemy Doswiadczenie mam dosc duze (rozpiski wfb na NG, wiele działow na mythos.pl) a i jakos nikt do tej pory nie narzekal na moja prace
Zapomnij, nie nadaję się na moderatora. Po drugiej-trzeciej moderacji zbanowałbym prewencyjnie wszystkichtrikk pisze:3. WFB - Dyskusja Ogólna
Tomash?;]
Tomash, wiem, ze sie nie sprecyzowalem, co do galerii, wiec precyzuje teraz. Do "Modelowania..." nie zagladam, wiec tam na moda sie nie nadam. Moge ogarnąć np. Welfy i Galerię (np. z Troyanem). Tam zagladam regularnie.Tomash pisze: 14. Galeria Figurek
- Ziemko
- Troyan
- Bless
- Fanatyk
- Bless
Co do innych moderatorów, to wypowiem sie tylko co do tych, o ktorych wiem, ze sa ludźmi dojrzałymi i potrafia opanować nerwy (co jest wazne przy funkcji moda), a takze wola porzadek niz wolna amerykanke i łagodnie mówiąc - bałagan.
Z powyzszej listy kojarze i uwazam za wlasciwie na stanowisko moderatorów nastepujace osoby:
- Troyan
- Raf
- Scimitar
Pozostałych osob albo nie kojarze, albo kojarze za słabo, badź też uważam za zbyt postrzelone do tej roboty (jak np. Ziemka, ktorego bardzo lubie, ale uważam za dosyć rozemocjonowanego goscia)
Ostatnio zmieniony 16 gru 2006, o 16:58 przez bless, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dark Master
- Warzywo
- Kontakt:
Kod: Zaznacz cały
Inne gry Komputerowe
no a uzasadnienie :
duzo gram i bylem adminem duzego forum ( nie bylo moda wszytsko sam robilem) jestem adminem forum klasy wiec chyba pasuje
edit: ehh nie napsialem ze to ja mam byc kandydatem .....
Ostatnio zmieniony 17 gru 2006, o 21:47 przez Dark Master, łącznie zmieniany 1 raz.
>>>JUMPDAFUCKUP<<<
Ja bym zgłosił na High Elves Asassello albo Litha, bo się znają na tym, kochają swoje armie (:D) i dotychczas nigdy nie powiedziałbym o nich "spamerzy". Oprócz tego to ludzie w miarę spokojni i bardzo aktywni od jakiegoś czasu w battla. Ale kosa jest już chyba przeforsowany, nie mam nic przeciwko.
Działam w imieniu Zakonu Rycerskiego Świętego Jana Chrzciciela Szpitala Jerozolimskiego. Nie polecam wchodzić mi w drogę
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Zaliczyłem kilkudniową nieobecność z powodu nieprzewidzianych okoliczności
@Tomash zgłosiłem się do VC ponieważ wcześniej przypadła mi ta moderatura. Wampiry to maja druga armia, na razie bez występów publicznych, ale od dłuższego czasu się nią zajmuje. Oczywiście jak słusznie zauważyłeś moją pierwszą i główną armią są leśniaki, ale skoro kandydują do tego działu bless i scimi to pozostaje mi jedynie chylić czoła przed w/w i ustąpić pierwszeństwa jednemu z nich. Osobiście widzę na tym stanowisku Scimiego.
Bardzo chętnie zajmę się wampirami. Mam nadzieje, że nikt nie miał zarzutów co do mojej moderatury w poprzedniej edycji BP
@Tomash zgłosiłem się do VC ponieważ wcześniej przypadła mi ta moderatura. Wampiry to maja druga armia, na razie bez występów publicznych, ale od dłuższego czasu się nią zajmuje. Oczywiście jak słusznie zauważyłeś moją pierwszą i główną armią są leśniaki, ale skoro kandydują do tego działu bless i scimi to pozostaje mi jedynie chylić czoła przed w/w i ustąpić pierwszeństwa jednemu z nich. Osobiście widzę na tym stanowisku Scimiego.
Bardzo chętnie zajmę się wampirami. Mam nadzieje, że nikt nie miał zarzutów co do mojej moderatury w poprzedniej edycji BP