Pytania początkującego
Moderator: #helion#
Kolejne pytanie z cyklu dumam i sam nie wiem....
Spearmeni biją z 2 rank gdy stali i zostali zaszarżowani....w obecnej edycji ranka to 5 modeli...
Co jeśli mam detachment 8 pikinierów ----->4 za nimi 4 i został on zaatakowany??
bije 8 czy 4 ..... ranki maja???
Spearmeni biją z 2 rank gdy stali i zostali zaszarżowani....w obecnej edycji ranka to 5 modeli...
Co jeśli mam detachment 8 pikinierów ----->4 za nimi 4 i został on zaatakowany??
bije 8 czy 4 ..... ranki maja???
I magia nie działa na Steam Tanka oprócz tej z podaną siłą.
Więc też Steam Tanka w ten sposób nie można uleczyć.
Modlitwy kapłana działają na herosów i championów.
Inne leczenia nie działają na machiny i rydwany.
I magia nie działa na Steam Tanka oprócz tej z podaną siłą.
Więc też Steam Tanka w ten sposób nie można uleczyć.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
A mnie zastanowił ostatnio aldred's cascet of sorcery. Czy można próbować z ukraść jego mocą zaklęcie więcej niż jednemu magowi na turę? Dla pewności wrzucam opis przedmiotu:
Bound Spell: Power Level variable. At the end of each of his movement phase, the bearer may remove and
capture one randomly determined spell from an enemy Wizard within 12” of him on a roll 4+. The bearer can
then cast the captured spell in any of his following magic phases by releasing it from the casket just like from
bound item, whereupon the spell is then removed from the game. Any number of spells may be captured by the
casket, and the bearer can cast each one once, either over several magic phase or all at the same time if he
prefers. The power level of the spell cast by the casket will be equivalent to the normal casting value of the
spell.
Mam nadzieję, że to nie czepialstwo z mojej strony, ale formułka przeze mnie przytoczona wskazuje na wykradanie jednego zaklęcia z maga/magów na tyle głupiego/ich że znalazł/leźli się w zasięgu. Ostatnio mam dużo angielskiego przed oczyma więc nie bijcie jeśli coś przekręcam albo coś takiego, po prostu mogę być zmęczony
Jak się gra tym przedmiotem?
Bound Spell: Power Level variable. At the end of each of his movement phase, the bearer may remove and
capture one randomly determined spell from an enemy Wizard within 12” of him on a roll 4+. The bearer can
then cast the captured spell in any of his following magic phases by releasing it from the casket just like from
bound item, whereupon the spell is then removed from the game. Any number of spells may be captured by the
casket, and the bearer can cast each one once, either over several magic phase or all at the same time if he
prefers. The power level of the spell cast by the casket will be equivalent to the normal casting value of the
spell.
Mam nadzieję, że to nie czepialstwo z mojej strony, ale formułka przeze mnie przytoczona wskazuje na wykradanie jednego zaklęcia z maga/magów na tyle głupiego/ich że znalazł/leźli się w zasięgu. Ostatnio mam dużo angielskiego przed oczyma więc nie bijcie jeśli coś przekręcam albo coś takiego, po prostu mogę być zmęczony
Jak się gra tym przedmiotem?
dość ciekawa sytuacja - chyba nigdy nad tym sie nie zastanawiałem - faktycznie opis jest nieprecyzyjny i moze faktycznie mozna by skrasc 1 czar każdego z wrogich magów w promieniu 12".... moze niech sie wypowie jakas tęższa głowa;)
"from an enemy Wizard within 12” of him on a roll 4+. "
Jak dla mnie jest to jednoznaczne z jedną postacią.
Co innego gdyby było:
"from every enemy Wizard within 12” of him on a roll 4+. "
Jak dla mnie jest to jednoznaczne z jedną postacią.
Co innego gdyby było:
"from every enemy Wizard within 12” of him on a roll 4+. "
Witam! Jestem tu nowy (zarówno na forum jaki i w WFB) i mam pytanie, a żeby nie zaśmiecać forum zadaje je tutaj. Mianowicie - czy istnieje możliwość złożenia jakiejś sensownej rozpiski Imperium opartej na piechocie (czyt. swordsmenach ) i niewielkich oddziałach kawalerii, która to rozpiska miałaby być nastawiona offensywnie? I nie chodzi mi tu o jakieś hiper-super-max rozpiski turniejowe. Chodzi raczej o fajną rozpiskę do gry "for fun" z kumplem, który posiada HE.
Jak najbardziej ;]
Wystawiasz duze klocki swordsmenow ( tak ok 25 ) muzyk sztandar oraz detchatment ( dobrze pisze ? ) 9 halabrnikow + kusznikow do zmiekczania wroga ( HE od kusz nie maja za dobrego as ) . No i kawa po 6 , obowiazkowo jedna po 5 z kapitanem . Dla umilenia gry mozesz wystawic aramty ;] . No i z taka armia mniej wiecej na 1000 mozesz spokojnie grac przeciw HE
Wystawiasz duze klocki swordsmenow ( tak ok 25 ) muzyk sztandar oraz detchatment ( dobrze pisze ? ) 9 halabrnikow + kusznikow do zmiekczania wroga ( HE od kusz nie maja za dobrego as ) . No i kawa po 6 , obowiazkowo jedna po 5 z kapitanem . Dla umilenia gry mozesz wystawic aramty ;] . No i z taka armia mniej wiecej na 1000 mozesz spokojnie grac przeciw HE
Imperium też ma przyjemną magię Ja zawsze biorę 2óch magów... nigdy scrolli nie biorę, ale to raczej kwestia mojego stylu gry...
Rod of Power!
Rod of Power!
Moim zdaniem najlepszy przedmiot z imperialnego działu Arcane.
Rod of Power!
Rod of Power!
Moim zdaniem najlepszy przedmiot z imperialnego działu Arcane.
Mam takie pytanko bo ostatnio nie wiedzielismy z kumplem jak to rozegrac jak strzelam z dziala do smoka z jezdzcem to jak rozdzielam hity? dostaja obaj po k6? czy tak jak w przypadku maszyn 1-4 smok 5-6 jezdziec
Tak jak w przypadku maszyn 1-4 smok 5-6 jezdziec.szirer pisze:Mam takie pytanko bo ostatnio nie wiedzielismy z kumplem jak to rozegrac jak strzelam z dziala do smoka z jezdzcem to jak rozdzielam hity? dostaja obaj po k6? czy tak jak w przypadku maszyn 1-4 smok 5-6 jezdziec
Piotr
Toni, pomyliło Ci się z rydwanem
Krótka piłka Panowie(nie mam czasu tego szukać w zasadach): Czy jeśli stworze oddział Myśliwych za dopłatą +2 pkt. per model do Archerów, a następnie włoże do oddziału charaktera dokładniej maga, to oddział nadal będzie scoutem wraz z tym charakterem w środku czy też straci tę zdolnośc i pozostanie mu tylko skirmish? Z góry dziekuję za odpowiedź drodzy koledzy:]