Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
Jak gralismy na DMP to zawsze mnie wystawiali na Bretonie....w sumie z breta gralem 2 bitwy i zalozylem 2 maski własnie dzieki fanolomi i ich dlugimi lancal=mi....przy wypuszczaniu modlilem sie zeby mi fanatym wylecial na 3 - 4 cali....i wtedy bretka sie pieknie skladala....;p
tak naprawde wystarcza 1 oddzial-ja bym go zuzyl do wyciagniecia fanatykow. tak samo jak mozna poswiecic fasty(najpierw chowajac je na 1 ture przez wroga magia),do tego lucznicy ostrzeliwujacy fasty (coby nie przeszkadzaly) i zaczyna sie robic pod gorke.
zreszta zwykle monotonna armia bretki "only lance style" nie jest jej najgrozniejsza wersja.
zreszta zwykle monotonna armia bretki "only lance style" nie jest jej najgrozniejsza wersja.
Jak ustawiasz rozpę pod bretkę to piszczałki obowiązkowe.
Generalnie bretka jest moim zdaniem łatwym przeciwnikiem dla zielonych. Park maszynowy + magia + NG z fanolami i powinno być dobrze.
Chukki pięknie przebijają się przez lance, stopy ładnie zmniejszają liczebność wroga, DD pięknie działa na pegazy. Grunt to nie dać sobie za szybko wyciągnąć fanoli, a jeśli już wyjdą to rozsiać ich żeby lance nie miały jak przejechać. A my w tym czasie magujemy i strzelamy z maszyn
Pytanie z innej beczki:
Dodatkowy załogant nie daje rydwanowi orczemu US5, racja? Ale boss na rydwanie to już US5, tak?
Jeśli mam rację - jak używacie standardowych rydwanów? US4 nawet z flanki nie daje bonusu ani nie ściąga CR'a, a z samych impactów nie ma bata przebić się przez static...
Generalnie bretka jest moim zdaniem łatwym przeciwnikiem dla zielonych. Park maszynowy + magia + NG z fanolami i powinno być dobrze.
Chukki pięknie przebijają się przez lance, stopy ładnie zmniejszają liczebność wroga, DD pięknie działa na pegazy. Grunt to nie dać sobie za szybko wyciągnąć fanoli, a jeśli już wyjdą to rozsiać ich żeby lance nie miały jak przejechać. A my w tym czasie magujemy i strzelamy z maszyn
Pytanie z innej beczki:
Dodatkowy załogant nie daje rydwanowi orczemu US5, racja? Ale boss na rydwanie to już US5, tak?
Jeśli mam rację - jak używacie standardowych rydwanów? US4 nawet z flanki nie daje bonusu ani nie ściąga CR'a, a z samych impactów nie ma bata przebić się przez static...
Po prostu nie szarżuj na takie klocki (chyba że jako dodatek). Rydwan jest dobry na coś, co może zgnieść i potem overrun'ować albo przynajmniej zagonić i się w coś wbić.Jeśli mam rację - jak używacie standardowych rydwanów? US4 nawet z flanki nie daje bonusu ani nie ściąga CR'a, a z samych impactów nie ma bata przebić się przez static...
- Szalonooki
- Warzywo
Tak Doom Diver.
Ta nazwa to po prostu swobodne tłumaczenie jakie jest w podręczniku do armii
Ta nazwa to po prostu swobodne tłumaczenie jakie jest w podręczniku do armii
- Szalonooki
- Warzywo
Mam pytanie odnośnie squigów herdów.
Jak to jest z ich wystawianiem. Wystawia się 5 w tym 3 sqigi w tym 2 goblinów z obsługi? Można na jeden slot wystawić więcej jeśli tak to jak ma się proporcja pomidory-obsługa?
Jeśli można więcej to dobieramy kolejną piątkę czy możemy np. dwa pomidory więcej dołożyć?
P.S: Nie edytowałem wcześniejszego posta aby temat podbiło. Jak ktoś chce może je teraz połączyć
Jak to jest z ich wystawianiem. Wystawia się 5 w tym 3 sqigi w tym 2 goblinów z obsługi? Można na jeden slot wystawić więcej jeśli tak to jak ma się proporcja pomidory-obsługa?
Jeśli można więcej to dobieramy kolejną piątkę czy możemy np. dwa pomidory więcej dołożyć?
P.S: Nie edytowałem wcześniejszego posta aby temat podbiło. Jak ktoś chce może je teraz połączyć
Niestety jedna drużyna to 3 squigi i 2 poganiaczy. I tylko o takie składy możesz regimencik powiększać. Nie dołaczysz 2 czy 20 squigów do 2 gobasów. Możesz za to tych drużyn mieć ile się podoba.
- Szalonooki
- Warzywo
Dobra pierwsze pytanie rozwiane teraz kolejne. Ponieważ mam informacje sprzeczne od Was i od AB (Army builder...nie army book ) więc wolę się upewnić.
1 oddział 1 slot special
2 oddziały 2 sloty special
3 oddziały 3 sloty?
Czy podobnie jak z chariotami że nieważne ile oddziałów (ewentualnie jakieś ograniczenie) zajmują zawsze jeden slot?
Wybaczcie że tak pytam ale w AB dodawałem kilku, punktowo podliczał ale resztę już nie chciał myśleć i np. mogłem wystawić do bitwy 7 jednostek według niego
Pozdrawiam.
1 oddział 1 slot special
3 oddziały 3 sloty?
Czy podobnie jak z chariotami że nieważne ile oddziałów (ewentualnie jakieś ograniczenie) zajmują zawsze jeden slot?
Wybaczcie że tak pytam ale w AB dodawałem kilku, punktowo podliczał ale resztę już nie chciał myśleć i np. mogłem wystawić do bitwy 7 jednostek według niego
Pozdrawiam.
Dokładnie tak. Wystawiając jeden rydwan orkowy zajmujesz nim jeden slot specjal. Jeśli np. weźmiesz 10 squig herdów w jeden oddzial to zajmuje on 1 slot specjal. Jeśli zaś podzielisz go na 2 oddziały - zajmują one 2 sloty specjal.Szalonooki pisze:Dobra pierwsze pytanie rozwiane teraz kolejne. Ponieważ mam informacje sprzeczne od Was i od AB (Army builder...nie army book ) więc wolę się upewnić.
1 oddział 1 slot special
3 oddziały 3 sloty?
Pozdrawiam.