Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Moderator: Ziemko
ale jak moge jeszcze - dlaczego widza 360? skoro tylko skirmisz o Unit Str1 widzi 360 ? Czy moze Flaing Cavalary widzi 360 ?
jesli to nie jest problem to czy moglbym poprosić o dłuższą odpowiedz ?
jesli to nie jest problem to czy moglbym poprosić o dłuższą odpowiedz ?
Dluzsza odp:
PRZE-CZY-TAJ SO-BIE RULE-BOO-KA
Kazdy skirmish widzi 360 stopni Us nie ma znaczenia.( no chyba ze to monstar & handlers ale to juz nie ma tutaj znaczenia )
PRZE-CZY-TAJ SO-BIE RULE-BOO-KA
Kazdy skirmish widzi 360 stopni Us nie ma znaczenia.( no chyba ze to monstar & handlers ale to juz nie ma tutaj znaczenia )
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
Monster widzi do przodu a handlersi do okoła, dlatego hydra moze ziac za siebie nawet Mam racje?Jasif pisze:( no chyba ze to monstar & handlers ale to juz nie ma tutaj znaczenia )
Może takie pytanie już było ale nie wiem gdzie więc pytam:
jade sobie na bohaterze chaosu i wyzywam anc stegadona na challenge.
on odmawia, więc walcze tylko ze skinkami.
Teraz pytanie:
Czy on w ogóle może w ten sposób odmówić?
A jeśli może, to czy może w swojej turze użyc engine
jade sobie na bohaterze chaosu i wyzywam anc stegadona na challenge.
on odmawia, więc walcze tylko ze skinkami.
Teraz pytanie:
Czy on w ogóle może w ten sposób odmówić?
A jeśli może, to czy może w swojej turze użyc engine
Nie moze odmówić wogóle. A w czelendżu walczy tylko steg i szaman, skinki sie tylko patrzą
-
- Warzywo
Mam pytanko odnośnie sacred spawnings. Czytając nowego army booka nie znalazłem nigdzie informacji o tych dodatkach. Czy zostały wycofane?
Mam takie małe pytanie, wydaje mi się rozsądne XD Mianowicie chodzi mi o efekt "The Portent of Warding" funkcję enginu of the Bogów Napisane jest tam iż cytuje: ..."All friendlly units within 12" receive a 5+ ward save from any ranged attacks that originate from more than 12" from the engine"... Pytanie jest dość prozaiczne... Czy sam stegadon jak i jego crew też się zaliczą jako ów friendlly, ergo po prostu czy też dostają tego warda na 5+ ? Nie chce niczego sugerować, ale wydaje mi się że nie, dostałem odgórne pytanie i po prostu nie jestem pewien... Pozdro 2 All!
-
- Chuck Norris
Takie małe pytanko co do efektu enginu "The burning Alignment" oraz odziału w domu.
Jeżeli wypale z egina i domek jest w zasięgu to czy zgodnie z zasadą domku jest to traktowane jako atak templatem czy normalne d6 hitów tylko. Skąd pytanie bo jeżeli traktować to jako template to chyba trza byłoby rzucać na początek ilość hitów z engina a potem z zasad domku ilość doposzczalnych hitów.
Jeżeli wypale z egina i domek jest w zasięgu to czy zgodnie z zasadą domku jest to traktowane jako atak templatem czy normalne d6 hitów tylko. Skąd pytanie bo jeżeli traktować to jako template to chyba trza byłoby rzucać na początek ilość hitów z engina a potem z zasad domku ilość doposzczalnych hitów.
Mam kilka pytań a nie zauważyłem czy było podawane już wcześniej
Grałem ostatnio z WE i miałem kilka problemów:
1)Czy jak strzelam z engina to kasuje warda Leśnym duchom?(w sumie nie zauważyłem żeby było napisane, że jest to magiczny pocisk)
2)Czy moge ziać ogniem salkami do jednostek w lesie? Jak tak to czy tylko w te co widzę czy mogę strzelać po tych ukrytych?
3)Czy "Shield Of The Mirrored Pool" może odbić "treesing" kiedy jestem w lesie?
Pozdro i czekam na odpowiedź
Grałem ostatnio z WE i miałem kilka problemów:
1)Czy jak strzelam z engina to kasuje warda Leśnym duchom?(w sumie nie zauważyłem żeby było napisane, że jest to magiczny pocisk)
2)Czy moge ziać ogniem salkami do jednostek w lesie? Jak tak to czy tylko w te co widzę czy mogę strzelać po tych ukrytych?
3)Czy "Shield Of The Mirrored Pool" może odbić "treesing" kiedy jestem w lesie?
Pozdro i czekam na odpowiedź