Pomigracyjny szampan i kac
Re: Pomigracyjny szampan i kac
mi sie ani nie podoba wygląd, stary był bardziej klimatyczny!, ani funkcjonalność (forum muli mi jak nigdy)
pzdr
pzdr
Wygląd do niczego zupełnie nie wprowadza w klimat - zmieńcie i to od razu.
Funkcjonalność gorsza bo STRRRASZNIE się spowolniło i długo się ładuje. Mam nadzieje że to poprostu pomigracyjny błąd który sam się naprawi bo dużo wolniejsze... Podsumowując wolałem poprzednie forum...
EDIT: Wygląd oczywiście najlepszy to ten stary ale jak już musiałbym wybrać z innych to AZ_Retro mi pasuje, albo DirtyBoard... Ale najlepiej tamten stary Image....
Funkcjonalność gorsza bo STRRRASZNIE się spowolniło i długo się ładuje. Mam nadzieje że to poprostu pomigracyjny błąd który sam się naprawi bo dużo wolniejsze... Podsumowując wolałem poprzednie forum...
EDIT: Wygląd oczywiście najlepszy to ten stary ale jak już musiałbym wybrać z innych to AZ_Retro mi pasuje, albo DirtyBoard... Ale najlepiej tamten stary Image....
Ostatnio zmieniony 22 mar 2009, o 12:42 przez Jajan1, łącznie zmieniany 1 raz.
Kurcze... brakuje mi szybkiej odpowiedzi...
Co do skórek to Darkfantasy jest niezła, revolution jest bardzo podobne do starej zdaje się
Co do skórek to Darkfantasy jest niezła, revolution jest bardzo podobne do starej zdaje się
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Tomashu kolejna porcja mojego marudzenia
Zastanawia mnie jedno:
dlaczego wyświetla mi się na stronie głównej temat: We're going down! (przenosiny) chociaż nowe posty są w temacie: Pomigracyjny szampan i kac?
I jeszcze taka kosmetyczna uwaga dałoby się aby nie wyświetlało na stronie głównej np: N 22 mar 2009, 11:25 tylko np: Dziś, 11:25
O wyglądzie się nie wypowiadam
Zastanawia mnie jedno:
dlaczego wyświetla mi się na stronie głównej temat: We're going down! (przenosiny) chociaż nowe posty są w temacie: Pomigracyjny szampan i kac?
I jeszcze taka kosmetyczna uwaga dałoby się aby nie wyświetlało na stronie głównej np: N 22 mar 2009, 11:25 tylko np: Dziś, 11:25
O wyglądzie się nie wypowiadam
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
Wygląd forum mi się nie podoba, wcześniejszy był lepszy. Ale tak to ok.
Ze skórek ggvalentine najlepsza.
btw.
To mnie roz****ło
Ze skórek ggvalentine najlepsza.
btw.
To mnie roz****ło
Kolory wiadomości
Wiadomość od przyjaciela
Wiadomość od wroga
Ostatnio zmieniony 22 mar 2009, o 12:50 przez TomCio, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja również przyłączam się do uwag odnośnie wyglądu forum. Poprzednio może i nie było zbyt modernistycznie i nowocześnie, ale przede wszystkim wyraźnie i czytelnie - beżowe tło i brązowe belki/nagłówki oraz wytłuszczony tekst. Łatwo się to czytało, bo był duży kontrast i szybko wpadało w oko. Teraz za to podoba mi się czcionka, jest o wiele czytelniejsza, bardziej techniczna Linki natomiast zlewają się z tekstem, wcześniej można było odróżnić tekst (kolor), który jednocześnie był linkiem do innej strony, a był wpisany w czyjąś wypowiedź. A i podzielam zdanie odnośnie oznaczania dat postów oraz "ostatnich" postów pod tytułami tematów z prawej strony. To w sumie kosmetyka, ale ułatwia poruszanie się po forum, no i człowiek się zwyczajnie przyzwyczaił wzrokowo
To chyba tyle ode mnie. Poza tym ładnie jest i dobrze idzie!
@TomCio - mnie też
To chyba tyle ode mnie. Poza tym ładnie jest i dobrze idzie!
@TomCio - mnie też
ja jestem stara konserwa ktora z zalozenia nie lubi nowego
redsilver jest obrzydliwy, a do wyboru mam tylko subsilvera
panel uzytkownika to jakis pokrecony labirynt niepotrzebnych opcji...
nie podoba mi sie
edit: jeszcze jedna denerwujaca rzecz - czemu ten topic pojawia sie na gorze w innych podforach?
faktycznie nie odznacza przeczytanych tematow - co za szajs!
nie podoba mi sie
edit: jeszcze jedna denerwujaca rzecz - czemu ten topic pojawia sie na gorze w innych podforach?
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
Nie bedę ględził o tym co inni napisali, bądź jest chilowe.
Zastanawia mnie tylko co to ma być "przyjaciele online" "przyjaciele offline" ? Zaczynamy bawic sie jakiś portal społecznościowy? MOże by tak pod liczba postów ilosc "przyjaciół"?
Wiem czepiam się
Zastanawia mnie tylko co to ma być "przyjaciele online" "przyjaciele offline" ? Zaczynamy bawic sie jakiś portal społecznościowy? MOże by tak pod liczba postów ilosc "przyjaciół"?
Wiem czepiam się
Nad layoutem jeszcze będą prace -- mam nadzieję że uda mi się namówić Wafiego albo znaleźć jakiegoś innego dobrego grafika, który zrobi tak żeby było fajnie (bo jak ja się za to wezmę to będzie dramat )
Ten topic pojawia się na innych, bo jest "globalnym ogłoszeniem".
Właśnie wgrywam kilka innych skórek, żebyście sobie mogli poeksperymentować i poustawiać każdy swoją taką jak lubi Sprawdzajcie opcje w profilu!
A funkcje społecznościowe, przyjaciele/wrogowie itd. też mi się nie podoba i poszukam możliwości wyłączenia tego
Ten topic pojawia się na innych, bo jest "globalnym ogłoszeniem".
Właśnie wgrywam kilka innych skórek, żebyście sobie mogli poeksperymentować i poustawiać każdy swoją taką jak lubi Sprawdzajcie opcje w profilu!
A funkcje społecznościowe, przyjaciele/wrogowie itd. też mi się nie podoba i poszukam możliwości wyłączenia tego
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
pojawia sie ponieważ jest Ogłoszniem globalnym.Gobos pisze:ja jestem stara konserwa ktora z zalozenia nie lubi nowego
nie podoba mi sie
Faktycznie ładuje sie ultra długo - IMO jest zbyt nafaszerowany dodatkami zeby nasze cienkie Polskie łacza dawały rade.
Mam poki co wrazenie , ze forum niedosc , ze nie dziala szybciej to strasznie muli...
Małe refleksje po eksperymentowaniu z layoutami:
- 610nm jest miodzio, co byście powiedzieli na taki z zamianą pomarańczy na ciemne czerwienie?
- AZ Retro też bardzo fajny, chociaż trochę za wąski
- DarkFantasy makes me emo
- DirtyBoard jest całkiem zabawne, ale chyba nie bardzo w klimacie; poza tym nie podoba mi się to, że jest to layout "zamknięty"
- GetAway jest ponury, bury i oldschoolowy -- forum w nim wygląda jak arkusz kalkulacyjny (ale nie ukrywam, że czytelny -- po prostu paskudny)
- Revolution nienajgorszy, ale wąski i "zamknięty"
Moje typy (do ewentualnych modyfikacji na beżowo-czerwony): 610nm, azretro, aktualnie-domyślny RedSilver
Zresztą, ustawcie sobie jaki lubicie -- najchętniej używane będą miały w pierwszej kolejności tłumaczone przyciski
Co do mulenia: nie wiem czy was to pocieszy, ale wynika z wielkiego user rusha, jaki masowo wykonali użytkownicy -- każde żądanie jest przetwarzane szybciej niż było dotychczasowo (na starym silniku), ale z powodu ograniczonej ilości RAMu każde żądanie musi trochę postać w kolejce.
Przeniesiemy się na dedyka, gdzie będzie cztery razy tyle RAMu, to i tak user rush niestraszny
- 610nm jest miodzio, co byście powiedzieli na taki z zamianą pomarańczy na ciemne czerwienie?
- AZ Retro też bardzo fajny, chociaż trochę za wąski
- DarkFantasy makes me emo
- DirtyBoard jest całkiem zabawne, ale chyba nie bardzo w klimacie; poza tym nie podoba mi się to, że jest to layout "zamknięty"
- GetAway jest ponury, bury i oldschoolowy -- forum w nim wygląda jak arkusz kalkulacyjny (ale nie ukrywam, że czytelny -- po prostu paskudny)
- Revolution nienajgorszy, ale wąski i "zamknięty"
Moje typy (do ewentualnych modyfikacji na beżowo-czerwony): 610nm, azretro, aktualnie-domyślny RedSilver
Zresztą, ustawcie sobie jaki lubicie -- najchętniej używane będą miały w pierwszej kolejności tłumaczone przyciski
Co do mulenia: nie wiem czy was to pocieszy, ale wynika z wielkiego user rusha, jaki masowo wykonali użytkownicy -- każde żądanie jest przetwarzane szybciej niż było dotychczasowo (na starym silniku), ale z powodu ograniczonej ilości RAMu każde żądanie musi trochę postać w kolejce.
Przeniesiemy się na dedyka, gdzie będzie cztery razy tyle RAMu, to i tak user rush niestraszny
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
Muli niemiłosiernie ;/
hypnotic pisze:Dlaczego nie może być nic ciemnego? Osobiście te wszystkie jasne kojarzą mi się z milionami niedopracowanych forum o dupie marynie... Też jestem za darkfantasy, nie jest aż tak ciemne w porównaniu do innych lub dirtyboard2.0, ewentualnie coś takiego co było dawnie o ile to możliwe
Oj, ja jestem stanowczo przeciwny ciemnemu layoutowi.
Pamietajcie o tych, co na forum siedza glownie w godzinach pracy!
Ciemne forum bedzie zbyt widoczne w na tle aplikacji, jakie sa stosowane w biurach. Dla mnie optymalnie by bylo, gdyby forum mialo design excela, worda, albo powerpointa... wtedy przynajmniej nie bede mial stresu, ze jakis szef przyluka, ze robie sobie chwile odpoczynku....
Ale zadowolony bede takze z dowolnej, jasnej skorki z niejaskrawymi dodatkami.
Nie no wygląd jest jak dla mnie do bani...trzeba to moim zdaniem koniecznie zmienic...troszke jakby wolniej działa...ale to moze sie ustatkuje jakoś....no i to co pisali poprzednicy...z prawej strony...nie tylko kto napisał ostatniego posta ale również w jakim temacie go napisał ...a i szybkie odpowiedzi...to jak by wróciło było by ok....
A tak poxzatym jest ok
A tak poxzatym jest ok
-do kitu wygląd
-zamula
-brak szybkiej odpowiedzi
-nie pokazuje tematu, w którym został napisany post (chodzi mi o te strzałki, odnośniki do tematów co były po prawej stronie)
-w indexie pokazuje, że ktoś napisał posta w temacie, ale gdy już się kliknie to znika ta informacja i trzeba patrzeć po datach
-ładowanie awatarka...
Ale jedna mała fajna rzecz w profilu- Przyjaciele i WROGOWIE
-zamula
-brak szybkiej odpowiedzi
-nie pokazuje tematu, w którym został napisany post (chodzi mi o te strzałki, odnośniki do tematów co były po prawej stronie)
-w indexie pokazuje, że ktoś napisał posta w temacie, ale gdy już się kliknie to znika ta informacja i trzeba patrzeć po datach
-ładowanie awatarka...
Ale jedna mała fajna rzecz w profilu- Przyjaciele i WROGOWIE