Pomigracyjny szampan i kac

Uwagi, pochwały, zgłoszenia, skargi, sugestie i pomysły - jeśli dotyczą tego forum, oto miejsce dla nich.
Tu poruszane będą wszystkie kwestie związane z działaniem forum.
ODPOWIEDZ

Co sądzisz o nowym forum po pierwszych godzinach?

Czas głosowania minął 28 mar 2009, o 23:54

rewelacja i miodzio, zapomniałem już o starym!
25
13%
bardzo fajne funkcjonalnie, ale nie podoba mi się skórka/wygląd
86
45%
fajny wygląd, ale nie podoba mi się funkcjonalnie
20
11%
nie podoba mi się ani funkcjonalność, ani wygląd -- do bani
59
31%

Liczba głosów: 190
Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Re: Pomigracyjny szampan i kac

Post autor: thurion »

mi sie ani nie podoba wygląd, stary był bardziej klimatyczny!, ani funkcjonalność (forum muli mi jak nigdy)

pzdr

Jajan1
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Jajan1 »

Wygląd do niczego zupełnie nie wprowadza w klimat - zmieńcie i to od razu.
Funkcjonalność gorsza bo STRRRASZNIE się spowolniło i długo się ładuje. Mam nadzieje że to poprostu pomigracyjny błąd który sam się naprawi bo dużo wolniejsze... Podsumowując wolałem poprzednie forum...

EDIT: Wygląd oczywiście najlepszy to ten stary ale jak już musiałbym wybrać z innych to AZ_Retro mi pasuje, albo DirtyBoard... Ale najlepiej tamten stary Image....
Ostatnio zmieniony 22 mar 2009, o 12:42 przez Jajan1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

muli jak chooo...lercia

najbardziej mi brakuje przy forach po prawej stronie tego w jakim temacie jest napisany ostatni post

wygląd to sprawa wtórna

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

Kurcze... brakuje mi szybkiej odpowiedzi...

Co do skórek to Darkfantasy jest niezła, revolution jest bardzo podobne do starej zdaje się
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Tomashu kolejna porcja mojego marudzenia ;)
Zastanawia mnie jedno:
dlaczego wyświetla mi się na stronie głównej temat: We're going down! (przenosiny) chociaż nowe posty są w temacie: Pomigracyjny szampan i kac?

I jeszcze taka kosmetyczna uwaga dałoby się aby nie wyświetlało na stronie głównej np: N 22 mar 2009, 11:25 tylko np: Dziś, 11:25

O wyglądzie się nie wypowiadam ;)
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Wygląd forum mi się nie podoba, wcześniejszy był lepszy. Ale tak to ok.
Ze skórek ggvalentine najlepsza. Obrazek

btw.
To mnie roz****ło
Kolory wiadomości
Wiadomość od przyjaciela
Wiadomość od wroga
Obrazek
Ostatnio zmieniony 22 mar 2009, o 12:50 przez TomCio, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Ja również przyłączam się do uwag odnośnie wyglądu forum. Poprzednio może i nie było zbyt modernistycznie i nowocześnie, ale przede wszystkim wyraźnie i czytelnie - beżowe tło i brązowe belki/nagłówki oraz wytłuszczony tekst. Łatwo się to czytało, bo był duży kontrast i szybko wpadało w oko. Teraz za to podoba mi się czcionka, jest o wiele czytelniejsza, bardziej techniczna :) Linki natomiast zlewają się z tekstem, wcześniej można było odróżnić tekst (kolor), który jednocześnie był linkiem do innej strony, a był wpisany w czyjąś wypowiedź. A i podzielam zdanie odnośnie oznaczania dat postów oraz "ostatnich" postów pod tytułami tematów z prawej strony. To w sumie kosmetyka, ale ułatwia poruszanie się po forum, no i człowiek się zwyczajnie przyzwyczaił wzrokowo :)

To chyba tyle ode mnie. Poza tym ładnie jest i dobrze idzie!

@TomCio - mnie też :D

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Zgadzam się z przedmówcami: wlececze się jak mucha w smole.

Mi najbardziej podobały się skórki:
GuildWarsAlliannce
DarkFantasy

Szybka odpowiedź to faktycznie była ciekawa opcja.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

ja jestem stara konserwa ktora z zalozenia nie lubi nowego :wink:
redsilver jest obrzydliwy, a do wyboru mam tylko subsilvera
panel uzytkownika to jakis pokrecony labirynt niepotrzebnych opcji...
nie podoba mi sie :P

edit: jeszcze jedna denerwujaca rzecz - czemu ten topic pojawia sie na gorze w innych podforach?
faktycznie nie odznacza przeczytanych tematow - co za szajs!
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Nie bedę ględził o tym co inni napisali, bądź jest chilowe.

Zastanawia mnie tylko co to ma być "przyjaciele online" "przyjaciele offline" ? Zaczynamy bawic sie jakiś portal społecznościowy? :wink: MOże by tak pod liczba postów ilosc "przyjaciół"? :lol2:

Wiem czepiam się :P

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Nad layoutem jeszcze będą prace -- mam nadzieję że uda mi się namówić Wafiego albo znaleźć jakiegoś innego dobrego grafika, który zrobi tak żeby było fajnie (bo jak ja się za to wezmę to będzie dramat :D )

Ten topic pojawia się na innych, bo jest "globalnym ogłoszeniem".

Właśnie wgrywam kilka innych skórek, żebyście sobie mogli poeksperymentować i poustawiać każdy swoją taką jak lubi :) Sprawdzajcie opcje w profilu!

A funkcje społecznościowe, przyjaciele/wrogowie itd. też mi się nie podoba i poszukam możliwości wyłączenia tego :P
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Gobos pisze:ja jestem stara konserwa ktora z zalozenia nie lubi nowego :wink:
redsilver jest obrzydliwy, a do wyboru mam tylko subsilvera
panel uzytkownika to jakis pokrecony labirynt niepotrzebnych opcji...
nie podoba mi sie :P

edit: jeszcze jedna denerwujaca rzecz - czemu ten topic pojawia sie na gorze w innych podforach?
faktycznie nie odznacza przeczytanych tematow - co za szajs!
pojawia sie ponieważ jest Ogłoszniem globalnym.
Faktycznie ładuje sie ultra długo - IMO jest zbyt nafaszerowany dodatkami zeby nasze cienkie Polskie łacza dawały rade.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Mam poki co wrazenie , ze forum niedosc , ze nie dziala szybciej to strasznie muli...

Awatar użytkownika
Possessed
Mudżahedin

Post autor: Possessed »

wygląd - kiepski, funkcjonalność - nie widzę nic nowego przydatnego, szybkość - omgwtflol... tęskno za poprzednią "true" wersją :(

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Małe refleksje po eksperymentowaniu z layoutami:
- 610nm jest miodzio, co byście powiedzieli na taki z zamianą pomarańczy na ciemne czerwienie?
- AZ Retro też bardzo fajny, chociaż trochę za wąski
- DarkFantasy makes me emo ;)
- DirtyBoard jest całkiem zabawne, ale chyba nie bardzo w klimacie; poza tym nie podoba mi się to, że jest to layout "zamknięty"
- GetAway jest ponury, bury i oldschoolowy -- forum w nim wygląda jak arkusz kalkulacyjny (ale nie ukrywam, że czytelny -- po prostu paskudny)
- Revolution nienajgorszy, ale wąski i "zamknięty"

Moje typy (do ewentualnych modyfikacji na beżowo-czerwony): 610nm, azretro, aktualnie-domyślny RedSilver

Zresztą, ustawcie sobie jaki lubicie -- najchętniej używane będą miały w pierwszej kolejności tłumaczone przyciski :)

Co do mulenia: nie wiem czy was to pocieszy, ale wynika z wielkiego user rusha, jaki masowo wykonali użytkownicy -- każde żądanie jest przetwarzane szybciej niż było dotychczasowo (na starym silniku), ale z powodu ograniczonej ilości RAMu każde żądanie musi trochę postać w kolejce.

Przeniesiemy się na dedyka, gdzie będzie cztery razy tyle RAMu, to i tak user rush niestraszny :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Kajthek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kajthek »

Muli niemiłosiernie ;/
Obrazek
"Tu się nie gra, tu się nie hałasuje..."
"Boom De Ah Dah"

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

hypnotic pisze:Dlaczego nie może być nic ciemnego? Osobiście te wszystkie jasne kojarzą mi się z milionami niedopracowanych forum o dupie marynie... Też jestem za darkfantasy, nie jest aż tak ciemne w porównaniu do innych lub dirtyboard2.0, ewentualnie coś takiego co było dawnie o ile to możliwe

Oj, ja jestem stanowczo przeciwny ciemnemu layoutowi.
Pamietajcie o tych, co na forum siedza glownie w godzinach pracy!
Ciemne forum bedzie zbyt widoczne w na tle aplikacji, jakie sa stosowane w biurach. Dla mnie optymalnie by bylo, gdyby forum mialo design excela, worda, albo powerpointa... :) wtedy przynajmniej nie bede mial stresu, ze jakis szef przyluka, ze robie sobie chwile odpoczynku.... :mrgreen:
Ale zadowolony bede takze z dowolnej, jasnej skorki z niejaskrawymi dodatkami.
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Zdecydowanie brakuje mi opcji szybkiej odpowiedzi. Forum działa też z 10 razy wolniej niż poprzednia wersja.
Obrazek

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

Nie no wygląd jest jak dla mnie do bani...trzeba to moim zdaniem koniecznie zmienic...troszke jakby wolniej działa...ale to moze sie ustatkuje jakoś....no i to co pisali poprzednicy...z prawej strony...nie tylko kto napisał ostatniego posta ale również w jakim temacie go napisał ...a i szybkie odpowiedzi...to jak by wróciło było by ok....
A tak poxzatym jest ok

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

-do kitu wygląd
-zamula
-brak szybkiej odpowiedzi
-nie pokazuje tematu, w którym został napisany post (chodzi mi o te strzałki, odnośniki do tematów co były po prawej stronie)
-w indexie pokazuje, że ktoś napisał posta w temacie, ale gdy już się kliknie to znika ta informacja i trzeba patrzeć po datach
-ładowanie awatarka...

Ale jedna mała fajna rzecz w profilu- Przyjaciele i WROGOWIE :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

ODPOWIEDZ