Mastery 09/10
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
Re: Mastery 09/10
bez kitu, ja nie wiem o co chodzi, ile można czekać...
No nie róbcie z nas idiotów. To chyba nie jest większy problem, żeby napisać parę zdań w odpowiednim temacie i zgłosić turniej. Nikt wam przecież nie każe dzisiaj załatwiać zcałego mastera. Wystarczy deklaracja, że się tego podejmiecie.
Z nikogo nie robimy idiotów, tylko staramy się potwierdzić organizatorów mastera- najprawdopodobniej wróci stary Strategikon.
W czwartek dam oficjalne info i będziecie mogli głosować, czego nie wiem czemu, nie możecie tak się doczekać...
W czwartek dam oficjalne info i będziecie mogli głosować, czego nie wiem czemu, nie możecie tak się doczekać...
Marek troche za bardzo sie panoszysz na LL mam wrazenie. Nie mam ochoty , zeby zaistniala sytuacja , ze ktos nie zdazyl zglosic kandydatury i po frytach , bo juz jest glosowanie na mastery... Stoimy i tak juz lepiej jesli chodzi o zglaszanie masterow , glosowanie i tak szybciej wszystko wyjasni niz rok temu. Nic na hurrrrra w moim mniemaniu.Marek Golan pisze:Ej sluchajcie, taka wazna sprawa wyszla, i w sumie sie z tym zgadzam.
Zawsze sie glosowalo na nowe mastery jeszcze w starym sezonie ligowym. Wiec proponuje ustalic deadline, jesli chodzi o zglaszanie masterow, do najblizszej niedzieli a w poniedzialek zalozyc glosowanie z kandydaturami na Mastery, by jeszcze starzy czlonkowie LL mogli zaglosowac.
Prawde mowiac, troche tutaj nie jestem obiektywny, bo my tracimy miejsce na LL na kolejny sezon. Prawde mowiac, bylem pewien, ze nie bede glosowac, ale okazalo sie, ze zawsze glosowania byly robione jeszcze na starej LL, wiec tak tez teraz powinno byc. No i w sumie bedzie idealnie, bo bedziemy mieli sklad Masterow gotowy na poniedzialek po WI (przy 1tyg. glosowaniu) czyli idealnie na rozpoczecie sezonu ligowego.
Czy mam racje?
Co sadzicie?
Ktos jest przeciw ostatecznemu terminowi zglaszaniu kandydatur na Mastery na niedziele 22 marca?
Moznaby to przyjac poprzez aklamacje, tylko niech jakis mod sie zgodzi (by zalozyc w poniedzialek glosowanie) i niech nikt nie bedzie przeciw
Krakow , Zielona Gora , Plock , Ostrow nie skladacie swoich kandydatur?? Miloby by gdyby przedstawiciele tych osrodkow dali znac , bo nie chcemy w nieskoczonosc czekac , a z drugiej strony nie chcemy nikogo pominac w glosowaniu...
DEADLINE NA ZGŁASZANIE KANDYDATUR - PIĄTEK 27.03.2009; 23:59
Zignoruję wszelkie jęki jak ktoś się spóźni. Skończmy z dziecinadą. Temat do zgłaszania wisi już od dawna i czas był. Większość organizatorów się z tego wywiązała. Nie wiem jak inni, ale ja nie mam zamiaru komuś łaski robić, żeby zgłosił mastera. Nie chce robić, to niech nie robi. Nie czuje się na siłach - kawa na ławę - nie i tyle. Trzeba szanować innych.
Odnośnie przyszłego głosowania - w sobotę założę, zasady takie jakie przejdą/przeszły w głosowaniu. Rozumiem, że kolejna dziecinada w postaci "CZY W TYM ROKU GŁOSOWANIE NA MASTERY TEŻ MA BYĆ TAJNE ?? " nam nie grozi ?? I uprzedzam, że jak ustalimy termin końca głosowania to proszę się go trzymać - ktoś nie zdąży to trudno. Najważniejsze głosowanie w roku to każdy czas na wstukanie 10 kandydatur znajdzie.
Zignoruję wszelkie jęki jak ktoś się spóźni. Skończmy z dziecinadą. Temat do zgłaszania wisi już od dawna i czas był. Większość organizatorów się z tego wywiązała. Nie wiem jak inni, ale ja nie mam zamiaru komuś łaski robić, żeby zgłosił mastera. Nie chce robić, to niech nie robi. Nie czuje się na siłach - kawa na ławę - nie i tyle. Trzeba szanować innych.
Odnośnie przyszłego głosowania - w sobotę założę, zasady takie jakie przejdą/przeszły w głosowaniu. Rozumiem, że kolejna dziecinada w postaci "CZY W TYM ROKU GŁOSOWANIE NA MASTERY TEŻ MA BYĆ TAJNE ?? " nam nie grozi ?? I uprzedzam, że jak ustalimy termin końca głosowania to proszę się go trzymać - ktoś nie zdąży to trudno. Najważniejsze głosowanie w roku to każdy czas na wstukanie 10 kandydatur znajdzie.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Głosowanie ustawimy tak, by kończyło się PO (ale nie po w sensie 23:59 w niedzielę, ale dajmy na to w poniedziałek wieczór, ew. wtorek). Oczywiście, jeśli ktoś po WI zmieni zdanie i np. postanowi na ten turniej zagłosować lub nie, to taki głos uwzględnię.
Od siebie proponuję by podać 9 kandydatur i np. WI / inna kandydatura X. Tak będzie najuczciwiej. Wtedy po prostu po turnieju dacie mi informację na który z dwóch turniejów (WI czy ośrodek X) jest wasz głos (unikniemy w ten sposób zarzutów, że ktoś się ugadał na WI i majstruje w głosowaniu).
Od siebie proponuję by podać 9 kandydatur i np. WI / inna kandydatura X. Tak będzie najuczciwiej. Wtedy po prostu po turnieju dacie mi informację na który z dwóch turniejów (WI czy ośrodek X) jest wasz głos (unikniemy w ten sposób zarzutów, że ktoś się ugadał na WI i majstruje w głosowaniu).
Draconis - FOR EVER !!!
Bezsensu , glosowanie na mastery zrobimy po Inkwizycji tj. 5 kwietnia na 2 tygodnie. Zadna duza obsuwa czasowa to nie bedzie. Do 5 kwietnia uwazam takze , ze powinien byc Deadline zglaszania.
Ziemko nie rozumiem ciebie. Czy zgłaszanie kandydatury to obowiązek ?? No chyba nie ma to wyglądać tak:
- Ty, Michał, weźcie zgłoście mastera.
- No wiesz, nie mam czasu siąść do kompa.
- A co teraz robisz ??
- A no nic, może pójdę z chłopakami na piwo.
- No, ale weź, dzisiaj termin upływa.
- Spoko, później, nic się przecież nie stanie.
Jak napisałem - nikomu nie robimy łaski, ani tym bardziej nie prosimy i nie błagamy by ktoś mastera zgłosił. Wrocław ma podjąć decyzję w czwartek, Kraków w piątek. Jeśli ktoś jeszcze chciał zgłosić to to zrobił, lub ewentualnie ma czas - całe 3 dni by się spotkać ew. podzwonić po kumplach i zdecydować. Umówmy się, ale jest internet, telefony komórkowe. Nie żyjemy w jakiś wioskach w puszczy, że trzeba do siebie tydzień konno jechać.
Jak dla mnie, jeśli potencjalny organizator nie potrafi zgłosić w terminie CHĘCI organizacji mastera (bo wiadomo, że salę i inne konkrety to załatwi jak się termin dogada), to źle to świadczy o przyszłej organizacji tego turnieju i samym organizatorze (no offens do nikogo).
Poza tym myślę, że nic nie stoi na przeszkodzie by w kwietniu już się nowy master jakiś odbył. Odciążamy jesień i bezboleśnie skracamy sezon do końca marca, aby nowy ruszał już w kwietniu.
- Ty, Michał, weźcie zgłoście mastera.
- No wiesz, nie mam czasu siąść do kompa.
- A co teraz robisz ??
- A no nic, może pójdę z chłopakami na piwo.
- No, ale weź, dzisiaj termin upływa.
- Spoko, później, nic się przecież nie stanie.
Jak napisałem - nikomu nie robimy łaski, ani tym bardziej nie prosimy i nie błagamy by ktoś mastera zgłosił. Wrocław ma podjąć decyzję w czwartek, Kraków w piątek. Jeśli ktoś jeszcze chciał zgłosić to to zrobił, lub ewentualnie ma czas - całe 3 dni by się spotkać ew. podzwonić po kumplach i zdecydować. Umówmy się, ale jest internet, telefony komórkowe. Nie żyjemy w jakiś wioskach w puszczy, że trzeba do siebie tydzień konno jechać.
Jak dla mnie, jeśli potencjalny organizator nie potrafi zgłosić w terminie CHĘCI organizacji mastera (bo wiadomo, że salę i inne konkrety to załatwi jak się termin dogada), to źle to świadczy o przyszłej organizacji tego turnieju i samym organizatorze (no offens do nikogo).
Poza tym myślę, że nic nie stoi na przeszkodzie by w kwietniu już się nowy master jakiś odbył. Odciążamy jesień i bezboleśnie skracamy sezon do końca marca, aby nowy ruszał już w kwietniu.
Draconis - FOR EVER !!!
Dobrze , ale po co robic zglaszanie kandydatur do 27 , a glosowanie od 5? Niech ten czas dluzszy bedzie na zglaszanie kandydatur , o to mi tylko chodzi , a nie o to , zeby sie prosic o to zeby ktos zglosil mastera...
Ziemko, kiedy założyłeś temat z kandydaturami ?? 2 czy 3 marca ?? 27go marca miną prawie 4 tygodnie na zgłoszenie. Jeżeli w tym czasie nie można było podjąć decyzji, to w jakim jest to możliwe ?? Od kiedy wiadomo o tym, że będzie głosowanie na mastery, a co za tym idzie - chętni powinni się przygotować ?? Od wczoraj ?? Od posta mojego czy Marka ??
Po prostu ja uważam, że już i tak robimy ukłon w stronę spóźnialskich i wykazujemy sporo dobrej woli dając niemal tydzień ekstra. Rok temu mastery wybraliśmy jakoś tydzień czy dwa przed Gorzowem. Sezon jak ktoś zauważył startuje od 6.04. Wtedy też powinna być lista masterów. Myślę, że wtedy ten czas do Wielkanocy wykorzysta się na dogadanie terminów, a nie na głosowania. Bo tak jak proponujesz to stracimy cały kwiecień na dyskusje o terminach, głosowania itd. Założenia sprzed roku były takie, żeby nawet w kwietniu był już master, coby lepiej rozłożyć terminy, a nie robić od sierpnia do grudnia maratonu masterowego w postaci turnieji co 3 tygodnie.
Moim zdaniem kwiecień to świetny termin na mastera i myślę, że ktoś kto zrobi turniej wtedy tylko może zyskać na frekwencji niż stracić. Natomiast turnieje jesienne będą ostro konkurować ze sobą o frekwencję, bo nie każdy będzie w stanie pojechać na wszystkie z nich.
Po prostu ja uważam, że już i tak robimy ukłon w stronę spóźnialskich i wykazujemy sporo dobrej woli dając niemal tydzień ekstra. Rok temu mastery wybraliśmy jakoś tydzień czy dwa przed Gorzowem. Sezon jak ktoś zauważył startuje od 6.04. Wtedy też powinna być lista masterów. Myślę, że wtedy ten czas do Wielkanocy wykorzysta się na dogadanie terminów, a nie na głosowania. Bo tak jak proponujesz to stracimy cały kwiecień na dyskusje o terminach, głosowania itd. Założenia sprzed roku były takie, żeby nawet w kwietniu był już master, coby lepiej rozłożyć terminy, a nie robić od sierpnia do grudnia maratonu masterowego w postaci turnieji co 3 tygodnie.
Moim zdaniem kwiecień to świetny termin na mastera i myślę, że ktoś kto zrobi turniej wtedy tylko może zyskać na frekwencji niż stracić. Natomiast turnieje jesienne będą ostro konkurować ze sobą o frekwencję, bo nie każdy będzie w stanie pojechać na wszystkie z nich.
Draconis - FOR EVER !!!
Scimi , jak zrobimy glosowanie od 28 marca na mastery to zyskujemy tydzien tylko niz jakbysmy zrobili je od 5 kwietnia , a wiekszosc i tak nie bedzie glosowala dopoki nie zobaczy jaka bedzie Inkwizycja. Zrobmy to glosowanie od 5 kwietnia na 2 tygodnie. Jak ktos bedzie chcial to i tak zdazy zrobic mastera pod koniec kweitnia.
Scimitar ty moze tyle nie gledz tylko zaplac podatek za swojego mastera ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Btw. Uwazam , ze powinno zawisnac w regulaminie , ze kto nie zaplaci za mastera nie ma prawa kandydowania na nastepny rok - zmobilizuje to niektorych.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Btw. Uwazam , ze powinno zawisnac w regulaminie , ze kto nie zaplaci za mastera nie ma prawa kandydowania na nastepny rok - zmobilizuje to niektorych.
Tydzień zyskujemy na całą procedurę, a jak głosowanie zakończy się 19 kwietnia to masz potem zapewne tydzień na dyskusje kto kiedy robi - szczególnie na jesieni. Więc 2 tygodnie.
Zapłacę
są ważniejsze rzeczy, a ostatni też nie jestem.
Zapłacę
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Draconis - FOR EVER !!!