Ale czy to sie nie odnosi do zasady enemy in the way??Heinrich_von_Tod pisze:"Jeżeli nowy przeciwnik zdecyduje się trzymać pozycję, ścigający musi dostawić do walki możliwie dużą liczbę modeli, ponieważ pościć go nowego przeciwnika traktowany jest jak szarża.
Obowiązek zmaksymalizowania liczby walczących modeli oznaczać może konieczność wykonania obrotu"
walce.[/img]
Pytania dotyczące TK
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
jeju.. to bylo walkowane chyba kiedys na Gildii jeszcze kiedy nowego BP nie bylo..Macki pisze:Ale czy to sie nie odnosi do zasady enemy in the way??Heinrich_von_Tod pisze:"Jeżeli nowy przeciwnik zdecyduje się trzymać pozycję, ścigający musi dostawić do walki możliwie dużą liczbę modeli, ponieważ pościć go nowego przeciwnika traktowany jest jak szarża.
Obowiązek zmaksymalizowania liczby walczących modeli oznaczać może konieczność wykonania obrotu"
walce.[/img]
po kilku stronach dyskusji doszlismy do wniosku ze odnosi sie tez wpadania w nowego wroga (z overrunu)..
ja nie chce do tego wracac. ale oczywiscie mozecie roztrzasac ta sprawe jeszcze raz i przytaczac te same argumenty.. powodzenia
a maksymalizowac trzeba zawsze (chyba ze spowodowaloby ze szarza niedojdzie )
No dobra ja zacytowałem "pości", a nie "najeżdżanie"... nie ma to jak polski podręcznik. Ale mam wrażenie, że gdy wykonuje sie gonienie i najeżdżanie i gdy sie napotka inną wroga jednostkę to jest to traktowane jako nowa szarża tak samo i w takim razie prawdopodobnie ten fragment "do nowego przeciwnika traktowany jest jak szarża.
walce" będzie taki sam dla pościgu jak i overruna. Ale to tylko moja interpretacja. Jeśli ktoś z was zna fragment, w którym bezpośrednio jest napisane, że przy wykonywaniu overruna można wykonać obrót to proszę powiedzieć.
Ten fragment co ja zacytowałem jest na str 45 podręcznika ang i pol.
walce" będzie taki sam dla pościgu jak i overruna. Ale to tylko moja interpretacja. Jeśli ktoś z was zna fragment, w którym bezpośrednio jest napisane, że przy wykonywaniu overruna można wykonać obrót to proszę powiedzieć.
Ten fragment co ja zacytowałem jest na str 45 podręcznika ang i pol.
Czy mag z latanie może wlecieć do lasu? Czy tak jak inne latające jednostki nie wolno mu wlatywać do lasu?
Nie moze ;)w koncu latasz
Nie wiem jak to jest w 7 ed. ale na goniernie chyba mozesz wybrac czy na piechte czy lecisz .
Nie wiem jak to jest w 7 ed. ale na goniernie chyba mozesz wybrac czy na piechte czy lecisz .
Acha dzięki!
Tak jak gonisz to wybierasz czy po ziemi czy górą. A jak uciekasz to zawsze lotem.
Tak jak gonisz to wybierasz czy po ziemi czy górą. A jak uciekasz to zawsze lotem.
Nie marudz w koncu mozesz sobie wskrzeszac WSZYSTKO (uszaty ,skorpy ,bohaterow ,katapke .......:D) no i najlepsza popychaczke w grze masz Nie mozna miec wszystkiego
kawalerie tez moze wskrzeszac !!szczurek pisze:Nie marudz w koncu mozesz sobie wskrzeszac WSZYSTKO (uszaty ,skorpy ,bohaterow ,katapke .......:D) no i najlepsza popychaczke w grze masz Nie mozna miec wszystkiego
u TK wszystko mozna ale tylko d3 W (tylko szkielety 2d6 i wybierasz wyzszy wynik ,TG d6)
Czy kościani łucznicy mogą strzelać po spalonej szarży?
a czy jest to gdzies napisane w booku TK? jesli nie to nie strzelajaHeinrich_von_Tod pisze:Czy kościani łucznicy mogą strzelać po spalonej szarży?
Jest napisane, że nie mają żadnych minusów więc zastanawiałem się czy po spalonej szarży mogą strzelać, jak nie to nie. Dzięki
minusow do trafiania nie maja a jak spalily szarze to nie moga strzelacHeinrich_von_Tod pisze:Jest napisane, że nie mają żadnych minusów więc zastanawiałem się czy po spalonej szarży mogą strzelać, jak nie to nie. Dzięki