HARDKOR GRAĆ KURDE MAĆ!!! 28/03/09, WARSZAWA

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Re: HARDKOR GRAĆ KURDE MAĆ!!! 28/03/09, WARSZAWA

Post autor: Marek G »

mamy o 1 za malo a Wy o 3 za duzo :P.
Powinnismy miec 141 (46 z JH, 50 z Bastionem i 45 z Wami)
A Wy 137 (51 51 i 35)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

miejsce tim Suma (max) Suma Suma dużych punkty (87-153) Suma dużych Punktów Hobby KARNE
1 Inkwizytor 143 164 139 160 5 1
2 Jeźdźcy Hardkoru Beta 142 147 139 144 3 0
3 Ordin 140 154 137 151 4 1
4 Earthshaker 140 140 140 140 3 3
5 Pavulon Team 134 150 130 146 4 0
6 Jeźdźcy Hardkoru Alfa 116 116 112 112 4 0
7 Bastion 114 114 112 112 3 1
8 Kult 113 124 113 124 0 0
9 MSWIA 112 92 109 89 3 0
10 Legion Gehenny 109 104 109 104 0 0
11 Nie ma bata na fell bata 103 77 102 76 1 0
12 Kindzioły 95 79 94 78 1 0

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Eh dobra juz wiem o co chodzi.
W pierwej bitwie odejmowaiscie karniaki od razu z bitew, czyli powinno byc bitwy u nas 141 a karniaki -4. Podobnie u Jezdzcow Alfa, tez nie ma karniaka wpisanego a zapewne jest odjete od bitew.
Czyli jednak nie wygralismy przez karne.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2009, o 21:11 przez Marek G, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

No czyli JH -2 za karne:)

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

A tak swoją drogą czemu Inkwizytorzy mają tylko 1 punkt karny, jak powinni zgarnąc w pierwszej partii z Kultem i w drugiej z JH?
Czyżby znowu Darek błagał sędziów aby mu usunęli karne?
Obrazek

Holan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Holan »

Witam wszystkich.
Na początku chciałem podziękować przeciwnikom za fajne bitwy i organizatorom za dobrze zorganizowany turniej.
Co do karniaków, to uważam iż były one niepotrzebne, z jednego prostego powodu, a mianowicie zwykle aby przyspieszyć bitwę wystarczy po prostu groźba karniaków, a i atmosfera jest wtedy lepsza. Pozatym wdarła się tu pewna niekonsekwencja, jeden z moich przeciwników wie o co chodzi :wink:
Kielon co do naszych karniaków, to mamy dokładnie tyle, ile że tak powiem powinniśmy mieć.
W pierwszej bitwie wyniki oddaliśmy, kiedy był przyznawany jeden punkt. A w kolejnych udało się nam wyrabiać w czasie.

Pozdrawiam
Holan

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Kielon pisze: Czyżby znowu Darek błagał sędziów aby mu usunęli karne?
"znowu" - Kielon napisz kiedy ja "błagałem" sędziów żeby mi jakieś karne pkt. anulowali :?

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Bijta sie

Awatar użytkownika
Dyd
Mudżahedin

Post autor: Dyd »

Dzieki za turniej, za czesto sie ostatnio nie pojawiam na granie, ale milo bylo zobaczyc stare i nowe twarze. Dzieki przeciwnikom za bitwy, z wszystkimi gralo sie bardzo bardzo fajnie.

Co do punktow karnych popieram zdanie Darka i Marka w tej sprawie.
Jesli obsuwa jest 15 minutowa a i tak sa techniczne problemy z podliczaniem, ktore przedluzaja calosc o ponad pol godziny to nie widze w tym najmniejszego sensu. A jak karniaki to wszystkim bez wyjatkow.

A co do formatu, mi tam zawsze dobrze gralo sie na limited bez ograniczen. Teraz gralem demonami z wymaksowana magia, ale nie oceniam tej armii jako niepokonalnej. Z checia zobaczylbym ja przeciwko mojemu imperium po drugiej stronie. DE, HE czy dwarfy tez nie moga narzekac w konfrontacji z nia. Coz zawsze jest papier-norzyce-kamien..

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

karniaki dostawali wszyscy ktorzy na to zasluzyli.
w 2 bitwie gdy kolek z kubim dokanczali to wyniki ich calego teamu mialem wklepane bo nic im sie nie zmienilo.

nastepny razem wszyscy z gory dostana po 3 karniaki. a jezeli za kazdym razem wyrobia sie z czasem to bedziemy po jednym odejmowac. :)
:twisted: always Vampire :twisted:

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Wsumie to bedzie bez sensu, bo kazdy wiedzac ze itak ma już karniaka z bitew to bedzie mu zwisalo czy sie wyrobi.
To tylko pomoze Inkwizytorom, gdyz nie beda sie stresowac wiedzac ze wszyscy tez maja karniaki. :P

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Dalmar pisze:
Kielon pisze: Czyżby znowu Darek błagał sędziów aby mu usunęli karne?
"znowu" - Kielon napisz kiedy ja "błagałem" sędziów żeby mi jakieś karne pkt. anulowali :?
Błaganie może to nie najlepsze słowo, ale działania w celu niedostania/ zmniejszenia/ usuniącia karnych już tak. A, że pytasz kiedy Darku, to 2 turnieje na szybko z głowy: Wrześniowy Szejker, Lubelski Koziołek.
Reszta na priv.
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Kara, o której wiadomo, że nie zostanie wyegzekwowana, nie spełnia swojej funkcji. To chyba oczywiste. Jak mozemy grozic karniakami, skoro wszyscy beda wiedzieli, ze ich nie dostana? Sorry, ale nie widze w tym logiki.

Na mininym turnieju karniaka dostali wszyscy, ktorzy na niego zasluzyli, takze organizatorzy turnieju. Reguly byly jasne.

Mysle, ze na nastepnym turnieju wszyscy juz beda wiedzieli, ze jesli sedzia krzyczy, ze zostalo 15 minut do konca rundy, to znaczy, ze trzeba konczyc bitwe i zanosic wynik, bo nie robi on tego tylko dla frajdy pokrzyczenia sobie, ale po to, by nikt nie dostal punktow karnych za spoznione zgloszenie wyników.

Szanujmy swoj czas i siebie nawzajem. Proponuje skonczyc temat pkt. karnych, bo nic sie w tym zakresie nie zmieni na turniejach JH. Bedziemy je stosowali konsekwentnie i bez wyjatkow.
Obrazek

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Generalnie karniaki jeden co 5minut jest ok.
Nie rozumiem niesprawiedliwej idei progresywnych karniakow.
Powinna byc raczej progresja za czas przekroczenia bitwy a nie w ten sposob, ze jak my sie spozniamy 2 razy 'ciut, ciut' to dostajemy 1+3 karne.
W praktyce w ogole nie wplywa to na czas turnijeu, bo i tak 2 razy stalem w kolejce (co prawda jednoosobowej:P). Jakby wszyscy oddawali na raz to by i tak te 5min obsuwy bylo.
Smiesznie to wyszlo. Po kazdej bitwie czekalismy, bo ktos jeszcze gral, nawet po jednej zdazylismy wyskoczyc na browar poza teren szkoly. A tu kazdy team 0 lub 1 karny a my 4. Widac tylko my jestesmy niereformowalni 8) .
Regulaminowo wszystko bylo niby ok, ale i tak mam odczucie bycia zwalowanym, mysle, ze jednak cos z tym przyznawaniem karniakow bylo nie tak, jakbysmy mieli 2, by bylo w miare sprawiedliwie i ok.

Ponadto oddanie wynikow wczesniej i dogrywanie bitwy przez graczy jest ok, ich sprawa, ale przez orgow jest to moralnie watpliwe moim zdaniem, zwlaszcza, gdy sie na nich i tak jeszcze czeka :). Nie widzialem tego, nie wiem jak to wygladalo dokladnie, ale z tego co czytam to wlasnie tak :).
eot.

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Właśnie tak. Jak już prawicie morały, to wytłumaczcie też to.
Będę się czepiał bo imo z tymi karniakami to wyszły lekkie wałeczki.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

A ja dla odmiany pierdzielnę mały raporcik. :wink:

Ale zanim to zrobię chciałem podziękować Shino za rydwany i skorpy. :*
Dzięki za kozacki turniej dla JH. :D
Dzięki dla przeciwników za bitwy.

Grałem TK: king samobójca z kosiarą i lataniem, 3 liczki (jar, 4 DS), klopa, działo dow, 4 skorpy, 4,3,3 rydwany, 2x 13 luków muzyk & czempion, swarmy. Czyli w założeniu bat na defensy i wszelkie elfy.

1 Bitwa Kielon z HE na SD i magii.

Ustawiłem się w rogu i czekałem na smoka. Smok pozabijał dużo. Skorpionyy pozabijały wszystko poza smokiem i dragon princami, nie wiem czemu nie wygrałem tej bitwy. Nie potrzebnie zaryzykowałem Kingiem, licząc, ze dwa razy przegram walkę o 1 ale wykoszę oddział DP, niestety w pierwszej turze kosiara nie zraniła ani razu. Gdyby nie strata kinga wygrałbym 12-8, tak tylko 10 -10 z przewagą w małych dla mnie. Zapomniałem powiedzieć kielonowi, zeby zdał LD na klątwę, ale już po ptakach. Bless wygrał z Barbem, ja zremisowałem ale i tak przegraliśmy z Earthshakerem. Życie.

2 Borsuk (?) z Pavulon Team'u HE na SD i bsb

Znów ustawiłem się w rogu i czekałem na smoczka. Tym razem zagrałem troszkę lepiej kingiem, który skosił kosiarą w 2 tury napoczętego przez działo smoka, a princa utłukł z KB. Był tu moment spięcia, gdzie mocno się zdenerwowałem nieprawidłowo wykonanym overrunem ale na szczęście wszystko wyjaśniliśmy. Parę błędów z obu stron pod koniec i 13 : 7 do przodu.

3 Bitwa - przepraszam, ale nie pamiętam z kim z Bastionu, zapamiętałem, że wyglądał trochę jak dużo mniejszy Green :wink:. Imperium na czołgu, 4 magach, 3 kawach i 2 działach.

Przeciwnik pozwolił mi na bardzo dużo. Np wolał dawać flee oddziałem z magiem w mojej pierwszej turze niż zużywać scrola na zatrzymanie popychaczki. mag się nie zebrał a siła dispela się zmniejszyła. Klopa i działo w pierwszej turze zwarzywiły czołg. Duży mag padł w 3 od skorpiona. W piątej turze zostali tylko outridersi. 20-0.

43/60 to nie taki zły wynik jak na grę bez gwardii. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Dastor: juz o tym rozmawiamy, postaram sie opisac tutaj jak to do konca wyszlo z tymi karniakami, zeby nie bylo zadnych glupich akcji.
Nie bylo mnie przy tym, ale popytam sie pozostalych JH jak to dokladnie wygladalo.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Debek pisze:W kwestii karniaków skupię się tylko na 4 pierwszych teamach bo o nie tu chodzi.
Inkwizytor dostał dwa karniaki za pierwszą bitwę potem w wyniku awantury zmieniony na 1.
JH 0 karniaków.
Ordin 1 karniak za którą turę już nie wiem.
Erthshaker 3 karniaku łącznie za 2 bitwy ze spóźnionymi wynikami.
Po przeanalizowaniu postów stwierdzam co następuje:
Jeśli drużyna dostaje karne drugi raz na turnieju to karana jest 3 a nie 1 pkt karnym. Wynika to z regulaminu turnieju.
Jeśli przyjąć, iż zgłoszenie wyników i dalsze dogrywanie bitwy jest nie fair wobec tych co wyniki oddali po zakończeniu ostatniej bitwy i dostali w związku z tym karne to:
Inkwizytor kończy turniej z 4 karnymi
JH z 1 karnym
Ordin z 1 karnym
Erthshaker z 4 karnymi.
Wpływa to następująco na kolejność:
JH 141 pkt
Inkwizytor 140 pkt
Ordin 140 pkt
Earthshaker 139
bless pisze:Ja mam pytanie, dlaczego doszlo do burdelu?
Gasior pisze:dlatego bless ze karniakami zajeli sie nagle wszyscy i nikt.
sama dla przykladu sytuacja z inkw. debek mi mowi ze ink ma juz 2 pkt karne. to tyle wpisuje, po czym ktos od nich wchodzi do mnie zglosic wyniki. debek w tym momencie mowi barbarze ze juz sa po 2 karne, a barbara na korytuarzu sie drze ze sa juz 2 karne. i pytanie ile ma dostac inkw. oni twierdza ze weszli przed tym jak kacper krzyknal oczywiscie i dla nich to jest odnosnik punktow karnych.
poza tym karniaki mialem zapisane w pliku w ktorym prowadzilem cale zapisy. byly zapisane kilka linijek pod glownym formularzem. shino zmieniajac stoly zeby pary sie nie powtarzaly poprostu niechcacy powycinal przy okazji owe karniaki.

Widze to tak: trzeba to zostawic jak jest bo sa to wylacznie olowiane zolnierzyki. Turniej sie skonczyl i ciezko teraz dochodzic jak to rozwiazac. Kazdy ma swoja racje. Jesli macie inna koncepcje dotyczaca tego, zapraszam do dyskusji.

edit: jeszcze mala korekta do postu Debka - Inkwizytor chyba i tak by wygral, bo ostatecznie tak sie to przedstawia:
Inkwizytor: 143 + 5 - 4 = 144 (ale wiecej duzych)
JH beta: 142 + 3 - 1 = 144
Ordin: 140 + 4 - 1 = 143
Earthshaker: 140 + 3 - 4 = 139
Pavulon: 134 +4 - 0 = 138

Czyli tak naprawde bez zmian. Zostawiamy jak jest. Sorry za burdel i nieporozumienia chlopaki, ale widac, ze oliwa sprawiedliwa :]
Ostatnio zmieniony 30 mar 2009, o 16:18 przez swieta_barbara, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

HARDCOROWY turniej jeźdźców :mrgreen:
takie pytanko kto w końcu wygrał ?
Beka na maxa

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

@ Dębku
cytat z regulaminu : Za każde 5 minut spóźnienia w oddaniu wyników 1 punkt karny - nie ma nic o zakazie grania po czasie :wink:
choć oczywiście żaden regulamin nie zastąpi zdrowego rozsądku :)
IMHO karniaki nie potrzebnie psują atmosferę, a i tak nikt nigdy nie stosuje regulaminu w całości :roll: nie ma świętych w tej kwestii :oops: nie chcę wywoływać flama więc to tyle w temacie - choć rozumiem Wasze zdanie w tej kwestii - czyj cyrk tego małpy :P
WIELKIE DZIEKI ZA FANTASTYCZNY TURNIEJ

miłego,
ŻABA

ODPOWIEDZ