Blog VegaMStudio
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
coraz mniej orczy na moje oko
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
Jakość samego ulepka jest jak najbardziej na najwyższym poziomie, jednak przez tą ilość zmarszczek i załamań na twarzy wygląda to faktycznie coraz mniej na orka. Mi to bardzo przypomina tego człowieka skałę z fantastycznej czwórki. Nie wiem jaki chcesz osiągnąć efekt końcowy, ale ja bym np policzki trochę mu wygładził. Zawsze potem możesz dorobić jakąś szramę lub dwie.
-
- Chuck Norris
heh no pocisnąłem go za bardzo już poprawiłem rysy twarzy , dodam zęby i pewnie włosy i uszy żeby wypełnić boki głowy i zobaczymy w każdym razie niebawem koniec
-
- Chuck Norris
jest to pierwsze popiersie .. zgadzam się ze przez wahanie co to ma być miałem problemy z końcowym wyglądem (wszystko było na żywca bez projektów rysunków czy jakiegokolwiek pomysłu co to ma być , nabierało kształtu właściwie w czasie pracy dlatego może nie jest to szczyt możliwości ale jak na 1 raz myślę ze jako tako mi wyszło a błędów które popełniłem w czasie pracy było ..... a może i więcej ale człowiek na błędach się uczy , mam nadzieję ze moja praca zachęci was do dłubania i konwertowania własnych prac)
na zdjęciu jeszcze W.I.P , brakuje zębów , poprawienia lewej powieki , ścięgien szyi które połącza głowę z tułowiem no i lekka poprawka łańcucha
a to sprzęt który był potrzebny do wykonania jak widać pełna prowizorka a jednak jaka poręczna ;p
Świetnie, jego morda wyszła Ci genialnie. Pozdr
skoncentruj sie mocniej na 3d, rysach twarzy, wyglądzie bryły (bo wyglądają trochę mało przestrzennie i płaskawe są), a mniej na teksturze skóry (która z kolei jest za głęboka i wprowadza zbędne zamieszanie). poza tym oczy i policzki mi sie nie podobają. oczy nie wyglądają jak fragment kuli, brakuje im też jakiejś symetrii. tez nie bardzo wiadomo co się z resztą twarzy dzieje. same części twarzy powinny byc mocniej zaznaczone żeby twarz była czytelniejsza. od ogółu do szczegółu;)
orka mi to też nie przypomina, przynajmniej nie takiego z wfb. no i bym go chyba mocniej zgarbił, żeby chociaż na karczka wyglądał;] jestem też zwolennikiem masywniejszych elementów zbroi u orków. no i pamietaj że nie musisz wszystkiego ulepić z GS- możesz używac innych mas (do zębów chyba przydatne twardsze, można je po zaschnięciu doszlifować na przykład a i sie chyba lepiej lepi z mniej ciągnącego tworzywa) oraz materiałów- druty, pcv itp. przydałoby się na przykład jakieś ładne kółko jako broszka czy co on tam ma na klacie:)
tyle ode mnie czekam na dalsze postepy, ciekaw jestem jak wyjdzie;]
orka mi to też nie przypomina, przynajmniej nie takiego z wfb. no i bym go chyba mocniej zgarbił, żeby chociaż na karczka wyglądał;] jestem też zwolennikiem masywniejszych elementów zbroi u orków. no i pamietaj że nie musisz wszystkiego ulepić z GS- możesz używac innych mas (do zębów chyba przydatne twardsze, można je po zaschnięciu doszlifować na przykład a i sie chyba lepiej lepi z mniej ciągnącego tworzywa) oraz materiałów- druty, pcv itp. przydałoby się na przykład jakieś ładne kółko jako broszka czy co on tam ma na klacie:)
tyle ode mnie czekam na dalsze postepy, ciekaw jestem jak wyjdzie;]
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
-
- Chuck Norris
dokładnie 60mm ma całość do kupienia niebawemoczopek pisze:jaka skala?
fajnie wyszedl ]:-> ale oko lewe mi sie cos niepodoba no i moglby miec wieksze uszy i nos to bylby goblinek ]:->
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
-
- Chuck Norris
max już oko poprawiłem przed zalaniem formy , niestety jedna część może nie wyjść bo pomyliłem i wlałem 5% zamiast 10% i coś miękko mi to wygląda ;p w każdym razie jak się uda to zabieram si za malowanie jak tylko zobaczę odlew bo już się doczekać nie mogę
-
- Chuck Norris
tak wygląda odlew z podkładem , zabieram się za malowanie , jeżeli ktoś jest zainteresowany zakupem takiego popiersia to zapraszam na priw. Cena to 1/3 ceny popiersia 60-80mm czyli 30-40zł jeszcze nie wiem ;p albo 30 + przesyłka albo 40 już z przesyłką , za 2 dni będzie dostępna oferta na allegro(ta sama cena) i e-bayu (tutaj 60zł) , każdy odlew jest przeze mnie opiłowany, odtłuszczony i skorygowany by był idealnym odbiciem oryginalnej pracy.
a niebawem wrzucę pomalowany model
pozdrawiam
Już chciałem brać takie popiersie ,ale odlew trochę skiepasił model
-
- Chuck Norris
fakt że forma mi nie wyszła , poszło jedno ucho i ząb , jednak przed wysłaniem dorabiam wszystko ręcznie ze jest identyczny , zdjęcie z podkładem strasznie spłaszczyło model w realu tak nie jest i odlew jest taki sam jak oryginał ...
na fotce widać obskubane ucho którego postanowiłem nie naprawiać ponieważ tak fajniej wygląda.
na fotce widać obskubane ucho którego postanowiłem nie naprawiać ponieważ tak fajniej wygląda.
-
- Chuck Norris
taki sobie W.I.P skóry , połowy brązu nie będzie bo pójdzie na to jasna zieleń i jasny brąz by podkreślić dane partie bo jak na razie to jest podstawa do wyciągania skóry , troszkę się światło odbija bo lakierem potraktowałem dla zrównania warstw i ugruntowania pod kolejne warstwy kolorów
a to wygrzebałem wczoraj z szafki chyba z rok już leży oczywiście wip
Ostatnio zmieniony 1 kwie 2009, o 15:36 przez VegaMStudio, łącznie zmieniany 2 razy.
dla mnie okej fajny kolor skory ...