Dwarfs 2500 EEGT- wersja z runelordem
Dwarfs 2500 EEGT- wersja z runelordem
A więc, po długich rozterkach postanowiłem spróbować złożyć coś na GT, nic niespotykanego, ot armia krasnali z kowadłem. Tak wiem - weź drugie organki, ale w końcu chcę dać szansę flamecannonowi
Przeciw armiom magującym różowo nie będzie (czyt. VC, DoCh, etc), ale raczej chodzi o dobrą zabawę.
1 * Runelord @ 433 Pts
Anvil of Doom; General; Gromril Armour; Shield
Rune of Resistance
Rune of Stone
Rune of Speed (x2)
Rune of Spellbreaking (x3)
1 Thane @ 185 Pts
Oath Stone; Gromril Armour; Battle Standard
Master Rune of Gromril
Master Rune of Challenge
1 Dragon Slayer @ 120 Pts
Master Rune of Swiftness
Rune of Cleaving
Rune of Fury
10 Warriors @ 95 Pts
Heavy Armour; Shield; Musician
10 Quarrellers @ 125 Pts
Crossbow; Light Armour; Shield; Musician
20 Warriors @ 205 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Veteran
20 Longbeards @ 315 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Greatbeard; Rune of Courage; Rune of Determination
20 Hammerers @ 320 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Gate Keeper
Rune of Courage
2 Bolt Thrower @ 130 Pts
Engineer (handgun)
1 Grudge Thrower @ 150 Pts
Engineer (handgun)
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating
1 Grudge Thrower @ 155 Pts
Engineer (handgun)
Rune of Accuracy
Rune of Burning
Rune of Penetrating
1 Organ Gun @ 120 Pts
1 Flame Cannon @ 140 Pts
Dispel Pool: 7
Casting Pool: 2
Models in Army: 112
Total Army Cost: 2499
Mile widziane pytania i konstruktywna krytyka.
Pozdrawiam,
Ozon
Przeciw armiom magującym różowo nie będzie (czyt. VC, DoCh, etc), ale raczej chodzi o dobrą zabawę.
1 * Runelord @ 433 Pts
Anvil of Doom; General; Gromril Armour; Shield
Rune of Resistance
Rune of Stone
Rune of Speed (x2)
Rune of Spellbreaking (x3)
1 Thane @ 185 Pts
Oath Stone; Gromril Armour; Battle Standard
Master Rune of Gromril
Master Rune of Challenge
1 Dragon Slayer @ 120 Pts
Master Rune of Swiftness
Rune of Cleaving
Rune of Fury
10 Warriors @ 95 Pts
Heavy Armour; Shield; Musician
10 Quarrellers @ 125 Pts
Crossbow; Light Armour; Shield; Musician
20 Warriors @ 205 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Veteran
20 Longbeards @ 315 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Greatbeard; Rune of Courage; Rune of Determination
20 Hammerers @ 320 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Gate Keeper
Rune of Courage
2 Bolt Thrower @ 130 Pts
Engineer (handgun)
1 Grudge Thrower @ 150 Pts
Engineer (handgun)
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating
1 Grudge Thrower @ 155 Pts
Engineer (handgun)
Rune of Accuracy
Rune of Burning
Rune of Penetrating
1 Organ Gun @ 120 Pts
1 Flame Cannon @ 140 Pts
Dispel Pool: 7
Casting Pool: 2
Models in Army: 112
Total Army Cost: 2499
Mile widziane pytania i konstruktywna krytyka.
Pozdrawiam,
Ozon
Ostatnio zmieniony 31 mar 2009, o 19:07 przez HarryAxe, łącznie zmieniany 1 raz.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Slayera puszczasz samopas? nie sądzisz że to troszke ryzykowne, wystarczy mały pocisk i 120pkt. idzie w błoto. zastanawia mnie jeszcze dlaczego w klopy wpakowałeś tyle run a w bolce nic?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
1. Baaardzo drogi runelord
2. Drogi Slayer. Arbiter słusznie napisał. Byle magiczny pocisk, kilka strzałów z czegokolwiek i 120 pkt idzie w piz..
3. Nie rozumiem idei 10 warriorów
4. Bolcom przydałyby się runki penetracji na przykład
No i ten flame cannon.. czemu nie żyros skoro organek nie chcesz?
2. Drogi Slayer. Arbiter słusznie napisał. Byle magiczny pocisk, kilka strzałów z czegokolwiek i 120 pkt idzie w piz..
3. Nie rozumiem idei 10 warriorów
4. Bolcom przydałyby się runki penetracji na przykład
No i ten flame cannon.. czemu nie żyros skoro organek nie chcesz?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
A to akurat proste, taka 10 świetnie zasłania maszyny i odgina szarże , w momęcie gdy przeciwnik w następnej turze miałby szarżować na maszynke, ty wychodzisz przed nią (oczywiście lekko ukośnie) tak by wróg mógł szrżować tylko w nich (ew. w kloc obok ) zostawiasz przy tym mały prześwit by można było strzelać z maszynyMongrim pisze: 3. Nie rozumiem idei 10 warriorów
sam stosuje taką 10 (tylko bez muzyka, IMO zbędny) i bardzo sobie ich chwale.
I jeszcze jedno, masz 2x rune of speed i GW, troche bez sensu.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Runelord... hmm faktycznie drogi, ale jakoś te 3 DS i ochronę trzeba dać. A fakt GW do wywałki.
Slayer owszem, ryzykowne, ale myślałem, żeby puścić go ew. gołego do ochrony maszyn. A w tej wersji jest zatrzymywaczem piechoty i innego badziewia z T3.
Bolce są zrobione w wersji ekonomicznej, tzn. takiej którą można poświęcić, ew. rozstawić po przeciwnej stronie niż armia.
Slayer owszem, ryzykowne, ale myślałem, żeby puścić go ew. gołego do ochrony maszyn. A w tej wersji jest zatrzymywaczem piechoty i innego badziewia z T3.
Bolce są zrobione w wersji ekonomicznej, tzn. takiej którą można poświęcić, ew. rozstawić po przeciwnej stronie niż armia.
Nie no wiem do czego się ich używa i jak to robić
Nie rozumiem tej idei bo sam kilka razy ich używałem i zawsze coś mi się, że tak powiem psuło Ale takie pułapeczki wolę robić większymi klockami. PO prostu gdy używam Longów, Hamków i Ironów to tak dziesiątka wydaje mi się słaba ot to wszystko
A do odginania szarż na maszynki to staram się trzymać je troszkę z przodu. Krasnoludzkie maszynki są bądź co bądź twarde i często wytrzymują turę walki. Wtedy klocek idzie na pomoc
Nie rozumiem tej idei bo sam kilka razy ich używałem i zawsze coś mi się, że tak powiem psuło Ale takie pułapeczki wolę robić większymi klockami. PO prostu gdy używam Longów, Hamków i Ironów to tak dziesiątka wydaje mi się słaba ot to wszystko
A do odginania szarż na maszynki to staram się trzymać je troszkę z przodu. Krasnoludzkie maszynki są bądź co bądź twarde i często wytrzymują turę walki. Wtedy klocek idzie na pomoc
no tak, ale często zdarza się wtedy, że coś je szarżuje co ma feara... a valinant rune to trochę strata pts.
10 worriorów rozciągnięta w linie potrafi z BSB w pobliżu bronić całej flanki przed wszelkiej maści fastami, podfruwajkami, podlotkami etc. ew. po prostu stać i nic nie robić (czyt. straszyć).
10 worriorów rozciągnięta w linie potrafi z BSB w pobliżu bronić całej flanki przed wszelkiej maści fastami, podfruwajkami, podlotkami etc. ew. po prostu stać i nic nie robić (czyt. straszyć).
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
i pierwszym celem do odstrzału , chyba że będziesz go kitrał przez całą bitwe, al to się chyba mija z celem.Hohonus pisze: Slayer owszem, ryzykowne, ale myślałem, żeby puścić go ew. gołego do ochrony maszyn. A w tej wersji jest zatrzymywaczem piechoty i innego badziewia z T3.
...ale, twoja wola.
jeżeli wystawisz ich samotnie z dala od armi to przeciwnik na stówe pośle tam jakiś skirmisz (wkońcu to 130 niebronionych punktów). a jak wystawisz ich razem z głównymi siłami to przeciwnik skupi się raczej na atakowaniu drogich klopHohonus pisze:Bolce są zrobione w wersji ekonomicznej, tzn. takiej którą można poświęcić, ew. rozstawić po przeciwnej stronie niż armia.
no ale wtedy maszynka nie strzela lepiej odgiąć szarże, niż przetrzymywać przeciwnika na drogich maszynach. szczególnie jeśli atakuje nas mocny kloc który ma dużą szanse się przez obstługe przebić z biegu.Mongrim pisze: A do odginania szarż na maszynki to staram się trzymać je troszkę z przodu. Krasnoludzkie maszynki są bądź co bądź twarde i często wytrzymują turę walki. Wtedy klocek idzie na pomoc
@Arbiter: co do slayera to masz rację, ale schowany między maszynkami/oddziałami ma szanse bronić tyłów - pomysł szalony, ale do przetestowania.
Co do bolców: miałem na myśli wystawienie jednego bolca w oddaleniu, mało która jednostka 60 pts będzie się mógł przebić... w jednej turze a każdy oddział oddelegowany do rozprawienia się z bolcem powoduje spowolnienie/zamieszanie w szeregach wroga, coś w sam raz dla mnie.
Co do bolców: miałem na myśli wystawienie jednego bolca w oddaleniu, mało która jednostka 60 pts będzie się mógł przebić... w jednej turze a każdy oddział oddelegowany do rozprawienia się z bolcem powoduje spowolnienie/zamieszanie w szeregach wroga, coś w sam raz dla mnie.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
zdecydowanie tak, ciekaw jestem czy da on rade. Zakładam oczywiście że EEGT nie będzie polem testowym tylko że przetestujesz to wcześniejHohonus pisze:pomysł szalony, ale do przetestowania.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Albo startuj rozpą na lordzie na tarczy.
Ale to już zależy od ciebie czy wolisz kowadło czy tarczownika
Ale to już zależy od ciebie czy wolisz kowadło czy tarczownika
zwiększenie liczebności warriorów nic nie da i tak to od czego mają dostać FO im to FO zrobi.
Runepriest fasty tyle na klate nie biorą co ci warriorsi )
Dragon slayer spoko, jednak taki za 50pts też jest fajny bo wku... denerwuje i nie żal go stracić.
Runepriest fasty tyle na klate nie biorą co ci warriorsi )
Dragon slayer spoko, jednak taki za 50pts też jest fajny bo wku... denerwuje i nie żal go stracić.
Nie może dać drugiego bohatera do kloca hamków. Bsb ma oath stone. Pozbądź się go i jeśli chcesz to wtedy kogoś tam wstaw
A slayer? Świetna sprawa, ale nie strzelające mocno armie mój Slayer (wersja +1 atak +1 siły i Asf) wyrżnął ponad pół oddziału konnicy Khorna więc ma potencjał skurczybyk
A slayer? Świetna sprawa, ale nie strzelające mocno armie mój Slayer (wersja +1 atak +1 siły i Asf) wyrżnął ponad pół oddziału konnicy Khorna więc ma potencjał skurczybyk