VC 1000pkt - podejście drugie... :-)

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Jajan1
"Nie jestem powergamerem"

VC 1000pkt - podejście drugie... :-)

Post autor: Jajan1 »

Drugie podejście, dałem małe modyfikacje. Oceńcie krytycznie bo jako początkujący gracz chciałbym wiedzieć jak się VC gra:

Vampire Gen. [150]
Summon Ghouls
Forbidden Lore

Vampire BSB [223]
Nightmare
Swoird of Unholy Power
Master of the Black Arts

14*Crypt Ghouls [112]
14*Crypt Ghouls [112]

5*Blood Knights [400]
FCG
The Flag of Blood Keep

Genio siedzi w Ghoulach, BSB w Bloodach. Głównie chcę się nastawić na przywoływanie Ghouli i Zombiaków i piękną szarżę Bloodów... Proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
Barney
Mudżahedin

Post autor: Barney »

IMo bez sensu z tymi Blood Knightami . Utopiłeś prawie 1/2 punktów w jednym oddziale... nie lepiej 2x5 BK ?

Jajan1

OWN3D mówili że bez tego sztandaru to ich wystawianie nie ma sensu a żeby mieć magic banera musze mieć Sztandarowego więc tyle pkt zleciało... Ale jaką oni mają siłę przebicia !

Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

Post autor: cichy »

Jeśli trafisz na armie magująco strzelającą to zrobisz przeciwnikowi piękny prezent.
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.

Jajan1

Aha zapomniałem napisać. Chodzi mi tu o armie głównie elfickie ustawione na walkę...

Awatar użytkownika
Barney
Mudżahedin

Jajan1 pisze:Aha zapomniałem napisać. Chodzi mi tu o armie głównie elfickie ustawione na walkę...

to tym większy prezent dla nich =.=

takie WE odstrzelą ci ich do tego stopnia , że zostaniesz spokojnie zajacheny przez jakis driadki

DE z kusznikami , hydra , what ever i sraka bedzie

He z ich asf zrobia twoim blood knightom koncert życzen z utworami acdc

ogólnie na elfy to imo straszna klapa

Jajan1

OWN3D pisze:
Jajan1 pisze:Aha zapomniałem napisać. Chodzi mi tu o armie głównie elfickie ustawione na walkę...

to tym większy prezent dla nich =.=

takie WE odstrzelą ci ich do tego stopnia , że zostaniesz spokojnie zajacheny przez jakis driadki
No tak jak nastawieni na CC to dużo łuczników mają... Driadki nic mi nie zrobią jak ja szarżuję....
OWN3D pisze:DE z kusznikami , hydra , what ever i sraka bedzie
j.w.
OWN3D pisze:He z ich asf zrobia twoim blood knightom koncert życzen z utworami acdc
Asf to ja sam mogę na siebie rzucić i w szarży jadę ich po swojemu...

Na wszystko co nie jest maksymalnie nastawione na strzelanie (i jest elfem) mam sposób... Acdc będzie grać z moimi Bloodami :)

Awatar użytkownika
Barney
Mudżahedin

rany

czy ty wogóle grałeś w warhammera ?
NIe wiesz co wystawi twoj przeciwnik i nie masz pewnosci czy to CC a nwet jesli to i tak będą jednostki wsparacia strzelające
A pakowanie 600 z 1000 punktów w 1 oddzial to imo straszna głupota . zostaszniesz wymanewrowany a potem wydymany na 4 różne sposoby !

Pozatym , taka rada : między Army Bookiem a Army Builderem jest pewna różnica mimo że i to AB i to AB

Jajan1

OWN3D pisze:rany

czy ty wogóle grałeś w warhammera ?
NIe wiesz co wystawi twoj przeciwnik i nie masz pewnosci czy to CC a nwet jesli to i tak będą jednostki wsparacia strzelające
A pakowanie 600 z 1000 punktów w 1 oddzial to imo straszna głupota . zostaszniesz wymanewrowany a potem wydymany na 4 różne sposoby !
Hmm.... A czy jak gramy na otwarte rozpiski między sobą z kolegami to nie wiem co oni wystawiają? A czy ty kiedykolwiek zrobiłeś uniwersalną rozpiskę? Czemu się boisz gdy mówię: "zagram inną armią niż zwykle"? Wiesz jak gram więc wystawiasz się anty. Tak samo ja wiem jak grają moi koledzy elfami...
Pozatym , taka rada : między Army Bookiem a Army Builderem jest pewna różnica mimo że i to AB i to AB
No to panie najmądrzejszy co pozjadał wszystkie rozumy powiedz czym się różni?

P.S. Lepiej żebyś już więcej nie odpowiadał w tym temacie.....

Awatar użytkownika
Barney
Mudżahedin

Fajnie
Jajan1 pisze: A czy ty kiedykolwiek zrobiłeś uniwersalną rozpiskę? Czemu się boisz gdy mówię: "zagram inną armią niż zwykle"?
.
Tak zrobiłem kilka ; ]

Nie boje się tylko jeśli mamy grać sprawiedliwie to sprawiedliwie . a nie : ja wiem co wystaisz a ty zgaduj zgadula co ja mam =.=
To ja zrobie sobie rozpe pod każdą armie a ty sobie zrobisz wygięte wampiry akurat pod średnie imperium

wiesz co ? na takie pomysły to moge powiedziec tylko ssij :roll: bo to tylko jakieś chore ciśnienie na zwycięstwo

I weź już tu nie zaczynaj jakiś dziwnych realnych problemów :lol2:
bo to ma być krytyka twojej rozpy

No to mówie jest kiepska.... zamień ten caly wagon na 2 oddzialy BK a tego BSB zamień na jakieś pieski albo inne przeszkadzajki .

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

jeden fast odgina tych bloodow i kupa . wez 2 x 5 BK jak Ci Own3d radzi.
Army builder rózni się tym ze ma duzo błędów w wielu dziedzinach : kosztach , zasadach itp.

Jajan1

Xet pisze:Army builder rózni się tym ze ma duzo błędów w wielu dziedzinach : kosztach , zasadach itp.
No to chyba nie mój... Zresztą Armybooka też już mam pod ręką...

Jak wywale BSB to moja magia leży i kwiczy... BSB zostanie a tych BK to poskładam popołudniu...

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

Co zrobisz jak trafisz tym na krasie lub skaveny? Imho rozpa dziwna chyba, że ustwiona faktycznie na coś konkretnego. Tylko jaki sens takiej gry?

Awatar użytkownika
Barney
Mudżahedin

4 karabiny pisze:Co zrobisz jak trafisz tym na krasie lub skaveny? Imho rozpa dziwna chyba, że ustwiona faktycznie na coś konkretnego. Tylko jaki sens takiej gry?
On wczesniej grał bretonią ; D

Jajan1

OWN3D pisze:
4 karabiny pisze:Co zrobisz jak trafisz tym na krasie lub skaveny? Imho rozpa dziwna chyba, że ustwiona faktycznie na coś konkretnego. Tylko jaki sens takiej gry?
On wczesniej grał bretonią ; D
Tak to wszystko tłumaczy nie :)...
A o trafianiu już pisałem - rozpa do gry z kolegami a oni nie grają kraniami ani skavenami...

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

Tak właśnie przypuszczałem, że chcesz pocisnąć kolegów - a nie nauczyć się grać :)

Jajan1

No i nauczyć się grać też... Nie będę zbierać PG armii dlatego że są PG ale dlatego że mi się podobają...

No a co wy na to:

Vampire Gen. [185]
Book of arkhan
Dark Akolite

Vampire BSB [258]
Nightmare
Master of Black Arts
The Flag of Blood Keep

15*Crypt Ghouls
15*Crypt Ghouls

5*Black Knights Standar
5*Black Knights Standar

A co wy teraz na to?

Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

Post autor: cichy »

A może przyciąć ghule i wstawić baty? Przyblokują marsz, pogonią maga etc.
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.

Jajan1

Ale generał taki sam to trochę go szkoda...

ODPOWIEDZ