Zabójcy Trolli, Gigantów, Smoków i Demonów.
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
ale ustawianie kloca 20 slayerów w linii to moim zdaniem drobna przesada, PG mi to pachnie
co z tego że legalne, skoro mało fajne, klimatyczne itd.
co z tego że legalne, skoro mało fajne, klimatyczne itd.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
No właśnie, a co dopiero jak masz 20 slayerów którzy unbreakable .Arqueek pisze:Kiedys tak gralem z bohaterem puszka i piateczka hammerersow, ale zrezygnowalem, bo to chamskie bylo
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Nie mówie że nie mogą i nikomu nie moge zabronić tak ich wystawiać.Rakso_The_Slayer pisze:hmm... ciekawe...a zombiaki mogą sie w linii wystawiać? a ghule? a tomb guardzi TK? a pieski VC? a wrighty? a demony?... a to przecież też nigdy nie ucieka... pomimo to jakoś zdarzają się takie widoki... hmm...
Chodzi mi tylko że to dość nieładne zagranie i wole gre na luzie, bez bez takowych i bez ciśnień
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Ale zgodne z zasadami
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
wal slayerów w krechę....
jesli chodzi o demoniarza:
jedyna możliwą obroną jest kampienie kolesia i granie z kontry..ward na 5+ od shootingu tez się przydaje
zacznij grać demoniarzem i kombinuj. to jest naprawdę wyższa szkoła jazdy w porównaniu z kowadłem i lordem na tarczy
jesli chodzi o demoniarza:
jedyna możliwą obroną jest kampienie kolesia i granie z kontry..ward na 5+ od shootingu tez się przydaje
zacznij grać demoniarzem i kombinuj. to jest naprawdę wyższa szkoła jazdy w porównaniu z kowadłem i lordem na tarczy
Dla mnie przegięte jest to ze jak szarżuje 20 hammerrerami z bsb puszką od boku i 20 longów od przodu w oddział 5 piesków z heraldem khorna moi padają jak muchy a on zdaje warda i ustaje na stubbornie z przerzutem od bsb.thurion pisze:przegięteKozisyn pisze:albo sztandar
i to jest legalne
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Demony są przepakowane, ale ty miałeś po prostu pecha
A nie o to chodzi...
A nie o to chodzi...
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
właśnie, demony są przegięte, motyw z glistą TG był przegięty bo pozwalał klockowi niebrejkowalnemu z kosiarzem na przodzie szarżować na 20+ cali w praktyce, a rozciąganie slayerów w linie i rzucanie chelendży kolejnymi czempionami sprawia po prostu, że koleś utyka w oddziale, nie wygramy tym bitwy więc żadne przegięcie to nie jest, a prawda jest taka, że slayerzy są min po to by wróg w nich utykał. Już bardziej przegięte są zombi bo je możesz dowskrzeszac ciągle. I co? zabronisz wampirzemu graczowi wskrzeszac zombiaki "bo to nieładnie i przeciwnik w nich utyka na długo"? Wątpie. dlatego slayerów proponuje ponownie zostawić w spokoju.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
zombiesy nie mają dowódcy, więc tyle ile wklepiesz tylu schodzi, pozatym się sypią (jak ustawisz ich w lini to jeszcze bardziej bo tracą bonusy za rzędy), a grając dwarfami dowskrzeszania się tak bardzo nie boje
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
no dobra... ale ustawiając np szkielety/grave guardów/wrighty w linii z czempionem na przodzie to czempion wraca po każdej fazie magii więc możesz tak stac praktycznie całą bitwę.
z resztą przekomarzać się można bez końca. Chodzi o to, że nie jest to ani szczególnie hamska, a ni tym bardziej przegięta zagrywka i nie widzę nic złego w jej stosowaniu szczególnie patrząc na to co niektórzy robią w innych armiach
z resztą przekomarzać się można bez końca. Chodzi o to, że nie jest to ani szczególnie hamska, a ni tym bardziej przegięta zagrywka i nie widzę nic złego w jej stosowaniu szczególnie patrząc na to co niektórzy robią w innych armiach
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
jesteś pewien że można wskrzeszać dowódce regimentuRakso_The_Slayer pisze:no dobra... ale ustawiając np szkielety/grave guardów/wrighty w linii z czempionem na przodzie to czempion wraca po każdej fazie magii więc możesz tak stac praktycznie całą bitwę.
tz. że jeżeli zabije banshee to przeciwnik może ją wskrzesić dopóki chociażby jeden Wraith żyje?
P.S w sumie zgodze się z Kozisynem, przegięciem nie jest, ale wpakowywanie 4-5 giantslayersów i ustwiać ich w sznurek tylko po to żeby przetrzymać przeciwnika do końca bitwy...
No, ale kto co lubi.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt: