Eastern Europe Grand Tournament 2009

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Re: Eastern Europe Grand Tournament 2009

Post autor: Szaman »

Smiechu pisze:Czy wpłaty można dokonać na pare dni przed turniejem lub najlepiej na miejscu jak przyjade??
najpozniej tydzien przed turniejem wplata MUSI byc zaksiegowana.
kazdy gracz to konkretne koszta, ktore musze poniesc - GT i tak jest impreza deficytowa...
jakbys sie poczul, gdybym Ci powiedzial, ze nie mam dla Ciebie zadnych materialow, bo nie wiedzialem, czy przyjdziesz?
bless pisze:Ja rozumiem brak zainteresowania Szamana wpisywaniem GT na liste jakichkolwiek turniejow ligowych.
thurion pisze:pozniej Szaman sie obrazil na Lige i przestal sie o cokolwiek starac
ja sie nie obrazam - to cecha ludzi maluczkich :twisted:
najpierw zostalem usuniety z LL, potem z LS... a teraz LL chce, abym przyszedl blagac na kolanach o status mastera dla GT, bo jest okazja upokorzyc znienawidzone GW... za stary na to jestem, nie sprawia mi to przyjemnosci, a placa mi za malo.
wystarczajaco dlugo siedzialem w "srodowisku"... LL zzera ta sama choroba co PZPN. ale to temat na inna dyskusje.

a co do starania sie, aby EEGT byl przyjazny graczom:
1. zasady pisal Barb - mial dosc spora dowolnosc
2. mamy GT a nie Throne of Skulls - choc moglem miec to drugie, ale zrezygnowalem, bo oznaczaloby to jukejowe zasady
3. uparlem sie tylko co do dwoch rzeczy: figurki GW (co nie powinno dziwic) oraz brak BP (co rowniez nie powinno dziwic)
jednym slowem tam, gdzie moge pojsc na ustepstwa, to ide. dodatkowo staram sie umilic graczom czas pozaturniejowy, organizujac prezentacje nowosci, loterie fantowa, konkursy z cennymi nagrodami czy impreze w Paradoxie.

natomiast GT nigdy nie byl i nie bedzie dla osob, ktore na turniej przyjezdzaja tylko po to, aby w nocy na terenie imprezy sie nawalic i porzygac :roll:

konkluzja jest i tak taka, jak zawsze: przyjdzie ten, komu forma imprezy odpowiada.
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

RAFIX pisze:a gdzie jest Białymstok?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Problemy z odmianą? :wink:
Na Białorusi, straszna zadupie i niedźwiedzie polarne biegają, podobno spodziewana inwazja pingwinów. :wink:

Żeby nie był offtop, Szaman ma też swoje argumenty, ale dalej jest jak jest, niestety.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Kalesoner pisze:Dla mnie problemem jest kasa, szkoda że to tak szybko po WI jest, bo może bym jakoś uskładał. Może w przyszłym roku w jakimś bardziej fortunnym terminie zrobicie to EEGT?
co roku jest mniej wiecej ten sam termin
Ja to chętnie zobaczę Cię na lokalu w Białymstoku bez zapewnionego noclegu, zapewne na 100% będziesz. :wink:
najpierw zapewnijscie takie warunki jak gt a pozniej pogadamy na temat szczegolow ;)
potem z LS.
jesli cie mozna prosic ls w nic nie mieszaj ;) nawet sama siebie nie wybiera wiec cokolwiek di niej jest zupelnie tu nie amiejscu (chyba, ze to, ze niektore faqi gw staramy sie zmieniac, lecz to nie jest akurat tu chyba jakimkolwiek powodem ;) )
LL zzera ta sama choroba co PZPN. ale to temat na inna dyskusje.
true :(

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Shino pisze:jesli cie mozna prosic ls w nic nie mieszaj ;)
przeciez nie napisalem, ze wywalila mnie LS :wink: . napisalem, ze mnie z niej usunieto - a raczej nie wybrano na kolejny sezon. a zrobila to LL.
zeby byla jasnosc - nie mam nic nikomu za zle (koniec koncow wyszlo mi to na zdrowie :mrgreen: ). przedstawiam tylko fakty.
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Shino pisze:
Ja to chętnie zobaczę Cię na lokalu w Białymstoku bez zapewnionego noclegu, zapewne na 100% będziesz. :wink:
najpierw zapewnijscie takie warunki jak gt a pozniej pogadamy na temat szczegolow ;)
Wyprowadź się z Wawy, będziemy mieli równe szanse. :wink:
Ale dość, ja tu nie jestem przeciw GT, raczej za, tylko brak noclegu i cena. Gdybym mieszkał w Wawce to spoko, ale tak, cóż jest jak jest. :(
Mam nadzieję, że zdanie wyrazić mi wolno. :wink:
Pozdro.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Siweusz pisze:
RAFIX pisze:wymówki,
Pozdro.
Nikogo nie osądzam i nie zamierzam na siłę przekonywać.

Widocznie GT straciło dla wielu swoją magię, dla ktorej warto wydać trochę wiecej kasy. Moze tez wyczuwalne jest to, ze GW zmieniło taget imprezy (choc chyba nie tylko imprezy, ale raczej calej polityki firmy) z "wymiataczy" na "hobbystów", a profil samej imprezy z "koszenie punkciorów do ligii" na "spotkanie graczy z obszaru wschodniej Europy przy lajtowych bitewkach for fun".
Moze gdybym mieszkal gdzie indziej, tez bym się wahał. Ale nie sadze. Jezeli czuje dobrą zabawę, to czasem jezdze na imprezy, gdzie punktów do ligii nie uswiadczę a i koszty bywają ponadprzeciętne (choćby dwie wyprawy do Danii)

Z powyzszych komentarzy i krotkiej listy zgloszen wyglada na to, ze polscy batlowcy poczuli się wyjatkowo niedopieszczeni. Bo jednak batlowi Rumuni, czy inni zagraniczniacy (lub ludzie spoza Warszawy) grajacy w LOTR, lub WH40k, przyjezdzaja mimo wspomnianego braku noclegu, czy punktów.

Oczywiście różne są priorytety i zaangażowanie ludzi. Rozne sa przyzwyczajenia. Nie da sie ukryc, ze polskie mastery maja coraz lepszy poziom - czesto zblizajacy sie do tego, co oferuje GT. Z drugiej strony warto zauważyc, ze faktycznie obłozenie turniejami mamy spore, wiec nie wszystkie imprezy da sie obskoczyc. W dobie kryzysu rezygnuje sie najpierw z tych najdrozszych. Nawet jesli maja miec swietny poziom organizacyjny i zagranicznych gosci. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

bless pisze:
Z powyzszych komentarzy i krotkiej listy zgloszen wyglada na to, ze polscy batlowcy poczuli się wyjatkowo niedopieszczeni. Bo jednak batlowi Rumuni, czy inni zagraniczniacy (lub ludzie spoza Warszawy) grajacy w LOTR, lub WH40k, przyjezdzaja mimo wspomnianego braku noclegu, czy punktów.

Oczywiście różne są priorytety i zaangażowanie ludzi. Rozne sa przyzwyczajenia. Nie da sie ukryc, ze polskie mastery maja coraz lepszy poziom - czesto zblizajacy sie do tego, co oferuje GT. Z drugiej strony warto zauważyc, ze faktycznie obłozenie turniejami mamy spore, wiec nie wszystkie imprezy da sie obskoczyc. W dobie kryzysu rezygnuje sie najpierw z tych najdrozszych. Nawet jesli maja miec swietny poziom organizacyjny i zagranicznych gosci. :)
Mysle, ze kluczowe dla rozstrzygniecia, czemu zagraniczniacy przyjezdzaja, jest pytanie o ilosc turniejow typu GT w Rumunii, na Ukrainie i w innych krajach, skad przyjezdzaja (albo przyjezdzali) goscie. Maja tam rozwinieta lige? Organizuje turnieje o porownywalnej skali? Pytanie jak najbardziej serio.

Bo mysle, ze gdyby w PL zabraklo takiej oferty, to na pewno wiecej osob by jezdzilo za granice. Aczkolwiek sam chcialbym kiedys sie wybrac na inwazje i pograc z zagraniczniakami, w Niemczech, Danii, czy gdziekolwiek :).

Do GT i Szamana absolutnie nic nie mam. Ale nie chodzi mi wcale o to, ze nie bede mial mozliwosci sie schlac, narzygac pod siebie i wyjechac w poczuciu dobrze spelnionego obowiazku. Po prostu stosunek cena/jakosc nie jest wystarczajaco dobry, a przez jakosc rozumiem m.in. frekwencje i kwaterunek...

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Hmm

Bardzo możliwe że mógłbym wyjść do was z pomocną dłonią (do Białego) jeśli chodzi o nocleg :)
Tylko, że niestety o tym będę wiedział dopiero za tydzień :(

Więc jeżeli naprawde chcecie wbić na GT to może uda mi sie was przekimać u mnie w piwnicy :p (joke)
Osobiście nie moge sie doczekać turnieju u was, tudzież dlatego wychodze do was z propozycją.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Dla tych co nie rozkminiają skrótów myślowych:

Post wyżej dotyczy chłopaków z Frontu Wschodniego (Białystok => na północny wschód od Wawy - to dla Rafixa :P ), czyli Siwego i Czarnego.

Pozdro.

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

Na żartach się nikt nie zna, no i ta literówka.
Kiedyś w czasach kiedy jeszcze dinozaury się panoszyły spędziłem w tamtych okolicach najbardziej poje%#&! 3 miesiące mojego życia
Jeśli kogoś uraziłem przepraszam
Jak da rade na mastera wpadnę. Ciśnienia ligowego nie mam i nawet na warszawskie lokale rzadko chodzę.

Niedbal
Mudżahedin

Post autor: Niedbal »

Jeżeli do 16, zgłosi się 30 osób, to i ja sobie zagram : )

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Post autor: morgan10005 »

chyba że gracze LOTRa uprzedzą batlowców :lol2:

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Szaman pisze:
Ziemko pisze:Gdy GT mialy dobra formule i niektore rzeczy zmienione to potrafily zebrac ponad 100 osob... Jak ktos nie patrzy na liczbe osob tylko na swoja wizje tak sie konczy...
a tak BTW - wszystkie dotychczasowe EEGT mialy zblizona frekwencje.
Sprawdziłem sobie z ciekawości wyniki GT z listopada 2004, którego między innymi ja i Szaman byliśmy wtedy organizatorami i na turnieju WFB zagrało 128 osób, a na WH40 50 osób, a LoTR nie było. Szaman ma rację, że w totalu na wszystkie systemy ilość grczy jest podobna na EEGT lecz szkoda, że szala zmieniła się drastycznie na niekorzyść graczy grających w WFB :( :( :(

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Z tym że w tym sezonie było ponad 250 turnieji (zaliczonych lub nie) z czego 20 w Warszawie i kilka w okolicy. Chyba każdy gracz jest "nasycony" w ciągu roku, a EEGT jest tylko kolejnym turniejem.

lith
Oszukista

Post autor: lith »

rzeczy które wpływają negatywnie na frekfencje GT imo :
-cena
-ilość turnieji w warszawie (co drugi trydzień można pograć za 10-15zł)
-olanie zgłoszenia do ligi
-otwarte limited (zapraszamy wampiry i demony reszta wy^%$ : ) )

imo :wink:

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Limited wpływa też korzystnie nie tylko na VC i DoCH ale też na lizaki i delfy, które też mają power, nie sądzę żeby takie orki czy bestie miały łatwo z nimi.
Cena może i wysoka ale stołów nie trzeba nosić, a to hobby do najtańszych nigdy nie należało.
Słyszałem ze nagrody na WI były skromne tu są wypas a i tak osoby to mówiące się ni zapisały.
Poza tym narzekanie na na brak noclegu, ale przecież jest mnóstwo osób grających z warszawy (chyba ze się mylę) i okolic które nie muszą się martwić o kawałek podłogi.
Reszta argumentów to zwykłe marudzenie

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Jednak coś jest na rzeczy skoro tak mało osób się zapisało, nawet tych z W-wy. A miejsc ubywa dzięki LOTRowi

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

szkoda że lotrowcy wygrywają przewagą liczebną :D
nic innego mi nie pozostaje jak nie dopuścić do inwazji orków Blessa :twisted: no i dobrze się bawić
tak czy inaczej zapraszam wszystkich w imieniu Szamana

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

"spotkanie graczy z obszaru wschodniej Europy przy lajtowych bitewkach for fun".
Tych graczy to jest raptem 3... :roll:

wydaję mi się, że na stare GT, gdzie było ok 120 Polaków, przybywało ok. 20 zagranicznych

Bo tak to mamy 2 Rumunów, jednego Szkota, 12 Polaków - a turniej nazywa się Eastern Europe Grand Tournament.
ani eastern, ani grand

W sumie wróciłem do battla po dłuższej przerwie, ale jak odchodziłem to Gt były wypas, teraz musze przyznać, ze jestem trochę zawiedziony... :|

co nie znaczy, że się nie wybiorę :wink: ale to juz od czego innego zależy

P.S. to ten turniej nie jest nawet lokalem? :roll:
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

RAFIX pisze:Słyszałem ze nagrody na WI były skromne tu są wypas.
To na Wi już więcej dali chyba ;). Za wygranie GT dostajesz tablice pamiatkową :D. Na WI jeszcze chociaz coś dorzucili od sklepów :)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

ODPOWIEDZ