Shade 7th- rozważania
Moderator: Yudokuno
Re: Shade 7th- rozważania
Z siła 3 -.-??A za powtarzalny strzał jeszce - 1 do ZS?Pomijajac fakt że nie obniżają armora a ja gram przeciwko krasnoludą ktozy maja takiego armora ze na + 6 się ledwo łapie
to są do bani (kusze)!!
to są do bani (kusze)!!
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
za wywód jednak mylisz sie. 2x razy tyle strzalów co normalna kusza, przebijalność pancerza, strzelamy po ruchu, A ty mówisz ze to słabe kusze? Jak sie nie podoba to nie graj DE i sprawa załatwiona.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
O jejku jej nie ,,buracz''!! O przebijaniu pancerza fakt zapomniałem ale rozwiń to z tym strzelaniam po ruchu bo nie zabardzo zrozumialem iluzji
Co do strzelania 2x razy tyle co zwykłe kusze to jednak płacimy dosc dużą cene... AŻ - 1 do ZS .W przypadku kuszników wypada to katastrofalnie!!
Co do strzelania 2x razy tyle co zwykłe kusze to jednak płacimy dosc dużą cene... AŻ - 1 do ZS .W przypadku kuszników wypada to katastrofalnie!!
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2009, o 11:37 przez Eltharion, łącznie zmieniany 1 raz.
Eltharion pisze:O jejku jej nie ,,buracz''!! O przebijaniu pancerza fakt zapomniałem ale rozwiń to z tym strzelaniam po ruchu bo nie zabardzo zrozumialem iluzje
Eltharionowi gratulujemy, że nie rozumie iluzji
Wiesz powiem Ci, że zazwyczaj nie są one prawdziwe to po prostu triki wykorzystywane przez iluzjonistów aby zaskoczyć widzów.
To naprawdę są linie proste.
A co do strzelaniu po ruchu to poczytaj swojego booka i rulebooka.
Aż? Odsyłam do prawdopodobieństwa. Przy BS 5 to naprawdę boliEltharion pisze:Co do strzelania 2x razy tyle co zwykłe kusze to jednak płacimy dosc dużą cene... AŻ - 1 do ZS .W przypadku kuszników wypada to katastrofalnie!!
Katastrofalne powiadasz? Trafianie na bliskim bez ruchu na 3+ zamiast na 2+ albo na dalekim po ruchu na 5+ zamiast 4+ tylko że dwukrotnie więcej strzał to naprawdę katastrofalne .
Sorry Yudokuno za tego posta ale nie mogłem się powstrzymać
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
- Andronicus
- Chuck Norris
@Eltharion
Jeśli uważasz że multiple shots na kuszach jest zły zawsze możesz wybrać pojedynczy strzał. Prawda jest jednak taka że absolutnie zawsze bardziej opłaca się strzelić 2x z -1BS.
Jeśli uważasz że multiple shots na kuszach jest zły zawsze możesz wybrać pojedynczy strzał. Prawda jest jednak taka że absolutnie zawsze bardziej opłaca się strzelić 2x z -1BS.
5 ZS w przypadku widm (o których jest temat ) ale napisalem o kusznikach!! Oni maja 4 Zs co po ruchu i wielokrotnym strzale daje 2 ZS czyli trafiamy na +5 a jak sie jakimś cudem uda to zostaje jeszcze śmieszna siła kusz czyli kolejne +5 (w przypadku krasnoludów).Podsumowujac Widma nie maja problemu trafienia a problem zranienia zostaje
Sa!nt dobija mnie twoje dosłowne rozumienie słów
Sa!nt dobija mnie twoje dosłowne rozumienie słów
- Andronicus
- Chuck Norris
BS naprawdę nie ma tu znaczenia. Statystyka mówi za siebie. Przetestuj sobie sam czy lepiej strzelić 20 razy trafiając na 4+ czy 10 trafiając na 3+
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Ale jak na turę spokojnie możesz wyciągnąć 50-70 strzałów plus bolce to naprawdę niszczy. Sam spróbuj nawet w domu strzelić 70 razy do hammererów na 5+,a zdziwisz się jaki będzie tego efekt...
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne
Jak już wcześniej wspomniałem jak Ci sie podoba to zmień armie i po kłopocie...
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kolego Eltharion....
Są gusta i guściki... skoro uważasz że za 2x więcej strzał wystrzelonych z kusz nie można poświęcić AŻ 1 punktu BS to tego nie rób.
Możesz albo strzelić podwójnie albo nie , twój wybór. Czasami ja sam jak mam trafiać na 6 to nie decyduje się na podwójny strzał , ale w większości
przypadków jest on bardziej opłacalny. No i takie gadanie "Kuszę DE są słabe , bo Krasie mają AS na 2+" jest głupie , to tak jak by powiedzieć , że wszystkie
bronie zasięgowe są słabe , bo bohaterzy Krasiów mogą mieć Warda na 2+. Przecież nie będziesz grał wyłącznie z nimi , a najlepsze jednostki to takie ,
które są właśnie uniwersalne i wszechstronne.
A.. jeszcze jedno
Teraz trochę o Shadach :
Dla mnie bardzo fajna i uniwersalna jednostka , u mnie jest praktycznie zawszę na stolę i chyba nigdy mnie nie zawiodła. Bardzo dobry BS sprawia , że
po wystawieniu w strefie przeciwnika za jednym razem można załatwić fasty itp. A jak ładnie wycinają maszyny wroga . Trzeba się postarać , żeby się nie spłaciły. Ja wystawiam ich zazwyczaj 6 , chociaż widziałem jak Robson na Narbutta grał dwoma 9tkami w których byli Asasyni z gwiazdkami 0_o , ale sprawdzało się to bardzo dobrze. Ja z chęcią też grałbym 2 oddziałami , ale mi zawsze specjal slotów brakuje ^^.
Są gusta i guściki... skoro uważasz że za 2x więcej strzał wystrzelonych z kusz nie można poświęcić AŻ 1 punktu BS to tego nie rób.
Możesz albo strzelić podwójnie albo nie , twój wybór. Czasami ja sam jak mam trafiać na 6 to nie decyduje się na podwójny strzał , ale w większości
przypadków jest on bardziej opłacalny. No i takie gadanie "Kuszę DE są słabe , bo Krasie mają AS na 2+" jest głupie , to tak jak by powiedzieć , że wszystkie
bronie zasięgowe są słabe , bo bohaterzy Krasiów mogą mieć Warda na 2+. Przecież nie będziesz grał wyłącznie z nimi , a najlepsze jednostki to takie ,
które są właśnie uniwersalne i wszechstronne.
A.. jeszcze jedno
O jejku jej nie ,,buracz''!! O przebijaniu pancerza fakt zapomniałem ale rozwiń to z tym strzelaniam po ruchu bo nie zabardzo zrozumialem iluzje
Saintowi chodziło zapewne że to zdanie nie miało sensu co do kontekstu. Można zrozumieć/nie zrozumieć aluzji ( taka mowa potoczna )Eltharionowi gratulujemy, że nie rozumie iluzji
Teraz trochę o Shadach :
Dla mnie bardzo fajna i uniwersalna jednostka , u mnie jest praktycznie zawszę na stolę i chyba nigdy mnie nie zawiodła. Bardzo dobry BS sprawia , że
po wystawieniu w strefie przeciwnika za jednym razem można załatwić fasty itp. A jak ładnie wycinają maszyny wroga . Trzeba się postarać , żeby się nie spłaciły. Ja wystawiam ich zazwyczaj 6 , chociaż widziałem jak Robson na Narbutta grał dwoma 9tkami w których byli Asasyni z gwiazdkami 0_o , ale sprawdzało się to bardzo dobrze. Ja z chęcią też grałbym 2 oddziałami , ale mi zawsze specjal slotów brakuje ^^.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Widać dobrze się staramZiMny pisze:Trzeba się postarać , żeby się nie spłaciły
chyba jako jedyny gracz DE b.rzadko wystawiam shadów, ostatnio gdy grałem przeciw VC, chłopaki kompletnie nic nie zrobili przez całą gre
może po prostu nie umiem nimi grać, albo tworze rozpy w których się nie sprawdza ten oddział...
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Nie ubiłes nawet odziału psów? : O
Oczywiście że Shades są znakomici....i oczywiście że lepiej zawsze walić multiplem-w jednym tylko przypadku nie ma znaczenia czy strzelamy multiplem czy pojedynczymi bo efekt jest taki sam....na 5+ pojedynczymi, czy na 6+ multiplem...
- Andronicus
- Chuck Norris
Statystycznie efekt jest niby ten sam. Choć teoretycznie mając 12 strzałów zamiast 6 przy dużym farcie mamy możliwość zrobić więcej. Moim zdaniem zawsze opłaca się bardziej strzelić 2x.Dr Crane pisze:Oczywiście że Shades są znakomici....i oczywiście że lepiej zawsze walić multiplem-w jednym tylko przypadku nie ma znaczenia czy strzelamy multiplem czy pojedynczymi bo efekt jest taki sam....na 5+ pojedynczymi, czy na 6+ multiplem...
Jeśli strzelamy na 7+ to nie
- Andronicus
- Chuck Norris
Heh no może elfowi z przepaską na oczach, ubrudzonemu sadzą, stojącemu na jednej nodze i strzelającemu do manflayerów na daleki zasięg w nocy bardziej się opłaca strzelić raz. Tylko jak często Wam się zdarzają takie sytuacje??