wasza druga armia
Jedynym lekarstwem które na nie poskutkowało żeby przestać zbierać nowe armie okazał się chaos Mortali da się złożyć na tysiące sposobów, są armią trudną i wymagająca, jednakże nie są beznadziejni.
Jak tak liczę to jest to moja gdzieś około 6 armia, może nawet ósma. Jednakże odprawie 3 lat gram nią bez zmian, przez jakiś czas grałem też TK, ale za dobrze mi szło i stwierdziłem, że chaosem też jeszcze coś dam radę wycisnąć.
Polecam chaosik
Jak tak liczę to jest to moja gdzieś około 6 armia, może nawet ósma. Jednakże odprawie 3 lat gram nią bez zmian, przez jakiś czas grałem też TK, ale za dobrze mi szło i stwierdziłem, że chaosem też jeszcze coś dam radę wycisnąć.
Polecam chaosik
Namyśliłem się . Zbieram bestie. Wszystko z allegro i ebaya za pół ceny. W wakacje wielkie malowanie.Ja chciałem zacząć zbierać bestie ale jak weszła 7 ed. to zwątpiłem i ciągle myśle nad tym.
Na prawde wielkie bo sie przymierzam domalować moje skaveny w końcu.....
- Wujek Kiczu
- "Nie jestem powergamerem"
mnie już nachodziło pare razy zeby zbierać druga armię... 3 razy kupowałem do 1000p i 3 razy sprzedawałem... ale zawsze zostawały moje Woody niezmiennie od 5lat
lata przybywają kasy coraz mniej na figurki... smutna rzeczywistość
lata przybywają kasy coraz mniej na figurki... smutna rzeczywistość
Jankiel napisał :
I nie będę komentował postów biednych graczy z BB, którym wyprawa do Żywca jawi się jako równie trudna, co do Mongolii.
Tomb Kingi:
1.Myślalem że mi szczury potną, a Tk zyskaja na nowej edycji.
2.Coś trzeba robić z kasą z nagród.
3.Chciałem mieć armię która nie ma na ogól 200 modeli w rozpisce , czyli da sie posiedzieć trochę nad malowaniem każdego modelu ;]
1.Myślalem że mi szczury potną, a Tk zyskaja na nowej edycji.
2.Coś trzeba robić z kasą z nagród.
3.Chciałem mieć armię która nie ma na ogól 200 modeli w rozpisce , czyli da sie posiedzieć trochę nad malowaniem każdego modelu ;]
Mlody - dobiles
Ja zaczne zbierac Chaos
To armia do wygrywania (chyba, ze bierzesz smoka), ma malo figurek i moze pomaluje ja szybciej niz De (jasne ... juz to widze).
Zreszta chyba zaluje, ze sie go pozbylem jak zaczynalem, teraz chce sobie don wrocic.
Ja zaczne zbierac Chaos
To armia do wygrywania (chyba, ze bierzesz smoka), ma malo figurek i moze pomaluje ja szybciej niz De (jasne ... juz to widze).
Zreszta chyba zaluje, ze sie go pozbylem jak zaczynalem, teraz chce sobie don wrocic.
Jakieś 14 lat temu kolega z klasy przyniósł do szkoły pudełeczko z figurkami leśnych elfów, powiedział, że tym się gra, maluje i w ogóle jest git Kupiłem sobie kilka figurek WE, pomalowałem jako tako i nawet nimi pograłem. Jednak moją pierwszą pełną armią była bretonia, wspaniałe figurki z 5 edycji, mocarni special characters (ktoś pamięta klimatycznego Robin Hooda, Tucka i Małego Johna? , formacja lancy (podobny szyk również u łuczników heh, stare dzieje. Uzbierałem 2.5k, grałem też troszkę lizardmenami, ale miałem tyle figurek ile było w pudełku startowym do 5. edycji Po dwóch latach zacząłem zbierać krasnoludy i nastała dłuuga przerwa. Pół roku temu powróciłem ze sklepu z army bookiem ogrów pod pachą i znowu się zaczęło
Ja zaczynałem od o&g, ale to ciężka armia na początek, w międzyczasie Imperium, później chaos, mała zajawka na cult of slaanesh, sprzedałem je jednak. Teraz gram CHD i zaczynam WE- armie te różnią się od siebie diametralnie, więc szybko sie nie znudzą:)
Próbowałem zbierac drugą armię - Gobliny, DoW, Imperium, znowu Gobliny... ale wszystko na marne - zawsze kończę dokupując więcej Krasnoludów. I tak juz od ośmiu lat, chyba jestem niereformowalny.
w 2000 roku zaczalem grac o&g ... po trzech latach wlazlem w TKoK (tak wtedy to był tylko army list z ravening hordes) ... po 7 latach grania z orkasow juz nic nie zostalo i mam mega armie TK (nie wiem ile punktow ale oddzialy sa warte 4100 )
drugiej armii nie posiadam chyba ze liczą się lizardmeny mojej ukochanej lub Chaos do 40k
drugiej armii nie posiadam chyba ze liczą się lizardmeny mojej ukochanej lub Chaos do 40k
pierwsza moja armia byly O&G (a w zasadzie same gobliny) zostalo kilka figur i ksywka - reszta sprzedana, po 2 latach zaczalem zbierac skaveny. a po kolejnych dwoch mam dosyc, bo ani tym grac ani malowac... biore sie powoli za DE. z powodow klimatyczno-estetycznych . no i chce miec w koncu smooooka!
Oj gobos gobos od armii masowych do elitarnych, ładnie przejście !
Ja początki z WFB miałem krasiami - głównie to o nich myślałem. POtem jednak zacząłem kupować imperium i tak zostało przez parę lat. Niestety moja natura powodowała/uje że często zmieniam armię: i tak potem miałem TK - naprawdę dużo, chyba armia na 3k, pomalowaną, skonwertowaną itd itp, a po roku juz nie mogłem znieść tego 2WS . Pod wpływem gry Disciples2 i Hirołsi 3-4-5 grałem DL Tzeentcha, ale obecnie Krasiami Właściwie nie licząc 12 wojowników armia skompletowana. Teraz to pomalować (do Master Blastera) i można brać się za najbardziej klimatyczna armię, którą bym grał na małych lokalikach, albo w klubie czyli Demonicznej armii Nurgla hłe hłe hłe
Ja początki z WFB miałem krasiami - głównie to o nich myślałem. POtem jednak zacząłem kupować imperium i tak zostało przez parę lat. Niestety moja natura powodowała/uje że często zmieniam armię: i tak potem miałem TK - naprawdę dużo, chyba armia na 3k, pomalowaną, skonwertowaną itd itp, a po roku juz nie mogłem znieść tego 2WS . Pod wpływem gry Disciples2 i Hirołsi 3-4-5 grałem DL Tzeentcha, ale obecnie Krasiami Właściwie nie licząc 12 wojowników armia skompletowana. Teraz to pomalować (do Master Blastera) i można brać się za najbardziej klimatyczna armię, którą bym grał na małych lokalikach, albo w klubie czyli Demonicznej armii Nurgla hłe hłe hłe
Co można znaleźć podczas niedzielnego obiadku u rodziców? Rulebook WFB z IV edycji Wydanie z 1992 roku (to już 15 lat z Warhammerem, nie miałem pojęcia, że jestem taki stary Razem z rulebookiem w pudełku było 40 High Elfów i 64 Goblinków, ale gdzieś się zgubili... Eh, IV edycja - czasy Emperor Dragonów śmigająych w "Haj Flaju", Wizard Lordów z 4 woundami, Bretonii z armatami, figurek Chaos Dwarfów, czteropoziomowego stopniowania bohaterów Wspomnenia...