wasza druga armia

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szczur6
Mudżahedin

Post autor: Szczur6 »

Jedynym lekarstwem które na nie poskutkowało żeby przestać zbierać nowe armie okazał się chaos :twisted: Mortali da się złożyć na tysiące sposobów, są armią trudną i wymagająca, jednakże nie są beznadziejni.
Jak tak liczę to jest to moja gdzieś około 6 armia, może nawet ósma. Jednakże odprawie 3 lat gram nią bez zmian, przez jakiś czas grałem też TK, ale za dobrze mi szło i stwierdziłem, że chaosem też jeszcze coś dam radę wycisnąć.
Polecam chaosik :D

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

Ja chciałem zacząć zbierać bestie ale jak weszła 7 ed. to zwątpiłem i ciągle myśle nad tym.
Namyśliłem się . Zbieram bestie. Wszystko z allegro i ebaya za pół ceny. W wakacje wielkie malowanie. :P
Na prawde wielkie bo sie przymierzam domalować moje skaveny w końcu.....

Awatar użytkownika
Gelo
Chuck Norris

Post autor: Gelo »

Najpierw, dosyć przypadkowo, mój wybór padł na TK. Po jakimś 1,5 roku zacząłem się nudzić TK i postanowiłem zbierać chaos. Nie żałuje wyboru. Obecnie gram na zmiane, chaosem i TK ze względu że i to i to się świetnie prowadzi.

Awatar użytkownika
Wujek Kiczu
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Wujek Kiczu »

mnie już nachodziło pare razy zeby zbierać druga armię... 3 razy kupowałem do 1000p i 3 razy sprzedawałem... ale zawsze zostawały moje Woody niezmiennie od 5lat

lata przybywają kasy coraz mniej na figurki... smutna rzeczywistość
Jankiel napisał :
I nie będę komentował postów biednych graczy z BB, którym wyprawa do Żywca jawi się jako równie trudna, co do Mongolii.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Tomb Kingi:
1.Myślalem że mi szczury potną, a Tk zyskaja na nowej edycji.
2.Coś trzeba robić z kasą z nagród.
3.Chciałem mieć armię która nie ma na ogól 200 modeli w rozpisce ;), czyli da sie posiedzieć trochę nad malowaniem każdego modelu ;]
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Mlody - dobiles :P
Ja zaczne zbierac Chaos :)

To armia do wygrywania (chyba, ze bierzesz smoka), ma malo figurek i moze pomaluje ja szybciej niz De (jasne ... juz to widze).

Zreszta chyba zaluje, ze sie go pozbylem jak zaczynalem, teraz chce sobie don wrocic.

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Po ośmiu latach grania jedną armią w końcu się zdecydowałem na małą odmianę. Padło na szkielety. Szkoda tylko, że nie można grać starymi Undead'ami...

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

To armia do wygrywania (chyba, ze bierzesz smoka),
Gdybyś pojechał gdzieś dalej, to byś zobaczył, jak się wygrywa smokiem. Choćby tzeentcha.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Nieno smok w chaosie to podstawa,umiejętnie zagrany rzeza jak niewiem

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Jakieś 14 lat temu kolega z klasy przyniósł do szkoły pudełeczko z figurkami leśnych elfów, powiedział, że tym się gra, maluje i w ogóle jest git :P Kupiłem sobie kilka figurek WE, pomalowałem jako tako i nawet nimi pograłem. Jednak moją pierwszą pełną armią była bretonia, wspaniałe figurki z 5 edycji, mocarni special characters (ktoś pamięta klimatycznego Robin Hooda, Tucka i Małego Johna? :), formacja lancy (podobny szyk również u łuczników :D heh, stare dzieje. Uzbierałem 2.5k, grałem też troszkę lizardmenami, ale miałem tyle figurek ile było w pudełku startowym do 5. edycji ;) Po dwóch latach zacząłem zbierać krasnoludy i nastała dłuuga przerwa. Pół roku temu powróciłem ze sklepu z army bookiem ogrów pod pachą i znowu się zaczęło :)

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Ja zaczynałem od o&g, ale to ciężka armia na początek, w międzyczasie Imperium, później chaos, mała zajawka na cult of slaanesh, sprzedałem je jednak. Teraz gram CHD i zaczynam WE- armie te różnią się od siebie diametralnie, więc szybko sie nie znudzą:)

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

Ja jako wyznawca wszech obecnej Nekromancji nigdy nie zdradzę moich kochanych Vampirów :D
Wiem, że było by przykro moim zombiaczkom gdybym nie poświęcał im mojej całej uwagi :wink:

Serwus.

Awatar użytkownika
Kadrinazi
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Kadrinazi »

Próbowałem zbierac drugą armię - Gobliny, DoW, Imperium, znowu Gobliny... ale wszystko na marne - zawsze kończę dokupując więcej Krasnoludów. I tak juz od ośmiu lat, chyba jestem niereformowalny.

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

smieje sie
wiem ze jest mocny,(smok) bo moze miec niezla antymagie, sam jest najlepszym potworem)
ja wole jednak bez niego :P

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Jose »

w 2000 roku zaczalem grac o&g ... po trzech latach wlazlem w TKoK (tak wtedy to był tylko army list z ravening hordes) ... po 7 latach grania z orkasow juz nic nie zostalo i mam mega armie TK (nie wiem ile punktow ale oddzialy sa warte 4100 ;) )
drugiej armii nie posiadam :) chyba ze liczą się lizardmeny mojej ukochanej lub Chaos do 40k ;)
www.for2players.pl

The truth is usually just an excuse for a lack of imagination.

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

pierwsza moja armia byly O&G (a w zasadzie same gobliny) zostalo kilka figur i ksywka - reszta sprzedana, po 2 latach zaczalem zbierac skaveny. a po kolejnych dwoch mam dosyc, bo ani tym grac ani malowac... biore sie powoli za DE. z powodow klimatyczno-estetycznych :D . no i chce miec w koncu smooooka! :lol:

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Oj gobos gobos :P od armii masowych do elitarnych, ładnie przejście !
Ja początki z WFB miałem krasiami - głównie to o nich myślałem. POtem jednak zacząłem kupować imperium i tak zostało przez parę lat. Niestety moja natura powodowała/uje że często zmieniam armię: i tak potem miałem TK - naprawdę dużo, chyba armia na 3k, pomalowaną, skonwertowaną itd itp, a po roku juz nie mogłem znieść tego 2WS :). Pod wpływem gry Disciples2 i Hirołsi 3-4-5 grałem DL Tzeentcha, ale obecnie Krasiami :D Właściwie nie licząc 12 wojowników armia skompletowana. Teraz to pomalować (do Master Blastera) i można brać się za najbardziej klimatyczna armię, którą bym grał na małych lokalikach, albo w klubie czyli Demonicznej armii Nurgla :P hłe hłe hłe

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Co można znaleźć podczas niedzielnego obiadku u rodziców? Rulebook WFB z IV edycji :D Wydanie z 1992 roku (to już 15 lat z Warhammerem, nie miałem pojęcia, że jestem taki stary :P Razem z rulebookiem w pudełku było 40 High Elfów i 64 Goblinków, ale gdzieś się zgubili... Eh, IV edycja - czasy Emperor Dragonów śmigająych w "Haj Flaju", Wizard Lordów z 4 woundami, Bretonii z armatami, figurek Chaos Dwarfów, czteropoziomowego stopniowania bohaterów :D Wspomnenia...

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

i Slannów robiących za broń jądrową :P czy goblinoskich herosów robiących za C4 :D

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Tak sie składa że grałem w 4 ed ale bretonii z armatami to nie pamiętam. Bo w zasadzie to wogóle bretonii nie było w 4 ed. :D
Była w 3 edycji a potem jak sie pokazała to od razu z 5 edycją :P

ODPOWIEDZ