Krasnoludy na zabójcy demonów 2250 bp+r

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
ksuM
Falubaz

Krasnoludy na zabójcy demonów 2250 bp+r

Post autor: ksuM »

Hej, wysmażyłem coś takiego.

Wychodziłem od rozpiski Kozisyna, a teraz "poszedłem własną drogą".

----------------------------------------------------------------------------

Zabójca Demonów - d6 ran, inicjatywa 6, siła 8 na T5+.

Zabójca Smoków - zawsze uderza pierwszy z S6.

Kowal Run - generał, runa rozproszenia X 2, runa kamienia, tarcza.

Kowal Run - runa wyzwania, runa rozproszenia, runa kamienia, tarcza.

10 wojowników - wielkie topory.

15 kuszników - wielkie topory, pełna grupa dowodzenia.

15 kuszników-łowców - wielkie topory, pełna grupa dowodzenia.

20 zabójców trolli - w tym 3 zabójców gigantów.

20 zabójców trolli - w tym 3 zabójców gigantów.

Działo organkowe.

Helikopter.

Wyrzutnia głazów - inżynier, S10, przerzut scatterki.

Wyrzutnia głazów - inżynier, S10, przerzut scatterki, zaklęty ogień.

Piętnastki kuszników sprawują się świetnie, radzą sobie z szóstkami czarnych rycerzy nawet gdy są na wzgórzu poprzez strzał w swojej rundzie, następnie reakcję stój i strzelaj w rundzie przeciwnika a potem zza pasów wyskakują ogromne topory i bohaterskie krasnoludy dokańczają naszpikowane bełtami pozostałości wojsk przeciwnika.

Szczególnie lubię oddział zwiadowców wystawiany na sam koniec, pomaga bardzo w korzystnym rozstawieniu i stworzeniu koniecznych korytarzy strzeleckich.

Zabójcy w moim ulubionym zestawieniu - demoniarz głównie straszy, wiadomo, ale na ostrzu swojego runicznego toporzyska ma już wiele nacięć, oznaczających śmierć szczególnie potężnej i niebezpiecznej istoty (jak na przykład oddziału 6 zjaw!).

10 wojowników to mój oddział szybkiej kawalerii; zazwyczaj tylko zdobywa ćwiartkę, ale zdarzyło się mu się też pomóc w walce czy osłaniać przed strzelaniem zabójców.

Zapora przeciwmagiczna jest na zasady bp+r satysfakcjonująca - 6 kości i 3 runy rozproszenia.

Gra mi się o wiele spokojniej niż na kowadle, rozgrywka sprawia więcej przyjemności a wyniki wcale nie są gorsze.

Co myślita?

Jakieś sugestie co do zmian?

Wybaczcie polskie nazwy, ale coś mnie naszło dzisiaj :D

Awatar użytkownika
Bojo
Mudżahedin

Post autor: Bojo »

oryginalne, fajne :wink: chciałbym z tym zagrać nawet dostając baty było by ciekawie :wink:
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69

pozdrawiamy
Administracja

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

ksuM pisze: Gra mi się o wiele spokojniej niż na kowadle, rozgrywka sprawia więcej przyjemności a wyniki wcale nie są gorsze.
No i o to chodzi 8) !
Ale sam bym się bał grać na takiej rozpie. niski/brak sv (szczególnie na drogim lordzie),15 rangersów z FCG i GW mnie troszke przerażają 8-[
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

ksuM
Falubaz

Dzięki za uwagi.

Lord z inicjatywą 6 daje radę przeciwko potworom i dużej ilości bohaterów przy prelonged combats, co jest dosyć łatwe biorąc pod uwagę, że jest trzech championów w oddziale.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

od prawie roku gram na demoniarzu...
i na turniejach i prywatnie..i jest okej :D

Mściwoj
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Mściwoj »

Jak dla mnie rozpiska bardzo klimatyczna. Mi się podoba nawet bardziej niż bardzo!

ksuM
Falubaz

Nom i tylko taka może mnie zainteresowac i przyciągnąć na dłuzej.

A do tego skopać dupę też może.

Dzisiaj 13:7 przeciwko demonom na keeperze :D

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

rozpa jest fajna...
ja na mojej maski jeszcze nie dostałem...bywało i 17:3 w plecy ale maski nie zebrałem :D

ksuM
Falubaz

14:6 przeciwko star dragonowi teraz :)

Dragon slayer sam wyciął jedną szóstkę szarżujących princów, a runesmith wyszedł z katapulty i wyciągnął smoka na challenge, wystawiając smoczysko na szarżę demoniarza, który dwoma potężnymi ciosami runicznego topora powalił w pełni zdrową bestię, ale niestety lord pedałków ustał i bohaterski zabójca znalazł śmierć pod ciosami halabardy w turze następnej.

Przednia zabawa!

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Po prostu chłopak uznał ze taki mały elfik już nie jest godny jego ostrza ;) Najważniejsza była poczwara :D
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

demoniarz: 110 pts
topór: 100 pts

mina właściciela smoka, gdy mówisz, że masz gościa walącego d6 woundów z siłą 10: bezcenne :D

Awatar użytkownika
Kotar
Chuck Norris

Post autor: Kotar »

Jak czytam te komentarze to przyznam się, ze jestem mocno zdziwiony że niektórzy grają demoniarzem z taką nietypową rozpą i tak przyzwoite wyniki odnoszą =D>

ODPOWIEDZ