Krasnoludy 2,5k inaczej...

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Anonim
Powergamer Rozpiskowy

Krasnoludy 2,5k inaczej...

Post autor: Anonim »

Tak jak w temacie.....

Runelord 348
anvil
shield
stone
2 razy speed
preservation

thane 142
shield
swiftness
cleaving
stone
challenge

runesmith 146
stone
2 razy spellbreaking
warding
great weapon
shield

3 razy 10 strzelców ( shield, muzykant ) 465

20 warriors 213
shields, musician, standard, veteran

20 longbeards 285
musician, standard, courage

działo 150
forging, burning, inżynier (BoP)

dzialo 145
forging, inżynier (BoP)

katapka 155
accuracy, burning, penetrating, inżynier (BoP)

bolt thrower 120
inzynier (BoP), penetrating, skawering

bolt thrower 90
inzynier (BoP), penetrating

2 razy organ gun 240

Martwi mnie tylko koszt tych maszyn ale mysle, że maja przyzwoitą ochrone przecwko fastom i innym śmieciom... no i nie wiem czy zawsze bede miał gdzie wystawić strzelców ( najwyrzej posłużą za ochrone dla maszyn :P ).... ciekawy jestem waszych opini... czekam na konstruktywną krytyke.. dzisaj challange z lizardami na slanie i 70 skinkach.. zobaczymy jak bedzie :D

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

:shock: tylko 2 klocki do bicia?!

Anonim
Powergamer Rozpiskowy

wychodze ostatnio z założenia, że ten 3 kloc to przesada.. wolne to, mało manewrowe... i mał robi... przeciwnicy skupiaja sie na maszynach... a jak tak.. to mysle, że będa mieli co robić :twisted: ... coś więcj może powiesz.. jakies przemyslenia.. co byś zmieniał, jak sam grasz ??

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Hmm jak gram? Napewno troche inaczej na 3 klocach czasami na 4 to zalezy czy gram kowadlem czy lordem... Biore tylko jeden oddzial strzelcow czasami 2... I na pewno nie wystawiam balist za 120 lub 90 punktow!!!

Co bym zmienil??? Nie wiem gdybym powiedzial co trzeba by bylo zmienic to zmienila by sie koncepcja rozpy... Zrobiles rozpa jak sam ja okresliles ''inną'' i wiem jedno to zadanie ci wyszlo... :wink:

Anonim
Powergamer Rozpiskowy

Hehehe :D dzięki... w sensie inną zkaładałem.. skuteczniejszą niz ten standard którym zawsze grałem... ale żeczywiście może to być spalony pomysł, zreszta mam ochote to przetestować, jak mówiłem dzisiaj na lizakach :) ... a Ty czym grasz ??

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Najczesciej: 3kloce warriorsow, oddzial thundow, kowadlo, Bsb, dzialo, 2 klopy, 2 bolce, i organy... taki tam standard

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Z tamtego thana zrób bsb, a jak niechcesz to daj mu dwuraka, stona, challanga i niech śmiga.
Runesmithowi daj 3 scrolle, warding jest zbędny.
5 klocków bym się zgodził, przesada, ale 3 to myślę, że standard, powinieneś mieć. Ja to bym dał ze 4 nawet :wink: .
20 warriorsów, fcg z tarczami kosztuje 205, a nie 213.
Jak masz fogingi w działach to enignnerowie są zbędni, a o fasty sie niematrw jak masz tyle strzelców.
Powywalaj tych enignnerów z cannonów, i wywal reszcie enginnerów pistolety, bo to syf. Bolce z deczka drogie, ale kto jak tam lubi.
No i jeżeli tak na strzelanie się nastawiasz, to jedne organki zamień na żyrka, bo tnie marsz jak cholera i może spowalniać armię wroga z jednej strony, a z dugiej kowadło.
No i kwestia strzelców, możesz się na stole niepomieścić :wink: . Ja bym dał 2x thundów, a z pkt co zostaną następny klocek.

Samym strzelaniem się nieda wygrać, tzn. da, ale jak coś niewypali, coś dojedzie, niepójdzie ci strzelanie to lipa. Wiem, bo grałem podobnymi pierdołami. Lepiej mieć coś do bicia w zanadrzu.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Anonim
Powergamer Rozpiskowy

Dobra.. przetrawię to i zaraz coś wrzucę :wink:

Anonim
Powergamer Rozpiskowy

Nowa poprawiona wersja :

Runelord 348
anvil
shield
stone
2 razy speed
preservation

Thane 144
great weapon
gromril
resistance
challenge

runesmith 147
3 razy spellbreaking
shield

20 warriors 205

20 warriors 205

20 warriors 205

20 longbeards 295
shields, musician, veteran, standard, courage

10 thunerers 155
musician, shields

działo 130
forging, burning

dzialo 125
forging

katapka 150
inżynier
accuracy, burning, penetrating

bolt thrower 60
inzynier

bolt thrower 60
inzynier

organ gun 120

organ gun lub żyros 140 (?)

No i tutaj jest problem zastanawiam się tylko czy wrzucić tego żyrosa jest przydatny.... lecz zawsze bezpieczniej sie czuje mając 2 organki.. I co teraz o tym sądzicie :)

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Ogólnie spoko, ale jak chcesz zachować swoją koncepcje to przesadziłeś jednych warriorsów, których możesz spokojnie zamienić na thundów. No i temu thanowi wystarczy rune of stone i challange, niemusi być opancerzony.

Jeżeli chcesz grać tym co teraz zrobiłeś, to mi się podoba, bo rozpiska jest bardzo dobra, ale teraz przy tylu klockach brakuje ci bsbka.

No i czy żyro czy 2 organki to sam potestuj i wybierz. Żyrek jest fajny, ale nie na wszystkie armie, bo niektóre sobie z nim radzą, ale na perfidne ofensy jest boski (chaos, ogry, bretka itp.).
Obrazek

Anonim
Powergamer Rozpiskowy

Koncepcja, koncepcja.. armia miała być przede wszystkim skuteczna :wink:
Than podoba mi się w roli takiego pancerniaka.. ktoś musi przecież przywalić i wytrzymać parę ciosów :)... co można jeszcze z nią zrobić aby była bardziej skuteczna :?:

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Nic.
Obrazek

Awatar użytkownika
August
Chuck Norris

Post autor: August »

O faktycznie te krasnoludy są "inaczej" ;) - dwa działa i jedna katapulta a nie dwie katapulty i działo :D.

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Dokładnie :P

A co do skutecznosci - weź lorda na tarczy.

Pozdro

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

A co do skutecznosci - weź lorda na tarczy.
Łohoho, właśnie, ja go ostatnio ciągle praktykuja :D. Kowadło jest nudne.
Obrazek

Anonim
Powergamer Rozpiskowy

A co do rozpy to testowałem... i muszę przyznać, że całkiem nieźle się spisuje... tylko zamiast tych boltów wstawię trzecie działo i będzie git.. no i zostaje przy 2 organkach :twisted: ... co do tego lorda na tarczy to będę musiał spróbować, bo przez pierwsze 2 tury bitwy ( duże runy ) nic mi nie wypaliło.... następna rzucona ( mała ) no i musiałem pożegnać sie z kowadłem :P

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Jedyne sensowne rozwiązanie na slot lord to lord na tarczy - naprawdę :) Lord nie wybucha, lord tłucze, lord daje LD...po co spowalniać jak mozna samemu garnąć sie do walki :D

Pozdro

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

A gdzie bsb? - kicha, bez bsb nic Twoja armia nie znaczy w walce

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Jak ja mam lorda, to mam żyrka do spowalniania, działa podobnie, tylko czasem ginie :wink: . Ale przynajmniej goni 3d6 :P. Tylko szkoda, że nie można pchać z kowadła 8) .
Obrazek

ODPOWIEDZ