Krasnoludy 2,5k inaczej...
Krasnoludy 2,5k inaczej...
Tak jak w temacie.....
Runelord 348
anvil
shield
stone
2 razy speed
preservation
thane 142
shield
swiftness
cleaving
stone
challenge
runesmith 146
stone
2 razy spellbreaking
warding
great weapon
shield
3 razy 10 strzelców ( shield, muzykant ) 465
20 warriors 213
shields, musician, standard, veteran
20 longbeards 285
musician, standard, courage
działo 150
forging, burning, inżynier (BoP)
dzialo 145
forging, inżynier (BoP)
katapka 155
accuracy, burning, penetrating, inżynier (BoP)
bolt thrower 120
inzynier (BoP), penetrating, skawering
bolt thrower 90
inzynier (BoP), penetrating
2 razy organ gun 240
Martwi mnie tylko koszt tych maszyn ale mysle, że maja przyzwoitą ochrone przecwko fastom i innym śmieciom... no i nie wiem czy zawsze bede miał gdzie wystawić strzelców ( najwyrzej posłużą za ochrone dla maszyn ).... ciekawy jestem waszych opini... czekam na konstruktywną krytyke.. dzisaj challange z lizardami na slanie i 70 skinkach.. zobaczymy jak bedzie
Runelord 348
anvil
shield
stone
2 razy speed
preservation
thane 142
shield
swiftness
cleaving
stone
challenge
runesmith 146
stone
2 razy spellbreaking
warding
great weapon
shield
3 razy 10 strzelców ( shield, muzykant ) 465
20 warriors 213
20 longbeards 285
musician, standard, courage
działo 150
forging, burning, inżynier (BoP)
dzialo 145
forging, inżynier (BoP)
katapka 155
accuracy, burning, penetrating, inżynier (BoP)
bolt thrower 120
inzynier (BoP), penetrating, skawering
bolt thrower 90
inzynier (BoP), penetrating
2 razy organ gun 240
Martwi mnie tylko koszt tych maszyn ale mysle, że maja przyzwoitą ochrone przecwko fastom i innym śmieciom... no i nie wiem czy zawsze bede miał gdzie wystawić strzelców ( najwyrzej posłużą za ochrone dla maszyn ).... ciekawy jestem waszych opini... czekam na konstruktywną krytyke.. dzisaj challange z lizardami na slanie i 70 skinkach.. zobaczymy jak bedzie
wychodze ostatnio z założenia, że ten 3 kloc to przesada.. wolne to, mało manewrowe... i mał robi... przeciwnicy skupiaja sie na maszynach... a jak tak.. to mysle, że będa mieli co robić ... coś więcj może powiesz.. jakies przemyslenia.. co byś zmieniał, jak sam grasz ??
Hmm jak gram? Napewno troche inaczej na 3 klocach czasami na 4 to zalezy czy gram kowadlem czy lordem... Biore tylko jeden oddzial strzelcow czasami 2... I na pewno nie wystawiam balist za 120 lub 90 punktow!!!
Co bym zmienil??? Nie wiem gdybym powiedzial co trzeba by bylo zmienic to zmienila by sie koncepcja rozpy... Zrobiles rozpa jak sam ja okresliles ''inną'' i wiem jedno to zadanie ci wyszlo...
Co bym zmienil??? Nie wiem gdybym powiedzial co trzeba by bylo zmienic to zmienila by sie koncepcja rozpy... Zrobiles rozpa jak sam ja okresliles ''inną'' i wiem jedno to zadanie ci wyszlo...
Z tamtego thana zrób bsb, a jak niechcesz to daj mu dwuraka, stona, challanga i niech śmiga.
Runesmithowi daj 3 scrolle, warding jest zbędny.
5 klocków bym się zgodził, przesada, ale 3 to myślę, że standard, powinieneś mieć. Ja to bym dał ze 4 nawet .
20 warriorsów, fcg z tarczami kosztuje 205, a nie 213.
Jak masz fogingi w działach to enignnerowie są zbędni, a o fasty sie niematrw jak masz tyle strzelców.
Powywalaj tych enignnerów z cannonów, i wywal reszcie enginnerów pistolety, bo to syf. Bolce z deczka drogie, ale kto jak tam lubi.
No i jeżeli tak na strzelanie się nastawiasz, to jedne organki zamień na żyrka, bo tnie marsz jak cholera i może spowalniać armię wroga z jednej strony, a z dugiej kowadło.
No i kwestia strzelców, możesz się na stole niepomieścić . Ja bym dał 2x thundów, a z pkt co zostaną następny klocek.
Samym strzelaniem się nieda wygrać, tzn. da, ale jak coś niewypali, coś dojedzie, niepójdzie ci strzelanie to lipa. Wiem, bo grałem podobnymi pierdołami. Lepiej mieć coś do bicia w zanadrzu.
Runesmithowi daj 3 scrolle, warding jest zbędny.
5 klocków bym się zgodził, przesada, ale 3 to myślę, że standard, powinieneś mieć. Ja to bym dał ze 4 nawet .
20 warriorsów, fcg z tarczami kosztuje 205, a nie 213.
Jak masz fogingi w działach to enignnerowie są zbędni, a o fasty sie niematrw jak masz tyle strzelców.
Powywalaj tych enignnerów z cannonów, i wywal reszcie enginnerów pistolety, bo to syf. Bolce z deczka drogie, ale kto jak tam lubi.
No i jeżeli tak na strzelanie się nastawiasz, to jedne organki zamień na żyrka, bo tnie marsz jak cholera i może spowalniać armię wroga z jednej strony, a z dugiej kowadło.
No i kwestia strzelców, możesz się na stole niepomieścić . Ja bym dał 2x thundów, a z pkt co zostaną następny klocek.
Samym strzelaniem się nieda wygrać, tzn. da, ale jak coś niewypali, coś dojedzie, niepójdzie ci strzelanie to lipa. Wiem, bo grałem podobnymi pierdołami. Lepiej mieć coś do bicia w zanadrzu.
Nowa poprawiona wersja :
Runelord 348
anvil
shield
stone
2 razy speed
preservation
Thane 144
great weapon
gromril
resistance
challenge
runesmith 147
3 razy spellbreaking
shield
20 warriors 205
20 warriors 205
20 warriors 205
20 longbeards 295
shields, musician, veteran, standard, courage
10 thunerers 155
musician, shields
działo 130
forging, burning
dzialo 125
forging
katapka 150
inżynier
accuracy, burning, penetrating
bolt thrower 60
inzynier
bolt thrower 60
inzynier
organ gun 120
organ gun lub żyros 140 (?)
No i tutaj jest problem zastanawiam się tylko czy wrzucić tego żyrosa jest przydatny.... lecz zawsze bezpieczniej sie czuje mając 2 organki.. I co teraz o tym sądzicie
Runelord 348
anvil
shield
stone
2 razy speed
preservation
Thane 144
great weapon
gromril
resistance
challenge
runesmith 147
3 razy spellbreaking
shield
20 warriors 205
20 warriors 205
20 warriors 205
20 longbeards 295
shields, musician, veteran, standard, courage
10 thunerers 155
musician, shields
działo 130
forging, burning
dzialo 125
forging
katapka 150
inżynier
accuracy, burning, penetrating
bolt thrower 60
inzynier
bolt thrower 60
inzynier
organ gun 120
organ gun lub żyros 140 (?)
No i tutaj jest problem zastanawiam się tylko czy wrzucić tego żyrosa jest przydatny.... lecz zawsze bezpieczniej sie czuje mając 2 organki.. I co teraz o tym sądzicie
Ogólnie spoko, ale jak chcesz zachować swoją koncepcje to przesadziłeś jednych warriorsów, których możesz spokojnie zamienić na thundów. No i temu thanowi wystarczy rune of stone i challange, niemusi być opancerzony.
Jeżeli chcesz grać tym co teraz zrobiłeś, to mi się podoba, bo rozpiska jest bardzo dobra, ale teraz przy tylu klockach brakuje ci bsbka.
No i czy żyro czy 2 organki to sam potestuj i wybierz. Żyrek jest fajny, ale nie na wszystkie armie, bo niektóre sobie z nim radzą, ale na perfidne ofensy jest boski (chaos, ogry, bretka itp.).
Jeżeli chcesz grać tym co teraz zrobiłeś, to mi się podoba, bo rozpiska jest bardzo dobra, ale teraz przy tylu klockach brakuje ci bsbka.
No i czy żyro czy 2 organki to sam potestuj i wybierz. Żyrek jest fajny, ale nie na wszystkie armie, bo niektóre sobie z nim radzą, ale na perfidne ofensy jest boski (chaos, ogry, bretka itp.).
Nic.
Łohoho, właśnie, ja go ostatnio ciągle praktykuja . Kowadło jest nudne.A co do skutecznosci - weź lorda na tarczy.
A co do rozpy to testowałem... i muszę przyznać, że całkiem nieźle się spisuje... tylko zamiast tych boltów wstawię trzecie działo i będzie git.. no i zostaje przy 2 organkach ... co do tego lorda na tarczy to będę musiał spróbować, bo przez pierwsze 2 tury bitwy ( duże runy ) nic mi nie wypaliło.... następna rzucona ( mała ) no i musiałem pożegnać sie z kowadłem
Jak ja mam lorda, to mam żyrka do spowalniania, działa podobnie, tylko czasem ginie . Ale przynajmniej goni 3d6 . Tylko szkoda, że nie można pchać z kowadła .