Jaką największą rozegraliście bitwę ;)

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Jaką największą rozegraliście bitwę ;)

Post autor: Nilgar »

Pytanie kto ile i czego ma nie oddałoby chyba tematu dokładnie, więc najlepiej zaprezentować jak to ma się w praktyce. Zacznę:

22 000 w tym:

1. High Elves - 9 000
2. Sea Patrol - 6 000
3. Wood Elves - 3 500
4. Drycha's Army - 3 500

Chciałbym rozruszać trochę podforum, więc żeby nie było, że to po to żeby się chwalić ;) Piszcie chłopaki

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

20 tysięcy

10k HE
10k zielonych, w 90% gobliny

:D

fajnie było
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Elfy i gobasy po jednej stronie :shock: to rzeczywiście musiało być ciekawe :) a kto był po drugiej?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

z tego co pamietam jak kosa uklada rozpe (na forum) to bylo 10k HE vs 10k zielonych
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

w Naggarothcie kiedyś rozegraliśmy bitwe zło vs dobro ze specjalami

strona dobra

Lizaki 2k
Bretka 2x2k
He 2k
WE 2k
dwarfy 2k
imperium 2k

ostro magiczne rospy były i jakaś masakryczna ilośc kości powera (50?)

vs siły zła

2k bestii
2x2k chaosu
2k dark elfów
2k skavenów
2k chaos dwarfów
2k vampir countów

generlanie było pozamiatane już w 3ciej turze ( ambush wyszedł od tyłu i zamiótł większość wojsk dobra) ale i tak zajęło nam to cały dzień

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

O qurcze ja to chyba tylko na max 2300 grałem......jakoś niemiałem nigdy okazji pograć na wyższe pkt,no i wiara nie ma zabardzo ochoty

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

ja grałem najwięcej na 4k HE vs Empire

no i potem jakoś po 3k, ale najlepiej mi się gra powyżej 2k ;)

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

Post autor: Mućka »

Moja największa bitwa to było po 2500 tylko :/

Ale tak jak poprzednik lubie bitwy na 2k + wtedy sie robi w HE ciekawie.

wallace
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wallace »

rany strasznie małe bitwy gracie ...
dla mnie bitwa poniżej 3,5k to jakiś marny żart..
ja grałem największą bitwę na ok. 44 000... i za każdym razem, gdy gram bitwy powyżej 15k dopiero czuje się klimat prawdziwej bitwy. Poza tym jedno zdarzenie nie przesądza o wyniku starcia, jak to często ma miejsce w bitwach na małe punkty

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

44k?Coś m isię wierzyć nie chce. Ile to graliście, miesiąc? I na czym? boisko do siatkówki? :P

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Ja grałem na 100 tysiecy ... :shock: ... w snach

A tak na serio to nie wierze żeby ktoś grał na 44k. Przecież same poustawianie figórek w podstawki by trwało z jeden dzień :wink:

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

No tak jasne 44k,ile żeś kasy wydał na figóry,człowieku nienormalny jesteś?bo gra na 44000 na kartonichach musiałabybyć zajebista.No i jasne najdrobniejszy błąd nieprzesądza całej bitwy,zwłaszcza miscast na 8-9.

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

Post autor: Mućka »

wallace pisze:rany strasznie małe bitwy gracie ...
dla mnie bitwa poniżej 3,5k to jakiś marny żart..
ja grałem największą bitwę na ok. 44 000... i za każdym razem, gdy gram bitwy powyżej 15k dopiero czuje się klimat prawdziwej bitwy. Poza tym jedno zdarzenie nie przesądza o wyniku starcia, jak to często ma miejsce w bitwach na małe punkty
No to niezle masz te leki nasenne ^^

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Nilgar pisze:22 000 w tym:

1. High Elves - 9 000
2. Sea Patrol - 6 000
3. Wood Elves - 3 500
4. Drycha's Army - 3 500
To ja nie doprecyzowałem, że te 22K było po jednej stronie... :wink:

Po drugiej Orki, Gobliny, Wampiry, Krasnoludy i Imperium również na 22K
Razem jakby nie patrzyć 44 000 :?

Taka bitwa trwa kilka dni, a gra się naprawdę niesamowicie

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

5x3k/2,5k na strone

wiem ze stracilem watek w polowie rozgrywaki
kumpel uzywal mojej armii jako miesa armatniego i dzieki temu mialem najmniej strat ;)
pospadaly mi tylko 2chukki
kumpel w pore zlapal wywerne

ok 30/35tys wyladowalo na ziemi , a ja to przespalem :)
ale nie zaluje, bo sam zbieralbym wiekszosc z ziemi armii - jak odpadalerm moj przeciwnik zaczynal sie poddawac i zamierzalem juz pomoc VC - niezdazylem :P

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Belaner7 pisze:No tak jasne 44k,ile żeś kasy wydał na figóry,człowieku nienormalny jesteś?bo gra na 44000 na kartonichach musiałabybyć zajebista.
z nudów robi się różne rzeczy człowieku, między innymi kolekcjonuje figurki ;-/ kartonichów nie było, a bitwa miała taki akurat rozmiar żeby móc wystawić mniej więcej wszystko człowieku
Belaner7 pisze:człowieku nienormalny jesteś?
pewnie nie, mam też kilka innych hobby :wink:
ale czasami żałuję, że nie puściłem wszystkiego na wszeteczne dziewki
Belaner7 pisze:No i jasne najdrobniejszy błąd nieprzesądza całej bitwy,zwłaszcza miscast na 8-9.
Nie przesądza. Np. w magii około 60 Power Dice'ów na stronę. Chyba każda tura kończyła się miscastem, a przy okazji: czary przy tej ilości mocy wchodzą prawie tylko i wyłącznie na total powerze (średnio jeden na turę). Dla mnie niesamowite było móc wystawić coven złożony z Teclisa, Alarielli i ponad dwudziestu innych magów

wallace
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wallace »

No tak jasne 44k,ile żeś kasy wydał na figóry,człowieku nienormalny jesteś?bo gra na 44000 na kartonichach musiałabybyć zajebista.No i jasne najdrobniejszy błąd nieprzesądza całej bitwy,zwłaszcza miscast na 8-9.
Ja grałem na 100 tysiecy ... Shocked ... w snach
A tak na serio to nie wierze żeby ktoś grał na 44k. Przecież same poustawianie figórek w podstawki by trwało z jeden dzień Wink
No to niezle masz te leki nasenne ^^
Wasze wyobrażenie o wfb jest najwyraźniej oparte na turniejach i wyobrażacie sobie, że bitwa powyżej 2,5k na stronę to coś niewyobrażalnego... Gram w wfb od przeszło 11 lat i obecnie mam 4 armie: Orki i gobliny- ok. 6k, Wampiry - ok. 8k, Krasnale - ok. 5k i Imperium - ok 4 k... w sumie coś ok. 1000 figurek... Nie wiem ile dotychczas wydałem na to hobby i chyba nie chcę wiedzieć, bo pewnie padłbym na zawał... ale z hobby tak to już jest... dodam tylko, że akurat gry bitewne nie są moim jedynym i wcale nie najdroższym hobby.
A co do bitwy to mogę wrzucić część zdjęć przygotować oraz z samej bitwy .. Nilgar na pewno też coś tam ma u siebie na kompie...
Jedynym minusem posiadania tak wielkich armii jest niemożność ich pomalowania w sensownym przedziale czasowym - myśle, że przy tej ilości figurek spokojnie mam zajęcie na cały okres emerytalny 8)
A wracając co do samej bitwy to zagraliśmy ją w pokoju o wielkości ok 40m2 - i wykorzystaliśmy do tego jedynie połowę przestrzeni - myśle, że następnym razem zagramy na całość i będzie to bitwa na 100k :wink:

Awatar użytkownika
Ezekiel
Wałkarz

Post autor: Ezekiel »

Ja bym chętnie te zdjęcia zobaczył, jeżeli można prosić :D

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Ja też!
A już waszych odpowiedzi niebede komentował,jasne bitwa na 44k,już 4k jest ogromną bitwą,8k przeogromną,na którą dzień niestarcza.
I jeszcze jedno policzcie sobie ludzie ile kasy wydaliście na figórki,i pomyślcie co moglibyście mieć w zamian zato

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

wallace pisze:Jedynym minusem posiadania tak wielkich armii jest niemożność ich pomalowania w sensownym przedziale czasowym - myśle, że przy tej ilości figurek spokojnie mam zajęcie na cały okres emerytalny 8)
To lipa straszna, grejt batel toczony dla klimatu niepomalowanymi figsami :|
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

ODPOWIEDZ