Pardoxal Empires! - 27.06.09 Wa-wa - Jest regulamin!

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Cyel
Oszukista

Re: Pardoxal Empires! - jedniodniowa kampania WFB 2.05.09 Wa-wa

Post autor: Cyel »

Jasiuuu pisze:1.Jakub "Harry" Maleszewski, Skaven
13. Piotr P. Miazga, Skaven
14.Michał Dębowski, DE
20.Łukasz Gemba, O&G

4.Marek Łaba, WoCh
5.Kacper Bełz, WoCh
10.Jan "Jasiuuu" Leszczyński, WoCh
12. Rafał "Rafix" Raczyński, WoCh

6.Mateusz Dziewanowski, TK
7.Michał Matejuk, VC
8.Adam Zielony, VC
18.Cyryl Wojewódzki, VC

2.Jakub Falkowski, Ogre Kingdoms
9.Darek "Mobi" Olczak, DoW
16.Piotr Panufnik, Bretonnia
19.Michał Gos, Dwarves

3.Dawid Frankowski, WE
11.Marcin Zakrzewski, WE
15.Marcin "Semi" Sommer, HE
17.Karol "Lith" Pieróg, HE

takie są sqady ?

Tak bym to właśnie widział :) Do wymienionych wcześniej dochodzi Underempire i Mercenary Princes ;)
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." ;)

Awatar użytkownika
Kubcio
Oszukista

Post autor: Kubcio »

Cyel pisze:
Jasiuuu pisze:1.Jakub "Harry" Maleszewski, Skaven
13. Piotr P. Miazga, Skaven
14.Michał Dębowski, DE
20.Łukasz Gemba, O&G

4.Marek Łaba, WoCh
5.Kacper Bełz, WoCh
10.Jan "Jasiuuu" Leszczyński, WoCh
12. Rafał "Rafix" Raczyński, WoCh

6.Mateusz Dziewanowski, TK
7.Michał Matejuk, VC
8.Adam Zielony, VC
18.Cyryl Wojewódzki, VC

2.Jakub Falkowski, Ogre Kingdoms
9.Darek "Mobi" Olczak, DoW
16.Piotr Panufnik, Bretonnia
19.Michał Gos, Dwarves

3.Dawid Frankowski, WE
11.Marcin Zakrzewski, WE
15.Marcin "Semi" Sommer, HE
17.Karol "Lith" Pieróg, HE

takie są sqady ?

Tak bym to właśnie widział :) Do wymienionych wcześniej dochodzi Underempire i Mercenary Princes ;)
Co? Jakie mercenary princes?! To som Ogża Ziemia! Ogża, a ludziki mieszkajom tu bo im Kubiusz Piworzłop na tom pozwala! Człeczyny dobrze siem bijom i som smaczne to mieszkajom!

A do tych co narzekają na ograniczenia: spójrzcie na moją drużynę i przemyślcie jeszcze raz, tylko pooowoooli... kto powinien narzekać, że na starcie ma w plecy? Bretonnia jest teraz armią bardzo średnią, a innych armii nawet nie chce mi się komentować bo jakie są każdy widzi. Ale ogłaszam wszem i wobec, że jako władca tej krainy nie zamierzam się ciąć, płakać i dołączyć do fallen angelsów (zwanych również emo). =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
=D> =D> =D> =D> =D> =D>

Dziękuję, dziękuje... :D 2 maja staniemy wszyscy do walki i choćbyśmy mieli polec... NIE PODDAMY SIĘ( [-o< ) =D> =D> =D>

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

Postaramy się,żeby Królestwa z potencjalnie słabszymi armiami miały dostęp do lepszego pola specjalnego;) Kwestia tylko jak długo zdołaja je utrzymać, jak wszyscy się na nie rzucą ;P
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." ;)

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

Kubcio pisze:
Cyel pisze: Bretonnia jest teraz armią bardzo średnią,
Ty jesteś średni. Słabej wiary ogrze. Ja to moge cisnąć na Vampiry, WoCh spokojnie. Z elfami też powinienem sobie poradzić. Największym problemem moze okazać się Skaveny i TK, ale i tak nasze królestwo zwycięży, bo jest najmocniajsze z mocnych. :mrgreen:
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Kubcio, ja jestem emo i lubię sobie ponarzekać na forum, na turnieje przebieram się za elfa. Jak mi postawisz piwo w paradoksie to zobaczysz jak płacze... z wdzięczności oczywiście.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mobi
Mudżahedin

Post autor: Mobi »

Green Knight pisze:
Kubcio pisze:
Cyel pisze: Bretonnia jest teraz armią bardzo średnią,
Ty jesteś średni. Słabej wiary ogrze. Ja to moge cisnąć na Vampiry, WoCh spokojnie. Z elfami też powinienem sobie poradzić. Największym problemem moze okazać się Skaveny i TK, ale i tak nasze królestwo zwycięży, bo jest najmocniajsze z mocnych. :mrgreen:
dobrze mowi wodki mu!
a co do tzw. "reszty armii" to tez moge spokojnie walczyc z innymi armiami
Czasami mysle ze Ewa w raju opieprzyla nie tylko jablko ale i weza.

Awatar użytkownika
Kubcio
Oszukista

Post autor: Kubcio »

Ej chłopaki dziewczyny i emo! Po głebokich przemyśleniach na ćwiczeniach z filozofii doszedłem do wniosku, że może zmienie armię na Imperium. Wtedy byłoby zaje-kurcze-biście. Mielibyśmy wszystko:
Przepkrutnych wojowników Chaosu i ich domenę, którą chcą poszerzyć.
krypty nekromantów, którzy wiodą swoje armie na podbój innych królestw, rozeźleni odrzuceniem ich propozycji by nekrofilia stała się sportem olimpijskim.
Magiczne krainy elfów, do których dróg strzegą leśne elfy, a ich wyżsi bracia zajmują się polityką i dyplomacją.
Tereny należące do plag każdego świata, zielonoskórych i szczuroludzi, szczutych na inne rasy przez pozostające w cieniu Mroczne elfy.
I Sojusz ludzi, który powstał z niedobitków wolnych ludzi z różnych królestw, które teraz upadły, wspomagany przez resztki krasnoludów, które wycofały się ze swej domeny i zawiązały przymierze z ludźmi by kiedyś powrócić i pomścić wyrządzone im krzywdy.

Jesucristo, jakiś warcraft mi z tego wyszedł!

Pytanie do orgów: czy moge jeszcze zmienić armię, czy może już wszystko macie poustalane i to pomiesza wam szyki? Jesli zmienie armie na imperium to zyskujemy lepsza spójność kampanii i dodatkowo zostaje zniwelowany problem ze slabością naszej drużyny. To chyba dość rozsadne wyjście.

Widzę, że Grin i Mobi już złapali wiatr w żagle i kozaczą! Zobaczymy za dwa tygodnie. Mam nadzieje, że zapał wam nie osłabnie i bedziecie równie mężnie cwaniakowali w bataliach w imieniu naszego królestwa. Grin: jestem twoim władcą w przyszłą sobotę, a wiesz co to oznacza:* :twisted: ...

Kalesoner: jesteś emo?! To już wiem dlaczego Kielon tak bardzo cie lubi!

Kalesoner
Szczur Królów

:mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Empire , Dogs of war , Bretonia , Dwarfs - last alliance

brzmi fajnie i bardzo zgodnie z duchem warhammera : )
a nad nimi czychają 4 hordy chaosu :mrgreen:

co wy na to żeby każdy z WoCh wziął innego marka na generale ? : ) ja się mogę dostosować jbc
wtedy to byłoby już uber klimatyczne

(pozatym że raczej koalicją podziemną sterują manipulanckie DE a nie skaveny ; P a elfickim sojuszem raczej wysokie elfy winny przewodzic a nie leśne ale to szczegóły )

precz z ogrami ! : P (toys for age 6-13 )

Kalesoner
Szczur Królów

Leśne elfy zgłosiły się pierwsze, należy przez to rozumieć, że koledzy z Uthulan zostali zaproszeni z wizytą, a że przez przypadek imprezę przerwał konflikt zbrojny to ustąpiły gospodarzom zaszczytu przewodzenia radosnej wycieczce mającej na celu przetrzepanie tyłków jakimś wochom-srochom czy innym wucetom. 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

Kubcio pisze:Grin: jestem twoim władcą w przyszłą sobotę, a wiesz co to oznacza:* :twisted: ...
Że mi wyliżesz pupe???
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Kalesoner
Szczur Królów

OWNED
Obrazek

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

Jasiuuu pisze: co wy na to żeby każdy z WoCh wziął innego marka na generale ? : ) ja się mogę dostosować jbc
wtedy to byłoby już uber klimatyczne
ciekawe kto zagra khornem??

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

żaden problem

cyryllo
Mudżahedin

Post autor: cyryllo »

chłopaki od undedów:

co będziemy gorsi! lecimy w klimaty starych VC :D je*** mieszane bloodline'y robimy familie!

a TK śmierdzą i robią to co chcą :P

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

bardziej powinniście lecieć w klimat starych Undeadów :D
Nagash te sprawy ;)

Awatar użytkownika
Matej
Chuck Norris

Post autor: Matej »

Można coś zakombinować z tymi rodzinami

Oczywiście o ile Władca Nieumarłych wyrazi aprobatę :wink:

Awatar użytkownika
czreq
Mudżahedin

Post autor: czreq »

No, no, widzę, że się zaczynacie wkręcać w tą kampanię - i bardzo dobrze :)

@ Kuba - chcesz grać Empire, to graj Empire, nie ma problemu. Tylko wrzuć mi zmienioną rozpiskę na mail.

Jeśli jeszcze nie zauważyliście, to składy poszczególnych królestw wiszą w 1 poście. Niestety nastąpiła mała zmiana Jeśli chodzi o władcę jednego z królestw, Kacper Bełz niestety nie będzie królem - nie zwróciłem wcześniej uwagi, że dwie spośród pięciu pierwszych osób maja te same armie, bardzo za to przepraszam. Za to władcą Królestwa Umarłych jest Mateusz Dziewanowski.

Bardzo prosiłbym o przesyłanie fluffu poszczególnych królestw, żebym mógł go zamieścić w pierwszym poście :) Część z was już mi wysyłała wstępne projekty, ale myślę, że po poznaniu dokładnych składów jest okazja do wprowadzenia drobnych korekt.

Będę tez rozsyłał poszczególnym członkom grup adresy e-mail pozostałych graczy tej samej grupy - mam nadzieję, że nikomu nie robi to żadnego problemu.
Moja galeria -> klik ;)

cyryllo
Mudżahedin

Post autor: cyryllo »

Matej pisze:Można coś zakombinować z tymi rodzinami

Oczywiście o ile Władca Nieumarłych wyrazi aprobatę :wink:

władca nieumarłych jest w mniejszości :D

jeszcze nie zaczął rządzić a ja już organizuję przewrót :D

Awatar użytkownika
Harry101
Mudżahedin

Post autor: Harry101 »

Spadajcie mi z tymi ubber elfami... skavenów jest więcej.. jak jest więcej to więcej genialnych umysłów... jak więcej genialnych umysłów to więcej knucia!:D
A poza tym zależało mi by mym wspaniałym państwem rządził wielki komitet centralny kolegium skaveńskich inżynierów ]:->
Moja u\Utopia w której każdy szczur ma nieskończone ilości sera i mięsa... a podbite narody elfów, krasnoludów i ludzi... RÓWNI z barbarzyńcami i nieumarłymi(zaganianymi przez swoich panów)w niewolniczej pracy zajmują się jego produkcją dla moich SZCZURZYCH SŁUG! Czy to nie piękne<płacze ze wzruszenia>! Podziemne królestwo wraz ze swoimi zielonym przyjaciółmi i elfickimi szpiegami w domenie elfów pragnie pokojowej przyszłości na świecie... A Świat będzie wielką fabryką sera!:D

ODPOWIEDZ