GŁOSOWANIE ! na kapitana reprezentacji
Moderator: swieta_barbara
- swieta_barbara
- habydysz
Re: GŁOSOWANIE ! na kapitana reprezentacji
Jakos nie przypominam sobie takiego rozliczania i deklaracji oczekiwan co do reprezentacji w poprzednich latach.
- swieta_barbara
- habydysz
Moze masz racje.
Ale to:
Ale to:
to juz moim zdaniem czyste chamstwo."Ja XXXXXXXX powiedzialem jasno, glosuje na tego kto mnie bierze. Wy mnie nie chcieliscie wasza sprawa"
chamstwo to umieszczac czy tak robic bo juz sam nie wiemswieta_barbara pisze:Moze masz racje.
Ale to:to juz moim zdaniem czyste chamstwo."Ja XXXXXXXX powiedzialem jasno, glosuje na tego kto mnie bierze. Wy mnie nie chcieliscie wasza sprawa"
swieta_barbara pisze:Jakos nie przypominam sobie takiego rozliczania i deklaracji oczekiwan co do reprezentacji w poprzednich latach.
Dziwisz sie? Kapitanem zawsze zostawal zwyciezca lub druga osoba w lidze , a nie 18sta , ktora nigdy nie byla wzieta do skladu na ETC. Jak teraz patrze na sposob wybierania kapitana to uwazam , ze zwyciezca ligi powinien sam go wybierac jako nagroda dla niego i na pewno nie byloby tylu stekan. Z niecierpliwoscia oczekuja informacji o skladzie...
Ale przyznaj, ze kikassowosc tez jest wazna.Ziemko pisze:Mam nadzieje , ze wazniejsza dla niego bedzie sila druzyny , a nie jej kikassowosc...
Dziwie sie, nasza reprezentacja tak malo zmieniala sie z roku na rok od poczatku istnienia tej imprezy. Warto dac wreszcie szanse wykazac sie tym, ktorzy jeszcze tam nie byli (a wielce prawdopodobne, ze powinni tam byli byc).Ziemko pisze: Dziwisz sie? Kapitanem zawsze zostawal zwyciezca lub druga osoba w lidze , a nie 18sta , ktora nigdy nie byla wzieta do skladu na ETC.
Pytaniem wiec jest raczej nie to, dlaczego Debek jest kapitanem mimo, ze nie byl na ETC, ale dlaczego nie byl wczesniej w skladzie do ETC.
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2009, o 14:33 przez bless, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie skomentuje...
Na początku powiem, że nie miałem własnego kandydata na kapitana.
To co się jednak dzieje po wyborach sprowadza mnie do wniosku, że jedyna możliwość , żeby nikt nie narzekał na słaby skład, złego kapitana, nie mówił o kupczeniu itp. jest ustalenie że na euro jedzie top 8 ligi, a kapitanem jest jej zwyciężca.
Nie ma wtedy żadnego biadolenia. Są jasne zasady wyboru. Chesz grać ? Ciśnij w sesonie, pokaż, że jesteś w formie i że umiesz grać, dostań się do top 8 i jedź bez niczyjej zgody, proszenia itp. To jest najlepszy system.
To co się jednak dzieje po wyborach sprowadza mnie do wniosku, że jedyna możliwość , żeby nikt nie narzekał na słaby skład, złego kapitana, nie mówił o kupczeniu itp. jest ustalenie że na euro jedzie top 8 ligi, a kapitanem jest jej zwyciężca.
Nie ma wtedy żadnego biadolenia. Są jasne zasady wyboru. Chesz grać ? Ciśnij w sesonie, pokaż, że jesteś w formie i że umiesz grać, dostań się do top 8 i jedź bez niczyjej zgody, proszenia itp. To jest najlepszy system.
obstawiam sklad
szwentas jako najlepszy bretonczyk
wujek debek oczywiscie bo swoja magiczna rozdzka dotknal sie krasi i teraz jest wymiataczem
kaleson bo jest lepszy od za duzo gadajacego shina TK
zielony bo najlepiej gra VC i dobrze pije
gasior wezmie lizaki bo nigdy tym nie gral ale na bank wygra.
reszta bedzie supportem!!
ubaw po pachy z wami ludziska.
szwentas jako najlepszy bretonczyk
wujek debek oczywiscie bo swoja magiczna rozdzka dotknal sie krasi i teraz jest wymiataczem
kaleson bo jest lepszy od za duzo gadajacego shina TK
zielony bo najlepiej gra VC i dobrze pije
gasior wezmie lizaki bo nigdy tym nie gral ale na bank wygra.
reszta bedzie supportem!!
ubaw po pachy z wami ludziska.
always Vampire
Bless
bo Dębek gra bretonnia, która na zeszłorocznym etc była zbanowana.
a na etc grało do tej pory 16 na 24 możliwe osoby, więc zmiany chyba jednak były.
Domyślam się, że skład nie szybko poznamy, ale kiedy możemy sie spodziewać jakiejkolwiek wypowiedzi Dębka?
bo Dębek gra bretonnia, która na zeszłorocznym etc była zbanowana.
a na etc grało do tej pory 16 na 24 możliwe osoby, więc zmiany chyba jednak były.
Domyślam się, że skład nie szybko poznamy, ale kiedy możemy sie spodziewać jakiejkolwiek wypowiedzi Dębka?
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Moim zdaniem ciekawy i zaskakujący wynik, ale może jakiś powiew świeżości wniesie. Właśnie uważam za sukces fakt, że system głosowania dał szansę na zostanie kapitanem osoby nie będącej np. w TOP 3.
Poza tym tak na marginesie - a skąd np. wiecie, że Dębek będzie grać ?? Może będzie po prostu niegrającym kapitanem ?? Takie rozwiązanie też jest możliwe. Plusem jest też fakt, że po składzie jaki Dębek wybierze i wyniku jaki osiągnie będzie rozliczany głównie jednoosobowo. Dlatego życzę mu wszystkiego dobrego i powodzenia na ETC - mam nadzieję, że uda się przynajmniej powtórzyć wyniki z lat ubiegłych.
Poza tym tak na marginesie - a skąd np. wiecie, że Dębek będzie grać ?? Może będzie po prostu niegrającym kapitanem ?? Takie rozwiązanie też jest możliwe. Plusem jest też fakt, że po składzie jaki Dębek wybierze i wyniku jaki osiągnie będzie rozliczany głównie jednoosobowo. Dlatego życzę mu wszystkiego dobrego i powodzenia na ETC - mam nadzieję, że uda się przynajmniej powtórzyć wyniki z lat ubiegłych.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Xet pisze:Na początku powiem, że nie miałem własnego kandydata na kapitana.
Jeszcze lepszym systemem byloby to, co proponowałem przy tworzeniu nowego rankingu.
Zrobienie poza rankingiem ogolnym takze rankingu poszczegolnych armii.
Jesli ktos gralby w sezonie kilkoma roznymi armiami, to liczony bylby w kazdym rankingu osobno.
W ten sposob znalibysmy najlepszego gracza kazdej armii. Najlepszy gracz w lidze ogolnej zostawalby kapitanem i moglby sobie wybrac jakie armie chce miec w skladzie a wtedy automatycznie i bez demokracji przydzielani byliby mu gracze z pierwszych miejsc w rankingach armijnych.
Jest to moze problem techniczny dla ligii (jesli chodzi o zmontowanie takiego kalkulatora), ale jesli chodzi o ultawienie wyboru skladu do EURO - jest to imo sposob absolutnie bezstronny i 100% skuteczny.
Przyznam, ze nigdy nie podobal mi sie pomysl wciskania graczowi, ktory caly sezon gral armia x armii y, bo skoro jest dobrym graczem to i na hulajnodze pojedzie. Doswiadczenie w graniu dana armia to imo rzecz, ktorej nie mozna przecenic.
Inne plusy takiego rankingu (a jest ich wiele) opisalem wczesniej w stosownym temacie. Link:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=348288#p348288
Moze teraz ta propozycja trafi na podatniejszy grunt.
Ten system ma dużo wspólnego z moim. top 8 najlepszych overall vs top 8 najlepszych generałów. Oba systemy są bardzo proste i sprawiedliwe. Powiedz mi tylko co z sytuacją, gdy zwycięzca ligi ( kapitan ) nie jest jednocześnie najlepszy daną armią. Rozumiem, że nie jedzie.
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2009, o 18:21 przez Xet, łącznie zmieniany 1 raz.
Tzn sam taki ranking to dobry pomysł, ale też formalizowanie tego i sprowadzanie do automatyzmu ma też złe strony. A nuż trafi się 2-3 dobrych graczy np. w TOP 5 ligi, ale w rankingach armii będą wysoko ale nie na 1-2 miejscach, bo dajmy na to zagrali każdy master inną armią i np. punkty im się mocno porozdzielały. Są gracze którzy mogą grać 2-3 armiami i jakoś siła ich gry na tym nie ucierpi, a przez takie rozwiązanie nie mieliby raczej szans, lub byłyby one znikome.
Draconis - FOR EVER !!!
A co jakby jedna osoba była najlepsza w rankingach 2 armii ?:D I obie byłyby potrzebne do składu.
Ja i tak już skład prawie znam, także nie wiem o co sa pretensje
Ja i tak już skład prawie znam, także nie wiem o co sa pretensje
Jeżeli miało by grać top 8 to nie było by takich problemów. Jestem przekonany, że gracze by się między sobą dogadali kto czym zagra.
Co do rankingu generalskiego. Z technicznego punktu widzenia jest to ponoć możliwe. Można by wprowadzić przecież od tego sezonu taki ranking niezależnie od wyborów do reprezentacji.
Co do rankingu generalskiego. Z technicznego punktu widzenia jest to ponoć możliwe. Można by wprowadzić przecież od tego sezonu taki ranking niezależnie od wyborów do reprezentacji.
To już chyba problem tylko tych graczy? Gdyby zasady były jasno określone, to osoby mające ambicję zagrać na euro nie zmienialiby armii w trakcie sezonu. Btw, gdyby przyjąć taka wersję to chyba i tak co najmniej 2 JH trafiłoby do składu.Scimitar pisze:Tzn sam taki ranking to dobry pomysł, ale też formalizowanie tego i sprowadzanie do automatyzmu ma też złe strony. A nuż trafi się 2-3 dobrych graczy np. w TOP 5 ligi, ale w rankingach armii będą wysoko ale nie na 1-2 miejscach, bo dajmy na to zagrali każdy master inną armią i np. punkty im się mocno porozdzielały. Są gracze którzy mogą grać 2-3 armiami i jakoś siła ich gry na tym nie ucierpi, a przez takie rozwiązanie nie mieliby raczej szans, lub byłyby one znikome.