O&G vs TK
Moderator: Kołata
mi osobiscie na gobliny swietnie sprawdza sie casket of souls oczywiscie jesli tylko teren nie jest zbyt urozmaicony i sie krzynie dobrze wystawi jedna taka wpuszczona inkantacja ze skrzyni i spora czesc armi znika... ale casketa ponizej 2k raczej malo kto wystawia
a po co wszystko?Shino pisze:na normalna magie tak
choc musisz sie przygotowac, ze i tak wszystkiego nie wydislepujesz
jak rozumiem nie gracie na bpr? to musisz sie przygotowac na 2 klopy i duzo scorpow
jak sie TK uprze to spokojnie wcisnie jakas inkantacje
Najpierw niszcz szkatułę, i zawsze zachowuj na nią przynajmniej 4 kości dispela, Gram Tk i wiem to potrafi poprostu zniszczyć gobliny inne nisko liderkowe armie, np. lizardy czy skaveny. Raz w przeciągu jednej tury dzięki niemu zniszczyłem dwa oddziały NG, wytrzebiłęm orki oraz ubiłem wywernę z lordem. Jeśli kaszkietu niema to również źle oznacza to że ma katapultę lub giganta, a ten ostatni jest gorszy od kapy, gdyż z nieustajacym nawaleniem potrafi wybić jedną szarża cały odział.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
Owszem wciśnie ale musi przy tym myśleć bo pomyli się i hierarchia go zniszczy... ;]quas pisze:a po co wszystko?Shino pisze:na normalna magie tak
choc musisz sie przygotowac, ze i tak wszystkiego nie wydislepujesz
jak rozumiem nie gracie na bpr? to musisz sie przygotowac na 2 klopy i duzo scorpow
jak sie TK uprze to spokojnie wcisnie jakas inkantacje
Zdarzyło mi się grać z TK i mogę wam powiedzieć, iż da się zablokować ich magie jeżeli się będzie przepuszczało jakieś niegroźne inkantacje typu dodatkowy ruch..
Grając z nimi użyłem jazdy dzików i mówię wam że jeśli się jej dobrze użyje może się przejechać po całej armii... tylko trzeba ubić licza bo inaczej to oni wstaną... ;/
lepiej zmień orc shamana na NG shamana wyjdzie taniej a do tego dasz mu jeszcze grzyba ;] i zestaw baduumm. Wydaje mi się że będzie lepiej...goboss pisze:Myślałem nad zmianą orc shamana na NG bossa na giant squigu. Jak się doda jakieś rozsądne itemy to niezły zestawik wychodzi.
a to nie mowimy o inteligentnym przeciwniku?Owszem wciśnie ale musi przy tym myśleć bo pomyli się i hierarchia go zniszczy... ;]
tez mi sie zdazylo grac pare raz z TK i jak sie przeciwnik zawezmie to z wszystkiego idzia ta sama inkantacja-to jakie inkantacje pojda widac juz pod koniec fazy ruchu.Zdarzyło mi się grać z TK i mogę wam powiedzieć, iż da się zablokować ich magie jeżeli się będzie przepuszczało jakieś niegroźne inkantacje typu dodatkowy ruch..
owszem moze,ale moze tez skrewic.Grając z nimi użyłem jazdy dzików i mówię wam że jeśli się jej dobrze użyje może się przejechać po całej armii... tylko trzeba ubić licza bo inaczej to oni wstaną... ;/
choc z drugiej strony w tej cenie musza byc prawdziwymi masakratorami
owszem,najprosciej zabic licza i gienka w 1 turze
- Die for Emperor
- Mudżahedin
Na TK nadaje się:
- snotlingi (sic!) - stawiacie ich na markerach wykopywaczek i przeciwnik się modli aby jakiś sensowny scatter wypadł
- NG z fanatykami - niezły starszak na cokolwiek, pamiętam że przez tych drani nie mogłem sobie chariotami poszaleć...
- chukki - na rydwany, Gianta
- BSB ze szmatą dającą tyle do dispella ile rank ma jego oddział (czyli wszadzić go do 20-25 orkasów i macie extra kości na dispella jeśli by był kaszkiet w grze)
- ze swego doświadczenia wiem że 10 savage orcs na dzikach z gienkiem w środku to był koszmar dla mojej armii - jak to weszło gdzie miało wejść to przewałkowało się przez wszystko
- jeden doom diver też nie jest głupim pomysłem
- jeden gobliński caddy na np chariocie w połączeniu z wyżej wymienionym BSB wystarczy by zdispellować co trzeba
- spider/wolf riders do flankowania/polowania na katapulty
I nie bójcie się za mocno katapult. One naprawdę lubią wybuchać kiedy nie trzeba. A w HtH to trzeba uważać na klocek TG z Kingiem w środku - 95 na 100 przypadków King będzie miał Destroyera a TG Icon of Rakaph. Destroyer z inwokacją smiting może być naprawdę niemiły
- snotlingi (sic!) - stawiacie ich na markerach wykopywaczek i przeciwnik się modli aby jakiś sensowny scatter wypadł
- NG z fanatykami - niezły starszak na cokolwiek, pamiętam że przez tych drani nie mogłem sobie chariotami poszaleć...
- chukki - na rydwany, Gianta
- BSB ze szmatą dającą tyle do dispella ile rank ma jego oddział (czyli wszadzić go do 20-25 orkasów i macie extra kości na dispella jeśli by był kaszkiet w grze)
- ze swego doświadczenia wiem że 10 savage orcs na dzikach z gienkiem w środku to był koszmar dla mojej armii - jak to weszło gdzie miało wejść to przewałkowało się przez wszystko
- jeden doom diver też nie jest głupim pomysłem
- jeden gobliński caddy na np chariocie w połączeniu z wyżej wymienionym BSB wystarczy by zdispellować co trzeba
- spider/wolf riders do flankowania/polowania na katapulty
I nie bójcie się za mocno katapult. One naprawdę lubią wybuchać kiedy nie trzeba. A w HtH to trzeba uważać na klocek TG z Kingiem w środku - 95 na 100 przypadków King będzie miał Destroyera a TG Icon of Rakaph. Destroyer z inwokacją smiting może być naprawdę niemiły
...Róże miłości najchętniej przyjmują się na grobach...
'Nikt nie wymaga od was samych zwyciestw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustepliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania reki.'
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustepliwej walki.
rozumiem, że snotlingi wciągają skorpiona nosem?Die for Emperor pisze:Na TK nadaje się:
EurekaDie for Emperor pisze: chukki - na rydwany, Gianta
o jaaaa. to ten kto to wystawiał to niezły hardcorowiec był. respektDie for Emperor pisze:ze swego doświadczenia wiem że 10 savage orcs na dzikach z gienkiem w środku to był koszmar dla mojej armii - jak to weszło gdzie miało wejść to przewałkowało się przez wszystko
no głupszym jest jedynie gigant i trolle.Die for Emperor pisze:jeden doom diver też nie jest głupim pomysłem
no zależy o jakich pkt mówimyDie for Emperor pisze:jeden gobliński caddy na np chariocie w połączeniu z wyżej wymienionym BSB wystarczy by zdispellować co trzeba
hehe. a feara to kto zda?Die for Emperor pisze:- spider/wolf riders do flankowania/polowania na katapulty
- Die for Emperor
- Mudżahedin
Snotlingi nie wciągną scorpa nosem ale go zatrzymają na tyle że dostanie kontre po dupie i tyla.
I mówimy o 2000pkt.
A feara kumplowi udało się nie zdać całe 2 razy na naszych 6 bitew - jakieś komentarze?
Plus kolo ma miarke w oku i szczęście w kościach (patrz też przykład wyżej) i doom divery robiły wiele szkód, oj wiele (łącznie z wybiciem załogi kaszkietu).
I ostatecznie to są moje przemyślenia jak grałem TK przeciwko OnG i jeżeli są lepsze orkowe-goblinowe komba to wporzo - pewnie o nich nie wiem. Sarkazm Leszczu na mnie nie robi wrażenia...
I mówimy o 2000pkt.
A feara kumplowi udało się nie zdać całe 2 razy na naszych 6 bitew - jakieś komentarze?
Plus kolo ma miarke w oku i szczęście w kościach (patrz też przykład wyżej) i doom divery robiły wiele szkód, oj wiele (łącznie z wybiciem załogi kaszkietu).
I ostatecznie to są moje przemyślenia jak grałem TK przeciwko OnG i jeżeli są lepsze orkowe-goblinowe komba to wporzo - pewnie o nich nie wiem. Sarkazm Leszczu na mnie nie robi wrażenia...
- Die for Emperor
- Mudżahedin
Ale lepiej stracić bazę snotów niż pozwolić się wszarżować w jakąś maszynkę zaraz po wykopaniu nie?
Savage orcs potrafią dużo i dlatego właśnie ich lubię ;]Leszczu pisze:o jaaaa. to ten kto to wystawiał to niezły hardcorowiec był. respektDie for Emperor pisze:ze swego doświadczenia wiem że 10 savage orcs na dzikach z gienkiem w środku to był koszmar dla mojej armii - jak to weszło gdzie miało wejść to przewałkowało się przez wszystko
A zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa czy skorpion się wykopuje inaczej niż zwykli minerzy? bo coś mi się wydaje że kumpel mnie wałował
Co sie stanie jak skorpion wykopie sie na nocnikach z fanolami???
fanole leca przez wystawionego do combata skorpionaczy na 2d6'' ???
kazdy fanol zadaje 2d6 skorpionowi po czym fanol ginie ??/
a moze cos innego?
fanole leca przez wystawionego do combata skorpionaczy na 2d6'' ???
kazdy fanol zadaje 2d6 skorpionowi po czym fanol ginie ??/
a moze cos innego?
Przystawiasz skorpiona do najbliższej krawędzi z której wybił się skorpion, a potem wypuszczasz przez niego po kolei wszystkich fanatyków
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011