O&G vs TK

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

Tego squiga nie można do hoppersów dołączyc?

onewunda
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: onewunda »

niestety, i z połączenia wielu takich głupich zasad tworzą się białe plamy w naszym AB-strony z jednostkami których się nie używa
RESPECT dla graczy O&G z pierwszej 30 =D>

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

No to lipa.. W takim razie będzie 2 NG szamanów + BOBB.

Awatar użytkownika
szirer
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: szirer »

mi osobiscie na gobliny swietnie sprawdza sie casket of souls :) oczywiscie jesli tylko teren nie jest zbyt urozmaicony i sie krzynie dobrze wystawi :) jedna taka wpuszczona inkantacja ze skrzyni i spora czesc armi znika... :) ale casketa ponizej 2k raczej malo kto wystawia :)

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Na 2k starczy 7 kostek dispela + 4 scrolle? (2x caddy + mork spirit totem)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

na normalna magie tak :)

choc musisz sie przygotowac, ze i tak wszystkiego nie wydislepujesz :)

jak rozumiem nie gracie na bpr? to musisz sie przygotowac na 2 klopy i duzo scorpow ;)

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Shino pisze:na normalna magie tak :)

jak rozumiem nie gracie na bpr? to musisz sie przygotowac na 2 klopy i duzo scorpow ;)
a po co wszystko?
jak sie TK uprze to spokojnie wcisnie jakas inkantacje

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Najpierw niszcz szkatułę, i zawsze zachowuj na nią przynajmniej 4 kości dispela, Gram Tk i wiem to potrafi poprostu zniszczyć gobliny inne nisko liderkowe armie, np. lizardy czy skaveny. Raz w przeciągu jednej tury dzięki niemu zniszczyłem dwa oddziały NG, wytrzebiłęm orki oraz ubiłem wywernę z lordem. Jeśli kaszkietu niema to również źle oznacza to że ma katapultę lub giganta, a ten ostatni jest gorszy od kapy, gdyż z nieustajacym nawaleniem potrafi wybić jedną szarża cały odział.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
socjopata
Pseudoklimaciarz

Post autor: socjopata »

quas pisze:
Shino pisze:na normalna magie tak :)

a po co wszystko?
jak sie TK uprze to spokojnie wcisnie jakas inkantacje
Owszem wciśnie ale musi przy tym myśleć bo pomyli się i hierarchia go zniszczy... ;]

Zdarzyło mi się grać z TK i mogę wam powiedzieć, iż da się zablokować ich magie jeżeli się będzie przepuszczało jakieś niegroźne inkantacje typu dodatkowy ruch..

Grając z nimi użyłem jazdy dzików i mówię wam że jeśli się jej dobrze użyje może się przejechać po całej armii... tylko trzeba ubić licza :D bo inaczej to oni wstaną... ;/
goboss pisze:Myślałem nad zmianą orc shamana na NG bossa na giant squigu. Jak się doda jakieś rozsądne itemy to niezły zestawik wychodzi.
lepiej zmień orc shamana na NG shamana wyjdzie taniej a do tego dasz mu jeszcze grzyba ;] i zestaw baduumm. Wydaje mi się że będzie lepiej...

quas
Niszczyciel Światów

Owszem wciśnie ale musi przy tym myśleć bo pomyli się i hierarchia go zniszczy... ;]
a to nie mowimy o inteligentnym przeciwniku?
Zdarzyło mi się grać z TK i mogę wam powiedzieć, iż da się zablokować ich magie jeżeli się będzie przepuszczało jakieś niegroźne inkantacje typu dodatkowy ruch..
tez mi sie zdazylo grac pare raz z TK i jak sie przeciwnik zawezmie to z wszystkiego idzia ta sama inkantacja-to jakie inkantacje pojda widac juz pod koniec fazy ruchu.
Grając z nimi użyłem jazdy dzików i mówię wam że jeśli się jej dobrze użyje może się przejechać po całej armii... tylko trzeba ubić licza bo inaczej to oni wstaną... ;/
owszem moze,ale moze tez skrewic.
choc z drugiej strony w tej cenie musza byc prawdziwymi masakratorami :roll:
owszem,najprosciej zabic licza i gienka w 1 turze =D>

Awatar użytkownika
Die for Emperor
Mudżahedin

Post autor: Die for Emperor »

Na TK nadaje się:
- snotlingi (sic!) - stawiacie ich na markerach wykopywaczek i przeciwnik się modli aby jakiś sensowny scatter wypadł :D
- NG z fanatykami - niezły starszak na cokolwiek, pamiętam że przez tych drani nie mogłem sobie chariotami poszaleć...
- chukki - na rydwany, Gianta
- BSB ze szmatą dającą tyle do dispella ile rank ma jego oddział (czyli wszadzić go do 20-25 orkasów i macie extra kości na dispella jeśli by był kaszkiet w grze)
- ze swego doświadczenia wiem że 10 savage orcs na dzikach z gienkiem w środku to był koszmar dla mojej armii - jak to weszło gdzie miało wejść to przewałkowało się przez wszystko
- jeden doom diver też nie jest głupim pomysłem
- jeden gobliński caddy na np chariocie w połączeniu z wyżej wymienionym BSB wystarczy by zdispellować co trzeba
- spider/wolf riders do flankowania/polowania na katapulty

I nie bójcie się za mocno katapult. One naprawdę lubią wybuchać kiedy nie trzeba. A w HtH to trzeba uważać na klocek TG z Kingiem w środku - 95 na 100 przypadków King będzie miał Destroyera a TG Icon of Rakaph. Destroyer z inwokacją smiting może być naprawdę niemiły :D
...Róże miłości najchętniej przyjmują się na grobach...

'Nikt nie wymaga od was samych zwyciestw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustepliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania reki.'

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

Die for Emperor pisze:Na TK nadaje się:
- snotlingi (sic!) - stawiacie ich na markerach wykopywaczek i przeciwnik się modli aby jakiś sensowny scatter wypadł :D
rozumiem, że snotlingi wciągają skorpiona nosem? :roll:
Die for Emperor pisze: chukki - na rydwany, Gianta
Eureka :!:
Die for Emperor pisze:ze swego doświadczenia wiem że 10 savage orcs na dzikach z gienkiem w środku to był koszmar dla mojej armii - jak to weszło gdzie miało wejść to przewałkowało się przez wszystko
o jaaaa. to ten kto to wystawiał to niezły hardcorowiec był. respekt :roll:
Die for Emperor pisze:jeden doom diver też nie jest głupim pomysłem
no głupszym jest jedynie gigant i trolle. :roll:
Die for Emperor pisze:jeden gobliński caddy na np chariocie w połączeniu z wyżej wymienionym BSB wystarczy by zdispellować co trzeba
no zależy o jakich pkt mówimy :?:
Die for Emperor pisze:- spider/wolf riders do flankowania/polowania na katapulty
hehe. a feara to kto zda? 8)

Awatar użytkownika
Die for Emperor
Mudżahedin

Snotlingi nie wciągną scorpa nosem ale go zatrzymają na tyle że dostanie kontre po dupie i tyla.
I mówimy o 2000pkt.
A feara kumplowi udało się nie zdać całe 2 razy na naszych 6 bitew - jakieś komentarze?
Plus kolo ma miarke w oku i szczęście w kościach (patrz też przykład wyżej) i doom divery robiły wiele szkód, oj wiele (łącznie z wybiciem załogi kaszkietu).

I ostatecznie to są moje przemyślenia jak grałem TK przeciwko OnG i jeżeli są lepsze orkowe-goblinowe komba to wporzo - pewnie o nich nie wiem. Sarkazm Leszczu na mnie nie robi wrażenia...

Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustepliwej walki.

quas
Niszczyciel Światów

to wyglada tak:
snoty zajmuja marker; skorp ma hita; ustawia sie na dowolnej krawedzi snotow; wygrywa HtH;
liczenie na stubborna na 4 byloby dosyc tricky :wink:

Awatar użytkownika
Die for Emperor
Mudżahedin

Ale lepiej stracić bazę snotów niż pozwolić się wszarżować w jakąś maszynkę zaraz po wykopaniu nie? :wink:

Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Szymek »

I tak i Nie!

Awatar użytkownika
socjopata
Pseudoklimaciarz

Post autor: socjopata »

Leszczu pisze:
Die for Emperor pisze:ze swego doświadczenia wiem że 10 savage orcs na dzikach z gienkiem w środku to był koszmar dla mojej armii - jak to weszło gdzie miało wejść to przewałkowało się przez wszystko
o jaaaa. to ten kto to wystawiał to niezły hardcorowiec był. respekt :roll:
Savage orcs potrafią dużo i dlatego właśnie ich lubię ;]
A zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa czy skorpion się wykopuje inaczej niż zwykli minerzy? bo coś mi się wydaje że kumpel mnie wałował :D

quas
Niszczyciel Światów

zalezy jak na to patrzec
kazde wykopuje sie spod ziemi...jeden z krawedzi inny z markera. :lol2:

Yuby
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Yuby »

Co sie stanie jak skorpion wykopie sie na nocnikach z fanolami???

fanole leca przez wystawionego do combata skorpionaczy na 2d6'' ???
kazdy fanol zadaje 2d6 skorpionowi po czym fanol ginie ??/
a moze cos innego?

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Przystawiasz skorpiona do najbliższej krawędzi z której wybił się skorpion, a potem wypuszczasz przez niego po kolei wszystkich fanatyków
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

ODPOWIEDZ