Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Moderator: Ziemko
Re: Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Chief na terku nie widzi 360 tylko normalnie jak heros na pegazie 90 stopni.
Terki widza 360 bo są flyerami skirmish, to tak samo jak pegazy unit i pegaz heros.
Tu jest tylko roznica ze chief na terku ma zasade ze moze dolaczyc do oddziału
pozdro
Terki widza 360 bo są flyerami skirmish, to tak samo jak pegazy unit i pegaz heros.
pozdro
w RB nie ma ze Terki to Flaing Skirmisza jedynie - cold blod, Poison, flaing cavalary
Człowieku jaka " Flaing Skirmisza" mają zasadę Flying Cavalry a w rulebook-u poczytaj sobie o zasadach Flyers od strony 68 czytaj wszystkie zasady to nie będziesz miał takich problemów.mi_hau pisze:w RB nie ma ze Terki to Flaing Skirmisza jedynie - cold blod, Poison, flaing cavalary
no takkkk... do dupyCrusader pisze:Chief na terku nie widzi 360 tylko normalnie jak heros na pegazie 90 stopni.
pozdro
juz widze tego chiefa na terce z takim kaskiem na łbie ze ogranicza jego pole widzenia.
Akurat to można do większości unitów zastosować
Wszystkie głowy hydry zawsze patrzą w jedną stronę, piechurzy nie mogą obracać głową na boki, ani magowie wychylać się z oddziałów
Ale ta zasada mi się przydała raz bo dzieki temu chief nie widział rune of challange
pozdro
Wszystkie głowy hydry zawsze patrzą w jedną stronę, piechurzy nie mogą obracać głową na boki, ani magowie wychylać się z oddziałów
Ale ta zasada mi się przydała raz bo dzieki temu chief nie widział rune of challange
pozdro
Mozna ustawiać się tyłem do kasketa
Chcialbym się dowiedzić pewnej rzeczy. Może to trochę odbiego od tematu mimo to zwiazane jest trochę z lizakami. A więc czy SV na CO może dolaczyć do kochorty czy nie? Co gracz to opinia np. pewna osoba co gra DE mówi że nie może, mimo to pakuje swoją czarodziejke na koniku do kuszników. Aha do salamandr w tej edycji nie mozna dołączyć bohater prawda?
-
- Plewa
Czy używając na Slanie przedmiotu Cupped Hands of the Old Ones, jako wzrok można użyć skinkowego maga, tak jak przy rzucaniu czarów?
Czy czary do których używamy pola widzenia skinków to tylko magic missiles, czy kuźnia też może być?
Czy przez swarmy można normalnie strzelać w to co jest za nimi?
Na ile opłacalne jest wystawianie swarmów, czy nadają się do jakiś konkretnych zadań?
Czy czary do których używamy pola widzenia skinków to tylko magic missiles, czy kuźnia też może być?
Czy przez swarmy można normalnie strzelać w to co jest za nimi?
Na ile opłacalne jest wystawianie swarmów, czy nadają się do jakiś konkretnych zadań?
w booku jest napisane ze magic missleCzy czary do których używamy pola widzenia skinków to tylko magic missiles, czy kuźnia też może być?
takCzy przez swarmy można normalnie strzelać w to co jest za nimi?
nie opłacalne. dorzucisz 5 pkt i masz kochorte o wiele lepsza.Na ile opłacalne jest wystawianie swarmów, czy nadają się do jakiś konkretnych zadań?
- PapaProtoss
- Wałkarz
Yhm, a do oddziału CO można dołączyć stegadona? Można by wtedy bezproblemowo fear-outy sadzić.Crusader pisze:Ba do cohorty mozna nawet wlozyc herosa na stegadonie.
Nie ma żadnych przeciwwskazań
pozdro
"Jestem Żółtą Magnetyczną Gwiazdą, która otacza centralny, zielony Zamek Symbolizacji
Przewodnikiem mi Żółty Samoistny Człowiek
Jestem otwarty dla wyższych wymiarów
I przekraczam granice wyobraźni..."
Twoja Stara to tez nie "chariot crew" a jednak drze ryja we wszystkie stronyAlister pisze:No tu sie nie zgodze (niestety) Skinki na stedziu nie sa "chariot crew" co widzi 360 tylko "multiple riders on monster" a ci widza tam gdzie monster. Tak samo szaman. No chyba ze ominalem jakis fragment zasad ...
no offence Alister
A moze sie jakis slann wypowiedziec, bo skinkow nie slucham ?
- PapaProtoss
- Wałkarz
Pytanie mam takie - czy Cold Ony z oddziału CO Cavalry w odróżnieniu od zwyczajnych koni atakują w cc? Gdzieś widziałem takie stwierdzenie, dlatego wolę się upewnić.
"Jestem Żółtą Magnetyczną Gwiazdą, która otacza centralny, zielony Zamek Symbolizacji