MASTER BLASTER 30-31.05.2009 Gorzów Wlkp.
Re: MASTER BLASTER 30-31.05.2009 Gorzów Wlkp.
7 hapii maja swoje plusy, niszcza lepiej inne mniejsze harpie, furie, maszyny. Jest ich odział mniej. Coś za coś. Różnia może jakaś jest, ale nie ma przegięć.
Też zajmujeMarcinnn pisze:Czy mały wampir z Helm of Command zajmuje także dodatkowy slot hero?
Masz jeszcze 2x DR. A możesz mieć i 3 jak jesteś maniakiem odginaniaSauruS PoweR pisze:@Marcinnn-Przeczytaj regulamin to się dowiesz .
2 oddziałami harpii nie odegniesz 3 oddzialow psow, ktore nie stoja obok siebie .Xet pisze:7 hapii maja swoje plusy, niszcza lepiej inne mniejsze harpie, furie, maszyny. Jest ich odział mniej. Coś za coś. Różnia może jakaś jest, ale nie ma przegięć.
Proponuję zmianę ograniczeń na BPR...
To wystaw sobie 4x10 shades, 4xharpie, hydrę i czarodziejkę z daggerem. Masz slanna zuzywającego 11 kości na turę, morze skinków i stega.
Btw. czy w tym temcie też chodzi o dobicie do 50 stron spamu?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
W tym sęk że nie chce takim pedalstwem grać(mam na mysli jedno i drugie slanna i shadow) . A tak na marginesie to z moimi rzutami Scar veteran z tafem 5 jest bardziej przezywalny niz Master puszka z pendantem z kalkuty, bo zawsze rzucam 6tki .Jankiel pisze:To wystaw sobie 4x10 shades, 4xharpie, hydrę i czarodziejkę z daggerem. Masz slanna zuzywającego 11 kości na turę, morze skinków i stega.
pozdro
ps tak trzeba nabic 50 stron 2 miesiące pierdzielenia 2 dni grania
Shino armie na jedno kopyto są średnie, bo nie są elastyczne. Dla mnie ograniczenie np: 0-3 jest "papierowe" - ja np: więcej niz 3 oddziały nie będe wystawiał, więc po co po takie ograniczenie. Ktoś widział kogoś kto wystawia 4-5 oddziałów harpi na 2000+Shino pisze: mam 8 lev magii z dagerem, dodatkowymi kostkami i innymi pierdolami
i 4-5 oddzialow harpii
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2009, o 01:15 przez Dalmar, łącznie zmieniany 1 raz.
No wiem ale moim zdaniem to dużo lepsze rozwiążanie niż BP+R - sami w Klubie długo nad tym myśleliśmy + konsultowaliśmy się z innymi osobami znającymi się na rzeczy jak Shino. BP+R np: ogranicza 2 Trebusze w Brecie (teraz średniej armii) a po co jeśli chodzi o to żeby ograniczyć poprostu np: 2xUpiory czy 2xFlamery. Takich przykładów można mnożyć. Zresztą powyższe zasady ograniczają silne armie, ale nie mamy takiego efektu, że nie chce ci się grać swoją armią, bo tak dużo masz ścięte i nic się nie da wystawć albo jest tylko jeden grywalny wariant bo reszta jest przycięta. Ci też istotne nie ingerujesz aż tak mocno w zasady jak BP+R co genaralnie przy wielu różnych "ograniczeniach" powoduje że wszystko się ci się miesza i gmatwa - ma się syndrom to tutaj można, ale przy BP+R nie można a na tamtym Masterze to jeszcze było inaczej.SexRocket pisze:Prkatycznie kopia waszych zasadDalmar pisze:IMO dobre zbalansowanie armii - mocne rzeczy przycięte ale jednocześnie można coś złożyć - dużo lepsze rozwiązanie niż BP+R.
Wyszły nowe Lizaki bardzo dobra kontra na najmocniejsze armie - za jakiś czas wyjdą Skaveny i miejmy nadzieję, że ogrniczenia nie będą potrzebne.
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2009, o 01:22 przez Dalmar, łącznie zmieniany 2 razy.
Chciałbym taką armię na stole zobaczyć - zajebieszcza opcja - szkoda że mojego Keeperka jeszcze nie mam skończonegoRydl pisze:Mam pytanie czy jak pojade demonami czystego slanesha to będę mogł wystawić 3 odziały seekerek i 2 odziały findów ?? (głównie pytam o findy)