dwarf 2k offensive

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
shabovy
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: shabovy »

Oczywiscie ze ustawie dokladnie klocek przy klocku tak, krasnale z sasiednich regimentow beda sie stykac pisiorkami. Pewnie nie pamietasz ale Ruzik zawsze tak gral i to daje rade IMO. Pamietaj ze maksymalizacja walczacych jest wazniejsza niz niewciagniecie drugiego regimentu do walki. Do 5 krasnali dostawia sie 4 knightow, piaty po rogu, wiec jesli moje klocki stykaly sie bokami wciagasz po corner'ze klocek z tej strony gdzie nie wystaje knight. Podkreslam Black Knighci wpadna w 2 klocki. A w dodatku BN maja wpadac w slayerow ktorzy ida z przodu a potem doszarzuja sobie inne klocki.

Jasne ze nie bede wheelowal zlaczonymi regimentami ale przede wszystkim ide do przodu, nigdzie nie skrecam. Tutaj chyba raczej szukasz dziury w calym.

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Cieżko tak zrobić, szczególnie przy 6 calach ruchu, zresztą pograsz, zobaczysz.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

@shabowy, stol ma conajmniej 48" szerkosci, na stole znajduja sie przeszkody terenowe..

twoj plan scisniecia klockow obok siebie moze wypali raz na 10.. a tak to przeciwnikowi uda sie wleciec czyms na twoja flanke lub tyl.. albo ze wzgledu na trudy teren nie bedziesz mial jak przejsc.

poza tym.. jaknie bedziesz szedl tylko do przodu.. to przecinik ladnie odsunie sie i pozwol Ci isc caly czas do przudu. a sam bedzie na bokach tylach twoje armii..

ale tak jak napisal TomCio - "pograsz, zobaczysz" :)

pozdrawiam :)
Obrazek

Awatar użytkownika
shabovy

no to k..wa zobacze.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

według mnie problemem będzie walka wrecz.
no i jak na ofens za mało slayerów...
zauważ że jeśli nie weźmiesz dwuraków to warriorzy mają tylko 3 siły...
a nie zawsze będziesz miał przewage z szeregów, siły i sztandaru...

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

to nielepiej wziąć 1 klocek hammererów ok 60 chłopa no i 2x 20 rangerów no i za reszte minerów i jakieś maszynki

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Wszystko fajnie, szkoda tylko, że rangersi są 0-1 :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
shabovy

to nielepiej wziąć 1 klocek hammererów ok 60 chłopa no i 2x 20 rangerów no i za reszte minerów i jakieś maszynki
Pomijajac fakt ze rangersi sa 0-1 czy ja dobrze zrozumialem? 60 hammerersow??? Dowcipne, nie powiem. Uwzgledniles moze w tym szatanskim planie core'y poza klockiem za 800 pkt?? Ale w sumie to nieglupie jest po co rzucac duza rune kiedy sie chce popchnac 60 krasnali jak mozna to osiagnac wkladajac ich do jednego regimentu ... i jeszcze 2raki maja. Niech sobie pochodza chlopaki. Praktyczne. Nic tylko wystawiac..... Sprobuje zmiescic jeszcze 3 regimenty po 50 rangerow i bedzie git. Dam im toporki do rzucania to beda siac niepokoj w szeregach wroga ostrzalem artyleryjskim, moze nawet sie obedzie bez "jakichs maszynek" Jesli chodzi o wspomniane maszynki to w zamysle miala byc ofensywna armia.
no i jak na ofens za mało slayerów...
Zeby wstawic kolejny regiment slayerow musze wcisnac jeszcze dragon slayera ktory nawet nie nosi challenge'a. A wypada jeszcze pamietac o punktach na inne jednostki, jak na przyklad core'y. Chcialem wystawic ich wiecej ale fizycznie ciezko ich zmiescic w 2k a wole kolesia z challengem.
zauważ że jeśli nie weźmiesz dwuraków to warriorzy mają tylko 3 siły...
a nie zawsze będziesz miał przewage z szeregów, siły i sztandaru...
Nawet hammerersi rzadko wyciagaja mlotki. Nigdy bym nie dal 2rakow warriorom. To jest 5 atakow z przodu a save o 2 gorszy. Liczac ze nabijesz jakies rany po prostu krasnale zaczna padac. Wiec nie bede mial przewagi "szeregow, sily i sztandaru" :D

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

ja bym dawał, ale dziesięcio osobowym oddziałom, myśle, że w ofensie to ma sens. Dość tanio wychodzi i zawszemożna popchnać na flanke, ewentualnie dawać im muzyka, ale w sumie nie wiem po co. Zawsze też mogą dać flee w razie czego i nikt ich aż tak nie będzie żałował.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

mówiąc o dwurakach miałem na mysli 10 warriorów albo hamków.
slayerów mógłbyś dołożyć do jednej jednostki ( 20).
aha i co zrobisz jeśli trafisz na armię typowo strzelającą ?
czasem tak myślę czy w armii naszej krasiowej ofensywnej nie powinno być 2 gyrosów ?

Awatar użytkownika
shabovy

Grazbird pisze:aha i co zrobisz jeśli trafisz na armię typowo strzelającą ?
czasem tak myślę czy w armii naszej krasiowej ofensywnej nie powinno być 2 gyrosów ?
armie strzelajaca.... Dostane baty albo sie po niej przejade:D opcje sa dwie. Armia strzelajaca moze miec problem z minersami. A gyrocoptery wydaja mi sie slabe na defensy bo po prostu za latwo schodza i za duzo kosztuja. W pierwotnej wersji byl gyro ale wystarczy dolozyc 60 pkt i juz jest klocek, a to trudniej wystrzelac. Jesli chodzi o dziesiatki warriorow to sa fajne ale nie wiem czy z 2rakami raczej tarcze i muzyk tylko. Ale trzeba tym umiec grac. A ja nie wiem czy umiem bo nigdy nie probowalem i jakos ne widze dla nich miejsca w tej rozpie chociaz uwazam ze sa mocne.

Awatar użytkownika
shabovy

Ale wracajac do rozpiski to jeszcze jakies sensowne uwagi czy stanelo na tym ze mam zobaczyc?

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Masz zobaczyć.

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

A co ? Miałeś nadzieję, że temat w nieskończoność się będzie ciągnąć ?
Obrazek

Awatar użytkownika
shabovy

Tomciu, zapraszam za 2 tygodnie na turniej w Bardzie 2k. Dawno Cie nie widzialem na turniejach ale mam nadzieje ze wpadniesz zagrac ze mna 1 bitwe:D

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Daj dokładniejsze dane. Powinienem być, a jak coś to można sobie tak pyknąć.
Obrazek

Awatar użytkownika
shabovy

no za dwa tygodne w Bardzie jest turniej na 2k bedzie info na lascali a tak pyknac moge w piatek lub sobote. Mozesz pisac 9479977
P.S. przeslij mi na gg link do filmiku usunietego z forum offtopic.

ODPOWIEDZ