Zmiany na LL
Moderator: swieta_barbara
Zmiany na LL
Darek pomysl aby ozywic LL jest bardzo dobry.
Tylko tak:
- napewno pomysl zwiekszenia liczba modow jest dobry, bo w praktyce tylko oni cos robili. W ostatnim sezonie przeszlo jeszcze, ze aby glosowanie stworzone przez szregowego czlonka LL doszlo do skutku musi byc 6(!) osob je popierajacych - kolejny element opozniajacy prace LL. Czy moze nie modow ale osob odpowiedzialnych za poszczegolne sprawy i decydujacych o nich.
- zrobilbym cos na ksztalt przyznawania uprawnien, a nie zeby decydowali o wszystkim sami [poza tymi paroma rzeczami, ktore wskazales]. Cos na ksztalt grup roboczych. Kiedys cos takiego istnialo na mailowej LL. Byla grupa, ktora pisala regulamin, calosc napisala sama a LL przyjmowala go w calosci badz odrzucala. Tak samo byly dwie grupy do tworzenia punktacji i potem oba pomysly byly glosowane. Wtedy to badzo sprawnie dzialalo. Tu mogloby byc cos podobnego, szukamy chetnych do poprawienia regulaminu, oni sami go poprawiaja bez zadnych ingerencji z zewnatrz, potem przedstawiaja go ewentualnie do glosowania (jesli sa 2 opcje).
Cos takiego tak naprawde juz dziala, Ziemko jest szefem do nagrod za lige - ma przyznane kompetencje i w zasadzie wolna reke w tej kwestii (jedynie sie konsultuje, ale decyzje naleza do niego).
Szmaja zalicza lub nie turnieje.
Moznaby wiecej takich szefow do poszczegolnych spraw wyznaczac.
Innymi slowy, uwazam, ze danie dodatkowych uprawnien paru osobom i obarczenie ich odpowiedzialnoscia jest jak najbardzije ok, ale wszymalbym sie z taki ogolnym wybieramy 5 osob i 'mozecie decydowac o wszystkim' - bo to moim zdaniem nie wplynie za bardzo na nic. Jak tym osobom sie nie bedzie nic chcialo to znowu bedzie roczny impas, a takto jak jedna osoba ma konkretna rzecz do zrobienia to nie skrewi, najwyzej sie wycofa.
Inna sprawa, ze ciezko znalezc osoby chetne do podejmowania sie odpowiedzialnosci i dzialan...
Moim zdaniem powinno wygladac tak: modzi rozpisuja taka agende rzeczy jakie sa potrzebne i szukamy osob, ktore sie ich podejmuja dajac im wolna reke w decydowaniu. Cos na ksztalt tego jak s_b zalozyc przy organizacji Bazyla (niektorzy wiedza ocb). [takze jako mod LL tez bedzie dobry ]
przykladowo:
Zaliczanie turniejow - Szmajson, GK
Zbieranie podatku za lige i wydawanie ich - Ziemko
Regulamin ligi - ??
Sponsoring - ??
Ligi lokalne - ??
itd.
Czyli juz ogolnie, wybierzmy 3 modow (tak jak bylo - tylko do koordynacji prac na LL nic wiecej) i niech oni rozpisza agende i wyznaczmy potem osoby odpowiedzialne za poszczegolne kwestie. - tak widze sprawnie dzialajaca LL . Zmiany ewolucyjne a nie rewolucyjne . A w zasadzie powrot do czegos co juz bylo, tylko ze jakos sie rozmylo... Glownie poprzez to, ze wiele osob dzialajacych zajelo sie czyms innym w zyciu .
Aha, generalnie kazda proba ozywienia LL jest dobra, wiec generalnie lepsze jest to co Ty proponujesz niz nic nie robienie .
Tylko tak:
- napewno pomysl zwiekszenia liczba modow jest dobry, bo w praktyce tylko oni cos robili. W ostatnim sezonie przeszlo jeszcze, ze aby glosowanie stworzone przez szregowego czlonka LL doszlo do skutku musi byc 6(!) osob je popierajacych - kolejny element opozniajacy prace LL. Czy moze nie modow ale osob odpowiedzialnych za poszczegolne sprawy i decydujacych o nich.
- zrobilbym cos na ksztalt przyznawania uprawnien, a nie zeby decydowali o wszystkim sami [poza tymi paroma rzeczami, ktore wskazales]. Cos na ksztalt grup roboczych. Kiedys cos takiego istnialo na mailowej LL. Byla grupa, ktora pisala regulamin, calosc napisala sama a LL przyjmowala go w calosci badz odrzucala. Tak samo byly dwie grupy do tworzenia punktacji i potem oba pomysly byly glosowane. Wtedy to badzo sprawnie dzialalo. Tu mogloby byc cos podobnego, szukamy chetnych do poprawienia regulaminu, oni sami go poprawiaja bez zadnych ingerencji z zewnatrz, potem przedstawiaja go ewentualnie do glosowania (jesli sa 2 opcje).
Cos takiego tak naprawde juz dziala, Ziemko jest szefem do nagrod za lige - ma przyznane kompetencje i w zasadzie wolna reke w tej kwestii (jedynie sie konsultuje, ale decyzje naleza do niego).
Szmaja zalicza lub nie turnieje.
Moznaby wiecej takich szefow do poszczegolnych spraw wyznaczac.
Innymi slowy, uwazam, ze danie dodatkowych uprawnien paru osobom i obarczenie ich odpowiedzialnoscia jest jak najbardzije ok, ale wszymalbym sie z taki ogolnym wybieramy 5 osob i 'mozecie decydowac o wszystkim' - bo to moim zdaniem nie wplynie za bardzo na nic. Jak tym osobom sie nie bedzie nic chcialo to znowu bedzie roczny impas, a takto jak jedna osoba ma konkretna rzecz do zrobienia to nie skrewi, najwyzej sie wycofa.
Inna sprawa, ze ciezko znalezc osoby chetne do podejmowania sie odpowiedzialnosci i dzialan...
Moim zdaniem powinno wygladac tak: modzi rozpisuja taka agende rzeczy jakie sa potrzebne i szukamy osob, ktore sie ich podejmuja dajac im wolna reke w decydowaniu. Cos na ksztalt tego jak s_b zalozyc przy organizacji Bazyla (niektorzy wiedza ocb). [takze jako mod LL tez bedzie dobry ]
przykladowo:
Zaliczanie turniejow - Szmajson, GK
Zbieranie podatku za lige i wydawanie ich - Ziemko
Regulamin ligi - ??
Sponsoring - ??
Ligi lokalne - ??
itd.
Czyli juz ogolnie, wybierzmy 3 modow (tak jak bylo - tylko do koordynacji prac na LL nic wiecej) i niech oni rozpisza agende i wyznaczmy potem osoby odpowiedzialne za poszczegolne kwestie. - tak widze sprawnie dzialajaca LL . Zmiany ewolucyjne a nie rewolucyjne . A w zasadzie powrot do czegos co juz bylo, tylko ze jakos sie rozmylo... Glownie poprzez to, ze wiele osob dzialajacych zajelo sie czyms innym w zyciu .
Aha, generalnie kazda proba ozywienia LL jest dobra, wiec generalnie lepsze jest to co Ty proponujesz niz nic nie robienie .
Pomysł Darka jest bardzo dobry. Zresztą, proponowałem już coś takiego koło roku temu (stworzyć zarząd ligi), działający sprawniej, tak jak LS. Regulamin, który jest teraz powstał chyba 3-4 lata temu, jako twór Scimitara i mój. I od tego czasu praktycznie nie był nowelizowany (poza wyrzuceniem challengerów) - trzeba pamiętać, jakie zmiany zostały przegłosowane 2 lata temu.
Dopóki LL była tworem zamkniętym, niedemokratycznym, działała dużo sprawniej. Jak Darek napisał, uznaliśmy, że trzeba się otworzyć na nowe środowiska. Było super przez pierwsze dwa lata, kiedy wszystkim nowo przyjętym chciało się coś robić. Teraz miejsce na LL nie jest czymś wyjątkowym, więc nikomu się nie chce tym zajmować.
Dlatego też jak najbardziej popieram koncepcję Darka, by stworzyć małą grupę Koordynatorów Ligi o szerokich kompetencjach. LS działa stosunkowo sprawnie, LL też by mogła.
Dopóki LL była tworem zamkniętym, niedemokratycznym, działała dużo sprawniej. Jak Darek napisał, uznaliśmy, że trzeba się otworzyć na nowe środowiska. Było super przez pierwsze dwa lata, kiedy wszystkim nowo przyjętym chciało się coś robić. Teraz miejsce na LL nie jest czymś wyjątkowym, więc nikomu się nie chce tym zajmować.
Dlatego też jak najbardziej popieram koncepcję Darka, by stworzyć małą grupę Koordynatorów Ligi o szerokich kompetencjach. LS działa stosunkowo sprawnie, LL też by mogła.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Mam ci przypomnieć jak działało Leniów Stowarzyszenie póki Bless tego towarzystwa na LL batogami nie rozgonił i zapisu „prac” LS nie ujawnił ?Jankiel pisze:… stworzyć małą grupę Koordynatorów Ligi o szerokich kompetencjach. LS działa stosunkowo sprawnie, LL też by mogła.
Od ręki stworzę ci listę Znanych, Lubianych, Skumplowanych Nierobów, o ogromnych ambicjach i szansach w Demokratycznych Wyborach na LL.
Nie w ilości problem, ale w chęci do roboty i kompetencji.
Bywa tak, że małe grupki „Władców Much” gówno robią, a „tłuszczy” na LL na czymś tam zależy. Bywa też odwrotnie.
Chcecie odbyć sentymentalną podróż do czasów gdy pięciu osobom zależało na WFB w Polsce i byli w stanie coś zrobić?
Życzę powodzenia.
Moją opinię znacie – Brimstone and Fire.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Zgadzam się. Ale LL tez jest jawna i co?Mam ci przypomnieć jak działało Leniów Stowarzyszenie póki Bless tego towarzystwa na LL batogami nie rozgonił i zapisu „prac” LS nie ujawnił ?
Dlatego te 5 osób to będą Ci, którym się chce. Zresztą, zawsze można wywalić tych, którzy nic nie robią. Tak, jak to było w przypadku LS.Nie w ilości problem, ale w chęci do roboty i kompetencji.
A teraz, jak rozumiem, liczba osób którym zalezy jest równa ilości członków LL? Chyba nie.Chcecie odbyć sentymentalną podróż do czasów gdy pięciu osobom zależało na WFB w Polsce i byli w stanie coś zrobić
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Bo nie w ilości czy jawności problem.Jankiel pisze: Zgadzam się. Ale LL tez jest jawna i co?....
A teraz, jak rozumiem, liczba osób którym zalezy jest równa ilości członków LL? Chyba nie.
„Natura rzeczy”, „Środowisko i sposób działania w nim” są następujące;
1- Każdy kto ma pomysł i chce coś zrobić – może to zrobić. (No przykład zorganizować Mistrzostwa Galaktyki WFB.)
2- Idea plus „samoorganizująca się grupka entuzjastów” działają świetnie do pewnego momentu.
3- Potem pojawiają się strukturalne napięcia i konieczność (chęć) wyłonienia „Władzy”.
4- Władza natychmiast się degeneruje – przybierając postać „Stowarzyszenia Nadętych Bufonów”, lub „Bagna LL” („Le Marais” z czasów rewolucji Francuskiej. Ale „Bagno” i tak lepsze od Jakobinów… )
P.S.
Jestem anarchistą.
W ilości - jak jest dużo osób, a małej ilości chce się coś zrobić, bardzo cięzko jest cokolwiek sensownego przeprowadzić. Na każdą osobę z "wolą" przypada trzech malkontentów i pięciu, którzy mają to wszystko gdzieś. Zmontowanie jakiejkolwiek koalicji to mnóstwo niepotrzebnej roboty. Ba, nie ma miejsca na merytoryczną dyskusję, więcej zależy od cierpliwości i umiejętności obsługi telefonu czy gg. Łatwiej będzie przeprowadzić reformę LS, jeśli wykaże się, że doprowadzi ona do wywalenia tego stronniczego buca Jankiela, niż jezeli zaczęłoby się wykazywać niedostatki i mankamenty aktualnej LS oraz przedstawiać sensowne propozycje poprawy (vide: wybór kapitana na Euro).Bo nie w ilości czy jawności problem.
Jawność - na LS pozwoliła usunąć ludzi będących tam od zawsze, "za zasługi". Wczesniej nie było żadnej możliwości wyrobienia sobie opinii o jakimkolwiek z członków LS. Uściślenia wychodziły jako dzieło "kolektywu", ale nikt z wyborców nie miał pojęcia, że prace ślimaczą się dzieki kilku osobom, które na LS były od zawsze, a wypowiadały się raz na trzy miesiące, po wielu upomnieniach pozostałych członków.
Anarchistą można być. Można zorganizować kompletnie z dupy mistrzostwa Europy. Pokazałeś, że się da. Ale nie da się samodzielnie utrzymywać przy życiu swojego "dzieła". Uściślenia samemu można wymyślić. Ale samemu ich nie narzucisz. Co widac było choćby w przypadku CS - sporo osób wymyślało różne, lepsze bądź gorsze, ale przyjęły się te z pieczątką LS.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
There's the rub.Jankiel pisze:
Anarchistą można być. Można zorganizować kompletnie z dupy mistrzostwa Europy. Pokazałeś, że się da. Ale nie da się samodzielnie utrzymywać przy życiu swojego "dzieła". .
Ale czy wszystkie sposoby trwalszej organizacji muszą przybierać formę PZPN?
Zważ, że mówimy o samoorganizacji środowisk bez żadnych bodźców finansowych.
Gwarantuję ci, że finansowanie ETC może być na skalę MTG, a LL na nieco mniejszą.
Chcesz w czymś takim działać?
Bo ja nie.
Nastałyby takie czasy, że okrzyk „Listkiewicz wróć!” byłby jak najbardziej na miejscu.
Póki co, utrzymuję „anarcho-syndykalistyczną” strukturę ETC, ale to trzeszczy w szwach.
Szukam cywilizowanej alternatywy dla „Władców Much” i „Bagna”.
To, że jestem anarchistą, nie znaczy, że lubię dzicz.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Po co Wam ciała kolegialne? Sędziówka jest kolegialna, bo podejmuje bardzo dużo decyzji wymagających przygotowania merytorycznego. Większość zadań LL wymaga raczej pracy nie-decyzyjnej, ale po prostu czarnej niewdzięcznej roboty!!!!
Ja proponuję określenie zadań LL - wbrew pozorom nie jest ich dużo - a potem do każdego zadania przypisania JEDNEJ osoby, która będzie odpowiedzialna za jego realizację.
Ta jedna osoba bierze na siebie robienie wszystkiego, żeby zadanie zrealizować. Może sobie dobierać pomocników itp, ale jest odpowiedzialna za zadanie.
Jeśli osoba znika, a zadanie leży, to rolą LL jest jej szybkie odwołanie i wybór zastępcy w trybie nadzwyczajnym. Poza tym osiągnięcia każdej osoby są przedstawiane co roku na forum LL, która następnie glosuje nad tym, czy ta osoba ma dalej pełnić swoją funkcję przez rok, czy też odpada i robimy nowe wybory. W tym drugim wypadku osoba, która straciła stanowisko, nie może od razu kandydować; może zgłosić się na kandydata ponownie po roku, jeśli będzie taka możliwość.
Ile jest zadań LL do obdzielenia? Tak naprawdę pięć:
- Utrzymywanie rankingu ligi - tu już działa system podobny do powyższego i się zarąbiście sprawdza
- Zorganizowanie nagród za ligę - nad tym od wielu lat pracuje LL i chyba skutki działania widać
- Wymyślenie dobrego systemu, według którego będzie wyłaniany na koniec roku kapitan i/lub skład reprezentacji na mistrzostwach. Dębek chyba wymyślił właśnie zręby takiego systemu.
- LL wybiera też LS (to musi być ciało kolegialne), ale to akurat może sobie robić zbiorowo. No i robi głosowania, jeśli jakiś element systemu ewidentnie się psuje.
- Przydzielanie masterów - IMO przydałby się wyznaczony przez LL recenzent (lub dwóch), którzy mają wymyślić kryteria oceny masterów. A potem według nich recenzować mastery i przedstawiać sprawozdanie na koniec roku, jak LL przydziela.
Żadnego komitetu wzajemnej adoracji i bufonady nie trzeba, tylko frajerów, którzy wezmą na klatę konkretną czarną robotę.
Ja proponuję określenie zadań LL - wbrew pozorom nie jest ich dużo - a potem do każdego zadania przypisania JEDNEJ osoby, która będzie odpowiedzialna za jego realizację.
Ta jedna osoba bierze na siebie robienie wszystkiego, żeby zadanie zrealizować. Może sobie dobierać pomocników itp, ale jest odpowiedzialna za zadanie.
Jeśli osoba znika, a zadanie leży, to rolą LL jest jej szybkie odwołanie i wybór zastępcy w trybie nadzwyczajnym. Poza tym osiągnięcia każdej osoby są przedstawiane co roku na forum LL, która następnie glosuje nad tym, czy ta osoba ma dalej pełnić swoją funkcję przez rok, czy też odpada i robimy nowe wybory. W tym drugim wypadku osoba, która straciła stanowisko, nie może od razu kandydować; może zgłosić się na kandydata ponownie po roku, jeśli będzie taka możliwość.
Ile jest zadań LL do obdzielenia? Tak naprawdę pięć:
- Utrzymywanie rankingu ligi - tu już działa system podobny do powyższego i się zarąbiście sprawdza
- Zorganizowanie nagród za ligę - nad tym od wielu lat pracuje LL i chyba skutki działania widać
- Wymyślenie dobrego systemu, według którego będzie wyłaniany na koniec roku kapitan i/lub skład reprezentacji na mistrzostwach. Dębek chyba wymyślił właśnie zręby takiego systemu.
- LL wybiera też LS (to musi być ciało kolegialne), ale to akurat może sobie robić zbiorowo. No i robi głosowania, jeśli jakiś element systemu ewidentnie się psuje.
- Przydzielanie masterów - IMO przydałby się wyznaczony przez LL recenzent (lub dwóch), którzy mają wymyślić kryteria oceny masterów. A potem według nich recenzować mastery i przedstawiać sprawozdanie na koniec roku, jak LL przydziela.
Żadnego komitetu wzajemnej adoracji i bufonady nie trzeba, tylko frajerów, którzy wezmą na klatę konkretną czarną robotę.
Dopisałbym jeszcze:Barbarossa pisze: Ile jest zadań LL do obdzielenia? Tak naprawdę pięć:
......
-aktualizacja regulaminu ligi - SERIO - to co jest jest po prostu śmieszne....
-wybór koordynatora ligi(a w zasadzie to przedłużenie Szmajsonowi kadencji)
-kontrola wyników - niestety tu ze Szmajsonem sami nie jesteśmy w stanie wszystkiego sprawdzić
- swieta_barbara
- habydysz
Chetnie wzialbym na siebie regulamin.
Naprzód. Mogę cię wesprzeć - nie ma co czekać aż LL nada ci jakieś uprawnienia/namaści - jak się zrobi to będzie po prostu.swieta_barbara pisze:Chetnie wzialbym na siebie regulamin.
lekki OT:
miejsca za mastery sa przyznawane na sezon z gory, bylo to glosowane jeszcze na NG, tu sa wyniki glosowan:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=27&t=7344
miejsca za mastery sa przyznawane na sezon z gory, bylo to glosowane jeszcze na NG, tu sa wyniki glosowan:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=27&t=7344
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Ziemko na LL raczył był napisać;
Niestety na NG LL zostala wykasowane
Odpowiedź - Ni cholery.
http://www.forum.gildia.pl/index.php?board=59.0
Niestety na NG LL zostala wykasowane
Odpowiedź - Ni cholery.
http://www.forum.gildia.pl/index.php?board=59.0
Ja tam parę lat działałem - myślę, że aktywnie, choć czasem według niektórych zbyt aktywnie lub też zbyt mocno podpierając się regulaminem Ale lata lecą i jakoś nie mam ochoty być na świeczniku, więc gdzie się da to się wycofuję z działalności na rzecz Ligi i teraz będę jednym ze zjadliwych recenzentów wytykającym innym niedoróbki i niedociągnięcia - myślę, że to może być bardzo interesujące zajęcie, a do tego odpadnie mi masa zmartwień i spraw do załatwiania
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Wyniki głosowania na modów
25 - Ziemko
17 - Szmaja
13 - Gajowy
12 - Sw. Barbara
8 - Jasiuuuu
W tym miejscu krótka piłka z mojej strony. Szacun dla Ziemka i Szmaji za prace modową, ale forum potrzebuje stałej opieki. Liczę na to, że Gajowy będzie mocno zaangażowany jednakże i tak nie rozwiązuje to problemu.
Są osoby, które chcą pomóc, a które odpadły w głosowaniu bo ilość miejsc to 3.
Jak moi poprzednicy, proponuję rozszerzyć ilość moderatorów do 5. Założyć dogrywkowe głosowanie.
Sam jestem bardzo chętny do pracy, dużo czasu spędzam przy kompie i pasjonuje się batlem.
Chciałbym zgłosić moją kandydaturę.
Liczę na poparcie w tej sprawie bo takie rozwiązanie może tylko usprawnić pracę forum.
Wiem również, że dużo osób żywi urazę do Barbary za sprawy związane z euro, ale bycie modem to zupełnie odzielna sprawa. Obecni moderatorzy nie są w stanie wszystkiego płynnie ogarnąć i powinni się do tego na luzie przyznać.
Zadania o których pisze Barbarossa kilka postów wyżej, w części mogą być realizowane wspólnie, a za niektóre muszą być odpowiedzialne konkretne osoby, które powinny się skupiać głównie na swoich zadaniach.
1. Aktualizacja rankingu ( Jeżeli Adeon i Szmaja mają za dużo roboty, to powinny być przydzielone im dodatkowe osoby, żeby aktualizacje były częstsze , może Gajowy by się tym zajął )
2. Nagrody za ligę ( Ziemko jest chyba w stanie to sam ogarnąć )
3. Regulamin ligi ( Ja z Barbara się za to zabieramy i doprowadzimy sprawę do końca )
4. Głosowania ( wszyscy mogą to robić, ale czym więcej aktywnych modów tym lepiej )
5. Wymyślenie systemu wyboru składu ( trwa nad tym dyskusja, modowie niech czuwają nad jej przebiegiem, tutaj tak samo, czym więcej aktywnych modów tym lepiej )
Trzeba zacząć działać.
25 - Ziemko
17 - Szmaja
13 - Gajowy
12 - Sw. Barbara
8 - Jasiuuuu
W tym miejscu krótka piłka z mojej strony. Szacun dla Ziemka i Szmaji za prace modową, ale forum potrzebuje stałej opieki. Liczę na to, że Gajowy będzie mocno zaangażowany jednakże i tak nie rozwiązuje to problemu.
Są osoby, które chcą pomóc, a które odpadły w głosowaniu bo ilość miejsc to 3.
Jak moi poprzednicy, proponuję rozszerzyć ilość moderatorów do 5. Założyć dogrywkowe głosowanie.
Sam jestem bardzo chętny do pracy, dużo czasu spędzam przy kompie i pasjonuje się batlem.
Chciałbym zgłosić moją kandydaturę.
Liczę na poparcie w tej sprawie bo takie rozwiązanie może tylko usprawnić pracę forum.
Wiem również, że dużo osób żywi urazę do Barbary za sprawy związane z euro, ale bycie modem to zupełnie odzielna sprawa. Obecni moderatorzy nie są w stanie wszystkiego płynnie ogarnąć i powinni się do tego na luzie przyznać.
Zadania o których pisze Barbarossa kilka postów wyżej, w części mogą być realizowane wspólnie, a za niektóre muszą być odpowiedzialne konkretne osoby, które powinny się skupiać głównie na swoich zadaniach.
1. Aktualizacja rankingu ( Jeżeli Adeon i Szmaja mają za dużo roboty, to powinny być przydzielone im dodatkowe osoby, żeby aktualizacje były częstsze , może Gajowy by się tym zajął )
2. Nagrody za ligę ( Ziemko jest chyba w stanie to sam ogarnąć )
3. Regulamin ligi ( Ja z Barbara się za to zabieramy i doprowadzimy sprawę do końca )
4. Głosowania ( wszyscy mogą to robić, ale czym więcej aktywnych modów tym lepiej )
5. Wymyślenie systemu wyboru składu ( trwa nad tym dyskusja, modowie niech czuwają nad jej przebiegiem, tutaj tak samo, czym więcej aktywnych modów tym lepiej )
Trzeba zacząć działać.
Czy ktoś kto jest na LL ( ja jeszcze nie mogę, czekam aż doda mnie Szmaja ) mógłby założyć temat "Rozszerzenie ilości modów do 5/ dodatkowe głosowanie ", wklei mój powyższy post jako uzasadnienie i poprosi o 5 głosów poparcia by można było zagłosować.
dzięki
dzięki
- swieta_barbara
- habydysz
Oprocz tego Ziemko podniosl wazna kwestie - trzeba zabrac od Szmajsona status lidera forum LL, za rzadko bywa, a tam jednak trzeba czesciej obic jakies zmiany. Kto ma telefon do Szmajsona?? Trzebaby go wydzwonic i poprosic by Jankiel albo Tomash ustawili Ziemasa szefem.
Ziemko IMO bardzo dobrze sobie radzi na stanowisku, ale juz przebicie sie do Szmai graniczy z cudem. Doceniam zaslugi, ale sprawnosc dzialania LL powinna byc jednak priorytetem.
Dlatego w pelni popieram rozszerzenie ilosci modów + postulat Barbary. Trzeba zacząć dzialac, od tego tu jestesmy.
Dlatego w pelni popieram rozszerzenie ilosci modów + postulat Barbary. Trzeba zacząć dzialac, od tego tu jestesmy.