to by znacznie pomoglo w ustalaniu kto ma najlepszy wynik dana armia na koniec sezonu...
Nowa wersja strony ligi WFB
Moderator: swieta_barbara
Re: Nowa wersja strony ligi WFB
dalo by sie wrzucic rubryczke jaka armia sie gralo na danym turnieju?
to by znacznie pomoglo w ustalaniu kto ma najlepszy wynik dana armia na koniec sezonu...

Wymagałoby to od orgów przy wysyłaniu wyników przy każdym uczestniku podaniu jaką armią grał... Nie sądzę, żeby to przeszło....
to tylko jedn a rubryczka gdzie nalezalo by wpisac 2-3 literki
watpie zeby to byl taki problem dla organizatorow (i tak w plikach exelowych wpisuje sie armie jaka gra dany gracz)
w kazdym razie pamietam, ze bylo o czyms takim mowa io lepiej jesli sie brac za to to teraz gdy prawie jeszcze wynikow nie ma...
w kazdym razie pamietam, ze bylo o czyms takim mowa io lepiej jesli sie brac za to to teraz gdy prawie jeszcze wynikow nie ma...
Oj... tu bym się nie zgodził... nie zdajecie sobie sprawy jakie są ciągle problemy z prawidłowymi wynikami nawet w tej chwili - gdy system już 2 rok działa...bless pisze:Rowniez popieram. Lepiej to miec, niz nie miec. Nie jest to zaden problem dla orgow a bardzo pozyteczna informacja do wielu analiz.
Dać im szansę ! Dać im szansę ! Serio. Osobiscie spodziewam sie wielu pozytkow z takiej dodatkowej informacji. Jestem przekonany, ze pozytkow bedzie znacznie wiecej, niz ewentualnych utrudnień.adeon pisze: Oj... tu bym się nie zgodził... nie zdajecie sobie sprawy jakie są ciągle problemy z prawidłowymi wynikami nawet w tej chwili - gdy system już 2 rok działa...
dodanie dodatkowej rubryki nie powinno już sprawiać tylu problemów organizatorom, z tego co mi się wydaje to pojawiające błędy są niezależne od ilości rubryczek - szczególnie, że ta rubryczka nie będzie jakimś kosmicznym, niezrozumiałym numerkiem.
poza tym ja już mam arkusz excela, który automatycznie generuje wyniki.. nowa kolumna to żaden problem.
pozdrawiam
poza tym ja już mam arkusz excela, który automatycznie generuje wyniki.. nowa kolumna to żaden problem.
pozdrawiam

Ranking armijny już działa. Over and out.
Tak, wyniki MOGĄ (nie muszą) być przesłane na nowo. Jest to wersja beta - nie mam 100% pewności, że wszystko jest ok. Jakby ktoś widział, że coś jest nie tak, to proszę o info. Poza tym czeka mnie jeszcze optymalizacja tego rozwiązania, ale to już detal.Xet pisze:SuperWielkie dzięki !
Co z tymi pierwszymi wynikami turniejów ? Organizatorzy mogą je dosłać poprawione ?
Sorry Winetou.Kalesoner pisze:Na wszystkich turniejach w tym sezonie grałem WElfami. Teraz muszę ścigać 3 orgów, żeby od nowa wysyłali wyniki, żeby znowu być (pewnie tymczasowo) pierwszym WElfem w lidze? Tak trochę nie fajnie.
No dobra, ranking armii już jest, nowa szata graficzna jest również. Macie jakieś pomysły co by jeszcze wrzucić na stronę ? Czego wam brakuje i co chcielibyście, żeby się pojawiło ? Czekam na pomysły.
Hej, rozpocząłem prace nad nowymi funkcjonalnościami na stronę ligową.
Myślę o tworzeniu konta na "portalu"- co umożliwi zalogowanym użytkownikom dostęp do dalszych funkcjonalności:
-przypisaniu do konta id gracza, dzięki czemu użytkownicy będą mieć możliwość samodzielnie edytować jakimi armiami grali na turnieju
-chciałbym dać możliwość wprowadzenia wyników poszczególnych bitew na turnieju graczom - dzięki czemu będzie można prowadzić analizę, statystyki i inne ciekawe rzeczy. Przy okazji byłby to fajny zapis historyczny dla graczy. Zastanawiałem się kiedyś nad przerzuceniem odpowiedzialności za to na organizatorów, ale to by był zbyt skomplikowane.
-możliwość oceny przeciwnika w danej bitwie - potencjalnie narzędzie do wybierania best player na koniec sezonu i worst player
-możliwość oceny turnieju - dzięki temu będzie można stworzyć ranking turniejów - co byłoby pomocne przy wybieraniu masterów
-możliwość wrzucania relacji z bitwy/turnieju - tutaj będę chciał z Tomashem zagadać o synchronizacji takich danych.
Co sądzicie o takim pomyśle ?
Od razu powiem, że jest kilka problemów na "Dzień dobry", ale najpoważniejszy jest ten:
Jak wiązać konto z id ? Każdy może wpisać powiązanie z id ? Po potwierdzeniu mailowym ? Inna metoda ?
-jakby ktoś miał pomysł na algorytm/przebieg takiego procesu to proszę wrzucać informacje.
Ogólnie chciałbym, żeby w pracach nad nowymi funkcjami wzięli udział żywi testerzy/programiści/graficy/architekci - także na zgłoszenia również czekam. Praca oczywiście pro publico bono...
Myślę o tworzeniu konta na "portalu"- co umożliwi zalogowanym użytkownikom dostęp do dalszych funkcjonalności:
-przypisaniu do konta id gracza, dzięki czemu użytkownicy będą mieć możliwość samodzielnie edytować jakimi armiami grali na turnieju
-chciałbym dać możliwość wprowadzenia wyników poszczególnych bitew na turnieju graczom - dzięki czemu będzie można prowadzić analizę, statystyki i inne ciekawe rzeczy. Przy okazji byłby to fajny zapis historyczny dla graczy. Zastanawiałem się kiedyś nad przerzuceniem odpowiedzialności za to na organizatorów, ale to by był zbyt skomplikowane.
-możliwość oceny przeciwnika w danej bitwie - potencjalnie narzędzie do wybierania best player na koniec sezonu i worst player
-możliwość oceny turnieju - dzięki temu będzie można stworzyć ranking turniejów - co byłoby pomocne przy wybieraniu masterów
-możliwość wrzucania relacji z bitwy/turnieju - tutaj będę chciał z Tomashem zagadać o synchronizacji takich danych.
Co sądzicie o takim pomyśle ?
Od razu powiem, że jest kilka problemów na "Dzień dobry", ale najpoważniejszy jest ten:
Jak wiązać konto z id ? Każdy może wpisać powiązanie z id ? Po potwierdzeniu mailowym ? Inna metoda ?
-jakby ktoś miał pomysł na algorytm/przebieg takiego procesu to proszę wrzucać informacje.
Ogólnie chciałbym, żeby w pracach nad nowymi funkcjami wzięli udział żywi testerzy/programiści/graficy/architekci - także na zgłoszenia również czekam. Praca oczywiście pro publico bono...
Datki niepotrzebne na razie. Pomoc już tak.bless pisze:GENIALNE !!! Ja na pewno bym z tego korzystał. Nawet mógłbym dac dobrowolny datek dla autora serwisu jesli serwis mialby naprawde dobry standard i wspomniane opcje.adeon pisze: Co sądzicie o takim pomyśle ?