Pardoxal Empires! - 27.06.09 Wa-wa - Jest regulamin!

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Re: Pardoxal Empires! - jedniodniowa kampania WFB 2.05.09 Wa-wa

Post autor: Shino »

Mobi pisze: z kolegami po domach tez gracie na punkty?
nie. na zapalki

Gomi
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Gomi »

A ja mam jeszcze takie pytanko. W paradoksie byłem raz ale nie pamiętam czy oferują w menu jakieś jedzonko? Czy lepiej się samemu zatroszczyć?

Awatar użytkownika
Harry101
Mudżahedin

Post autor: Harry101 »

W paradoxie jest jedzonko i generalnie w złym guście będzie jak się będziesz zaopatrywał we własnym zakresie.... tak przynajmniej mi się wydaje, gramy za 1/3 standardowej ceny warszawskiej, a lokal pewnie tez chce coś zarobić.

Gomi
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Gomi »

Jak jest to dobrze, zaopatrywałbym się jakby miało nie być, a tak to pewno niech zarobią. Byłem raz ale ta wizyta głęboko mi w pamięć zapadła i wywarła ogromne wrażenie, wcześniej nie wiedziałem ze istnieje takie miejsce ;p

Awatar użytkownika
Mobi
Mudżahedin

Post autor: Mobi »

Shino pisze:
Mobi pisze: z kolegami po domach tez gracie na punkty?
nie. na zapalki
chodzilo mi o punkty do ligi domowej...
a Ty to Shino maly piroman jestes wiec jestem w stanie Tobie uwierzyc w te zapalki :)

i zglaszajcie tez swoje sugestie do kampanii, bo czym wiecej pomyslow tym lepsza zabawa ;)
Czasami mysle ze Ewa w raju opieprzyla nie tylko jablko ale i weza.

Awatar użytkownika
Kubcio
Oszukista

Post autor: Kubcio »

Ja bym sugerował, żeby uważać z tymi pomysłami bo w końcu przekombinujemy. Ta kampania ma ograniczenia, nie do przeskoczenia wypływajace zarówno z tego, że jest to turniej, druzynówka i warhammer, wiedzielismy o tym od początku. Ale może to tak jak z osadnikami: gra banalnie wręcz prosta w zasadach, a rozgrywka niesamowicie zajmująca. Myślę, ze Cyel poogarniał dużo wczesniej wiele z "naszych" pomysłów i odrzucił je jago niewykonalne.

Prosiłbym tylko orgów, zeby w piatek zaaktualizowali CAŁY regulamin dotyczący zasad, pól specjalnych itd. żeby w sobote nie trzeba było wyjaśniać wszystkim i każdemu z osobna zasad jakimi rządzi się kampania.

@Kalesoner: Co Ty masz takie ciśnienie na punkty? Czyżbyś chciał być w tej lidze w pierwszej 20stce żeby móc sprzedać swój głos temu kto zaoferuje miejsce na Eouro :twisted: ?

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Wcale, że nie!
:^o
Obrazek

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

sprzedawać wcale nie musi :wink:

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

No przecież teraz system wyboru reprezentacji wróci do top3 ligi, więc nie do top 20 tylko do top 3 muszę się wbić. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

czy zastępstwo za Jasia będzie bo jak nie to nie ma 20 osób i jako lokal to nie wejdzie i co poniektórzy zmarnują czas :wink:

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

Szukamy zastępstw za 2 - 3 osoby które się wykruszyły. Od biedy możemy zagrać my (tzn ja i Czarek) ale zapraszamy chętnych którzy nie załapali się na podstawową listę :) Mam nadzieję że znajdą się jakieś osoby nudzące się akurat w sobotę ;)

Przy okazji - z racji wykruszenia sie Marka Łaby z kampanii, w rolę uwięzionego w zwierciadłach Demona Slaanesha, władcy Królestwa Chaosu, wcieli sie Kacper Bełz. Gratulujemy ;)
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." ;)

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Dobra, idę oddawać się praktykom auto-erotycznym przez lustrem.
Myślę, że Slaanesh doceni moje poświęcenie.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

albo zbrzydnie mu życie i się powiesi :mrgreen:

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

RAFIX pisze:albo zbrzydnie mu życie i się powiesi :mrgreen:
I co ty wiesz o "la petite mort"....

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

W tak razie prosze o zapisanie mnie:

(Adam Lewański empire)

i Szymona Andrzejuka ChD
Obrazek

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

Super, w takim razie chyba wszystkie wakaty mamy wypełnione. Za Marka I Jasiaa wchodzą JJ (wolisz demony czy warriorów;)?) i Szymon Andrzejuk.

Djuk zaś za Litha, jeśli faktycznie Lith rezygnuje z gry.

Istnieje jeszcze opcja przeniesienia krasnoludów do lasu i zebrania wszystkich armii ludzkich w jednym Królestwie. Ale tu niech się wypowiedzą sami zainteresowani, nam jest wszystko jedno ;)

Na marginesie, bo wcześniej zapomniałem - wrażenie zrobił na mnie przygotowany przez graczy fluff, nastawiałem się ,że dostaniemy max po kilka linijek, a tu...:) naprawdę fajnie ,że się tak wczuliście :) Dzięki :)
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." ;)

Awatar użytkownika
Kubcio
Oszukista

Post autor: Kubcio »

W sumie mozna tak zrobić. Z jednej strony sojusz ludzi, a z drugiej strony strony sojusz starych ras, które odsunęły na bok dawne animozje i stanęły razem by bronić wspólnie swoich ziem. Wypadałoby teraz zmienić troche fluff do królestw, ale troche mi sie nie chce :wink:

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

No fakt fluff by trzeba było jeszcze zmienić nieco. Mam nadzieję, że pierwsze fluffy będą kontynuowane w późniejszych kampaniach - znaczy chodzi mi o ciąg przyczynowo-skutokowy. Dzięki temu uzyskamy coś na kształ "historii" serii kampanii w pradoxie, które by się ze sobą mniej lub bardziej wiązały.

Swoją drogą widzę, że mój fluff jeszcze nie został wrzucony, a wysłalem w sobotę :)

Lith nie gra? Mi nic o tym nie wiadomo. Kto gra krasnoludami? I jaki jest wybór? Rozumiem, że fluff trzeba nieco przekonwertować w stosunku do zmian?

Awatar użytkownika
czreq
Mudżahedin

Post autor: czreq »

Witam z powrotem Panowie. Bardzo przepraszam za ten prawie tygodniowy przestój, mam nadzieję, że teraz już wszystko wróci do normalnego porządku. Jest mały up-date regulaminu i mapki. W regulaminie zmieniłem listę uczestników i dodałem zasady odnośnie zajmowania pól. A na mapce jest parę nowości, którym warto się przyjrzeć :)

Z tych ważniejszych spraw:

Duke, Szymon i Jacek zostali wrzuceni na listę uczestników. Bardzo proszę o podesłanie rozpisek i zgłoszeń z id na maila podanego w pierwszym poście. A jeśli chodzi o Litha, to gadałem z nim przez telefon, i sprawa wygląda tak, że on może i mógłby przyjść, ale ma parę rzeczy na głowie i wolałby nie ryzykować, że wszystko mu się zwali na łeb z braku czasu.

Jeśli chodzi o zgłoszenie do ligi - ehh no muszę powiedzieć, że obessaliśmy "deep and hard". Ale jeszcze nie wszystko stracone. Nie podoba mi się ten przewał ze zgłoszeniem na późniejszy termin, ale może nie będzie on potrzebny. Zobaczymy. Na razie sprawa zostaje otwarta z widokami na pomyślne zakończenie ;]

Składy - Moim zdaniem Większość składów powinna zostać taka jaka jest, przy czym Szymon z Chadecją leci do królestwa chaosu, a Duke i JJ do elfów/chaosu (Krasnoludy u elfów jakoś jednak średnio mi pasują) w zależności od tego czym będzie chciał zagrać JJ? Rasa ludzka jest o tyle uniwersalna, że można ją wpasować fabularnie wszędzie... W końcu nie wszyscy ludzie w warhammerze to patrioci biegający co tydzień do kapliczki Sigmara na modły i regularnie płacący podatki ;) A wy co o tym myślicie?

Jeśli chodzi o ciągłość fluffu - osobiście miałem takie małe marzenie, żeby zrobić z tego jedną w miarę spójną historię, która mogłaby ewoluować w czasie z kolejnymi edycjami, ale może na razie skupmy się na porzadnym zrobieniu tej jednej edycji kampanii - co będzie dalej to się zobaczy ;)
Moja galeria -> klik ;)

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

czreq pisze:Duke i JJ do elfów/chaosu (Krasnoludy u elfów jakoś jednak średnio mi pasują) w zależności od tego czym będzie chciał zagrać JJ?
Wszystko jedno - co będzie dla was wygodniejsze.
Robert powiedział, że ma dla mnie WoCh - fajnie. Jak ma jakiegoś auto-erotycznego demona - też fajnie. :)

ODPOWIEDZ