Blog VegaMStudio
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Blog VegaMStudio
a widzisz ]:->
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
-
- Chuck Norris
jest to drewno zakopane w ziemi na ok 20 dni a ziemia zalewana codziennie wodą potem odkopane i wypalane w piekarniku , potem kruszone na mniejsze młotkiem i obrabiane skalpelem, niebawem dostępne będą w mojej ofercie odlane z żywicy ,a same krasnale będą na sprzedaż jak skończęmax pisze:z czego te podstawki? bo ciekawe ksztalty maja
hehe szydera po co sie tyle meczyc ]:-> kora rzeczywiscie dala by bardzo podobny efekt tylko jakos mi to nie wpadlo do glowy
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
-
- Chuck Norris
tak kora to dobry pomysł jedyna jej wada to łamliwość i kruchość dlatego tak się bawiłem z drewnem (osiągnąłem podobny stan co kora czyli popękania i oddzielenie się słoi od siebie zachowując przy tym do 40% twardości drewna
Ciekawe jak to wyliczłeśVegaMStudio pisze: zachowując przy tym do 40% twardości drewna
A czy ten krasnolud pierwszy od lewej, nie powinien czegoś trzymać jeszcze? Bo tak jakoś dziwnie wygląda.
Używałeś w tej pracy nowych washy GW?
-
- Chuck Norris
jedyny ink to czarny ink vallejo reszta to zwykłe farbki rozcieńczane wodą również vallejo
ps. nie wyliczyłem tylko przeczytałem
ps. nie wyliczyłem tylko przeczytałem
Rozumiem że z palety Model Color? Jakie jest Twoje zdanie na temat tych farbek w porównaniu do standardowych cytadelek? Pytam się, bo musze dokupić troche kolorów a zastanawiałem się czy może nie spróbować jakiejś alternatywy dla produktu GWVegaMStudio pisze:reszta to zwykłe farbki rozcieńczane wodą również vallejo
PS.Czy to porównanie palet jest wiarygodne?
Ja bym stawiał, żę game color. Sam ich używam i musze powiedzieć, że lepiej kryją od cytadelek. naprawdę polecam. Pozdr
No, łatwiej można dozowac ilość farby która jest potrzebna w danej chwili do malowania:)
-
- Kretozord
Nie wiem jaki problem może stanowić nabranie odpowiedniej ilości farby z pojemniczka GW. Stosowałem farby z zakraplaczem i sprawdzają się przez około tydzień od zakupu, potem trzeba je co chwilę przetykać.
Ale gorzej glaze'ują, jak chcesz naprawdę dobre krycie kup foundation.Szymek pisze:[...] game color. Sam ich używam i musze powiedzieć, że lepiej kryją od cytadelek.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
chyba ze ma sie na palecie tylle zaschnietej farby z ostrymi szpikulcami ,ze ... Lepsze sa imho bo farba tak nie wysycha jak w tych GW (mam poki co tylko bialy i czarny vallejo ale na pewno cos jeszcze dokupie )Nie wiem jaki problem może stanowić nabranie odpowiedniej ilości farby z pojemniczka GW. Stosowałem farby z zakraplaczem i sprawdzają się przez około tydzień od zakupu, potem trzeba je co chwilę przetykać.
-
- Kretozord
Z tym wysychaniem nie przesadzał bym, mi się w 90% przypadków udaje GW zużyć do końca. Chyba, że mam specyficzny mikroklimat na mojej melinie
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
-
- Chuck Norris
Zdjęcie robione w nocy przy lampkach (o barwie 5600K)
A to dla porównania przy dziennym świetle zrobione 5 minut temu
ja tam różnicy nie widzę
4 krasie skończone
A to dla porównania przy dziennym świetle zrobione 5 minut temu
ja tam różnicy nie widzę
4 krasie skończone
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2009, o 12:15 przez VegaMStudio, łącznie zmieniany 1 raz.
Bardzo fajni, szacun, ze udalo ci sie tyle wyciagnac z takich modeli.
Podobają mi sie te płomyki, bardzo realistycznie pomalowane, a wielu malarzy ma z tym problem
Podobają mi sie te płomyki, bardzo realistycznie pomalowane, a wielu malarzy ma z tym problem
No naprawdę się udały, aż miło popatrzeć.
tylko pogratulawac kolejnego sukcesu