Czemu?Morrok pisze:nowy system ssie
Wybór kapitana reprezentacji na EURO - dyskusja
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
- swieta_barbara
- habydysz
Re: Wybór kapitana reprezentacji na EURO - dyskusja
Bo kapitanem powinna być osoba, która jest najlepsza w kraju.
Od samego początku byłem przeciwny temu, aby top 20 wybierało kapitana, bo ewidentne wtedy było kupczenie miejscami.
Potem nagle powstał dylemat co zrobić z top3, więc trzeba było przedstawić "oficjalny" powód, dlaczego nie grają, tzn. tak ważna przecież "atmosfera" w teamie...
Ale to typowo polskie, nic nowego.
Od samego początku byłem przeciwny temu, aby top 20 wybierało kapitana, bo ewidentne wtedy było kupczenie miejscami.
Potem nagle powstał dylemat co zrobić z top3, więc trzeba było przedstawić "oficjalny" powód, dlaczego nie grają, tzn. tak ważna przecież "atmosfera" w teamie...
Ale to typowo polskie, nic nowego.
- swieta_barbara
- habydysz
Wedlug mnie Malal to slaby kandydat na kapitana - obraza sie, czesto wzbudza na forum niesnaski. Nie kwestionuje jego umiejetnosci jako gracza, ale wydaje mi sie, ze kapitan powinien miec tyle jaj, zeby niekoniecznie umiescic sie na liscie osob grajacych (bo kapitan jest kapitanem, a nie tylko graczem). Obecny system zaowocowal duzo uczciwsza niz wczesniejsze eliminacja do skladu, poza tym jestem przekonany, ze gdyby Malal wygral podnioslby sie dziki flejm, bo na bank nie wzialby na ETC top8, podobnie jak mialo to miejsce rok temu i dwa lata temu, kiedy w reprezentacji pojawialy sie osoby z top 20-30 ligi (!!!!!), ktore czesto nie dawaly rady bezposrednio na turnieju.
Moim zdaniem Morrok, to po prostu zazdroscisz i nie myslisz obiektywnie.
Moim zdaniem Morrok, to po prostu zazdroscisz i nie myslisz obiektywnie.
Cóż, zazdrość jest złym okreśnikiem tego co czuję. Znam Malala, widuję się z nim częściej niż Ty, gram z nim i wiem jaki jest. Przedstawiasz go bardzo stereotypowo, bo go po prostu nie znasz 
Co do wyborow wcześniejszych składu- jakoś team dawał radę. Jeżeli wypadniecie poza top2 (życzę Wam, żeby nie) to wtedy pomyślisz obiektywnie, a mi zarzucasz, że tak nie myślę.
W każym bądź razie widzisz, ze nie ja jeden psioczę na nowy system. Może coś w tym jest?

Co do wyborow wcześniejszych składu- jakoś team dawał radę. Jeżeli wypadniecie poza top2 (życzę Wam, żeby nie) to wtedy pomyślisz obiektywnie, a mi zarzucasz, że tak nie myślę.
W każym bądź razie widzisz, ze nie ja jeden psioczę na nowy system. Może coś w tym jest?
- swieta_barbara
- habydysz
W zeszlych latach tez wiele osob psioczylo na system wyboru reprezentacji. Moze w tym cos bylo? Zreszta to bezsensowna dyskusja, smieszy mnie tylko i wkurza Twoje oraz Ziemka oburzenie. Przeciez to sam Robson zaproponowal ten sposob wybhoru kapitana, bo byl pewien, ze wszyscy beda na niego glosowac.
aha, Barbaro, Pmka od Robsna, bo nie ma dostępu do podforum LL
Robson pisze:Nie mam dostępu do LL i nie mogę odpisać.wiec odpisz tam w temacie Kacperkowi, ze ja nawet nie chcialem kandydowac, zglosił mnie furion
a ten system zaproponowałem, zeby gracze z roznych srodowisk mieli prawo glosu, szkoda ze JH widza to calkiem inaczej. gdybym chcial byc kapitanem za wszelką cenę to nie proponowalbym innego systemu i cisnął lokale na top3 ;]
system przeszedl w glosowaniu wiec na ten seon na sile proponuje nic nie zmieniac a za to porozmawiac co bedzie w przyszlym roku
moja propozycja to powrot do starego systemu lun zmiana top 20 na top 3 - bedzie latwiej.
moja propozycja to powrot do starego systemu lun zmiana top 20 na top 3 - bedzie latwiej.
poczekajmy az reprezentacja wroci z ETC. moze okaze sie ze nie trzeba nic zmieniac 

Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.