PAINTED by RAFIX (14.04 SMOK CHAOSU)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Re: PAINTED by RAFIX (24.04 CIENIE)

Post autor: Tomash »

Nie podobają mi się te DElfy :(

Sorry, Rafał, ale po prostu gama kolorów jest paskudna i jakaś taka gryząca w oczy (bo technice jak zwykle nie mam nic do zarzucenia).
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Nie jestem jakimś znawcą malowania, ale wiem, że takie żarówiaste figurki dostają więcej za malowanie niż modele pomalowane na podobnym poziomie tylko w ciemnych tonacjach. Podejrzewam, że właściciel jest też w pełni tego świadomy. Poza tym to nic złego, że jedne na 10 DE na turnieju będą mniej dark. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Kalesoner pisze:Nie jestem jakimś znawcą malowania, ale wiem, że takie żarówiaste figurki dostają więcej za malowanie niż modele pomalowane na podobnym poziomie tylko w ciemnych tonacjach. Podejrzewam, że właściciel jest też w pełni tego świadomy. Poza tym to nic złego, że jedne na 10 DE na turnieju będą mniej dark. :wink:
Figurki made by Rafix i tak dostają sporo za malowanie :) a mi generalnie mi się bardzo podobają takie pastele - Rafał sam mi to odradzał ale ja wole właśnie taką gamę kolorów (zresztą jak moje Demonki)

Od dziś część z tego na zdjęciach stoi u mnie gablocie i wszystko wygląda zajebiście - nawet lepiej niż na tych zdjęciach. Rafał jest Mistrzem przez duże "M" a wiem że potarfi jak zrobić to jeszcze na wyższym poziomie :shock:

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Żaba pisze:Umówiłem się z Rafixem że moje Ciemniaki zrobi jak potrenuje na figsach Darka ;P
miłego,
Ż.
Lepiej mieć figurki na których Rafał "potrenuje" ale mieć je długo, niż super cacka które w kilka miesięcy będzie trzeba robić od nowa :wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

thurion pisze:
RAFIX pisze:Darek jest kolekcjonerem, ma nawet kilka nieoficjalnych dyplomów hobbysty :mrgreen: i lubi sobie pograć czymś innym niż tylko demonami
jakbym nie wiedzial ze to prawda to bym pomyslal ze to dlatego ze DE sa aktualnie mniej pocięte :mrgreen:
I kto to mówi :D :D :D

Łukasz mam 4 armie i w niedługim czas mam zamiar zainwestować np: w piechotę do HE np:regiment maidenek którym się wymieni cześć głów i doda jakieś fajne tarcze i będą jako Seeguardki grać. Moja kolekcja ma też sporo mniej grywalnych, ale zajebiście ładnych modeli - zresztą tak jak kolekcje większości osób z Ink. jak Mariosa czy Kubiego.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Dalmar pisze:
thurion pisze:
RAFIX pisze:Darek jest kolekcjonerem, ma nawet kilka nieoficjalnych dyplomów hobbysty :mrgreen: i lubi sobie pograć czymś innym niż tylko demonami
jakbym nie wiedzial ze to prawda to bym pomyslal ze to dlatego ze DE sa aktualnie mniej pocięte :mrgreen:
I kto to mówi :D :D :D

Łukasz mam 4 armie i w niedługim czas mam zamiar zainwestować np: w piechotę do HE np:regiment maidenek którym się wymieni cześć głów i doda jakieś fajne tarcze i będą jako Seeguardki grać. Moja kolekcja ma też sporo mniej grywalnych, ale zajebiście ładnych modeli - zresztą tak jak kolekcje większości osób z Ink. jak Mariosa czy Kubiego.
dlatego napisalem ze to wiem, widzialem twoje zajebiste HE jeszcze chyba 6 lat temu na Snotconie

pzdr !!

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

Witam
Rydwan z dodatkowym ulepkiem w postaci skóry ludzkiej (dla tych co się by nie domyślili :wink: ),
oceńcie sami :D :D :D czy się podoba czy trza go od początku pomalować :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pzdr
R.

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Raptorki prześliczne tylko ci standardowi obsługańci są do dupy, ja bym wstawił egzeków
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Ulepek całkiem niezły, obsługa taka se, ale jaszczury są świetne =D>

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

Raz, że typ rozsmarowany na rydwanie wydaje się żywy :D dwa, motyw jak z titanica :D

Fajny, tylko pociągnij go jakimś fioletowo zielonym washem żeby wyglądał na trupa
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

skóra jest wyprawiona więc jak żywa ma wyglądać, poza tym kto powiedział ze typ nie żyje :wink:

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

RAFIX pisze:skóra jest wyprawiona więc jak żywa ma wyglądać, poza tym kto powiedział ze typ nie żyje :wink:
Robi za klakson i migacze :mrgreen:

Awatar użytkownika
kacper_
Mudżahedin

Post autor: kacper_ »

Ten obsługant z wyciagnieta reka powienien trzymac trupa za wlosy ;)

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

dzięki właśnie tego brakowało =D> pod latarnią zawsze jest ciemno :wink:

Awatar użytkownika
Nicpoń
Mudżahedin

Post autor: Nicpoń »

kacper_ pisze:Ten obsługant z wyciagnieta reka powienien trzymac trupa za wlosy ;)
Też chciałem to zaproponować. :wink: Malowanie bardzo ładne i schludne. =D>
,,Cynikiem jest być łatwo... ale nie każdy się na to odważy.''

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

i jeszcze jedna figurka do DE i prawie skończyłem kolejną armie malować
co do koloru miała się wyróżniać spośród stada zielonych i szarych hydr

Patrzcie i oceniajcie zapraszam też na CMON'a

Pzdr
R.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

hydra mnie nie zachwyciła chociaż pomalowana schludnie... taki mój gust, kolorki mi nie podchodzą ale abstrahując od kwestii gustu malowanie ok, podoba mi się za to nawet bardzo podstawka!

VegaMStudio
Chuck Norris

Post autor: VegaMStudio »

Moim zdaniem Hydra to jedna z lepszych twoich prac , naprawdę mi się podoba a dobór kolorów jak najbardziej pasuje do reszty armii , rydwan mi nie podchodzi szczególnie koleś rozciągnięty na przedzie (skóra jak dla mnie fatalna , masz problemy z cieniami przy dużych powierzchniach)

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

wiem ze winny zawsze się tłumaczy ale na tym ludziku z rydwanu trochę cieni nałożyłem, fota jest kiepska na żywo o wiele lepiej wygląda, będzie można na pewno go i cała resztę obejrzeć w Gorzowie

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

Nie tłumacz sie - wrzucaj do rozpuszczalnika :mrgreen:
Beka na maxa

ODPOWIEDZ