Zielona horda WarBlessa (oszukaj system): 28.11.2012
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Zielona horda WarBlessa (Nocne Gobosy II) Update: 21.04.2009
Mnie tam sie te uszy podobają, ciekawa interpretacja
Trupek wymiata,świetny pomysł.
Chyba nigdy nie widziałem lepiej zbejcowanej armii Chyba ze widziałem a nawet nie zauwazyłem ze to bejca ^^
Trupek wymiata,świetny pomysł.
Chyba nigdy nie widziałem lepiej zbejcowanej armii Chyba ze widziałem a nawet nie zauwazyłem ze to bejca ^^
w poprzedniej edycji byl taki szaman on mial 3 pary uszu
Hehehe... dzieki, stary.
Niesamowitosc zobaczysz jak siekne swoj oddzial Black Orków w 85% zrobiony z herosow orkowych (w tym unikalnych limitowanych modeli) . To bedzie najdrozszy finansowo oddzial Black Orków na świecie (jesli chodzi o wybor modeli).
Niesamowitosc zobaczysz jak siekne swoj oddzial Black Orków w 85% zrobiony z herosow orkowych (w tym unikalnych limitowanych modeli) . To bedzie najdrozszy finansowo oddzial Black Orków na świecie (jesli chodzi o wybor modeli).
Model Gorbada to jeden z najlepszych modeli, jakie GW wydało. Jest genialny. To pierwszy model w armii orków, przy którym zawahałem się w momencie sięgnięcia po bejce. Na pewno da się z tego modelu wyciągnąć dużo więcej normalnym malowaniem, ale jednak dla zachowania spójności armii i jego w końcu zrobiłem dippingiem. Model jest wielki, choć bez skali porównawczej tego nie widać.
Wygląda imo nawet niezle, ale sami oceńcie.
Oto nowy generał mojej hordy.
Wygląda imo nawet niezle, ale sami oceńcie.
Oto nowy generał mojej hordy.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Kurcze... O ile poprzednie modele w większym lub mniejszym stopniu wywoływały u mnie opad szczęki. Tak Gorbad... Hmm... Patrząc na twoje poprzednie prace mogłeś więcej wyciągnąć z Ironclaw'a. Gorbad wygląda ubogo, a duże w miarę płaskie powierzchnie zdają się nie służyć bejcy.
W sumie to twoja wina Bo tym co pokazałeś wcześniej oczekiwałem znacznie więcej
Ale i tak należą się brawa Bo robota jest 'niezła' choć stać cię na więcej.
Z drugiej strony sam jestem w trakcie malowania Gorbada i zobaczymy jak mi wyjdzie.
W sumie to twoja wina Bo tym co pokazałeś wcześniej oczekiwałem znacznie więcej
Ale i tak należą się brawa Bo robota jest 'niezła' choć stać cię na więcej.
Z drugiej strony sam jestem w trakcie malowania Gorbada i zobaczymy jak mi wyjdzie.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Jak dla mnie uzyłeś za jasnych kolorów.
Owszem bejca słabo kryje ciemniejsze odcienie, lecz na dziku przegiołeś w druga stronę.
Za mało czerwienie i zieleni. Dodatkowo za dużo bejcy ściągnełeś z modelu. Lepiej było go zostawić bardziej brudnym/zalanym.
Niemniej jednak nadal jest to praca ponad tzw przeciętną
Owszem bejca słabo kryje ciemniejsze odcienie, lecz na dziku przegiołeś w druga stronę.
Za mało czerwienie i zieleni. Dodatkowo za dużo bejcy ściągnełeś z modelu. Lepiej było go zostawić bardziej brudnym/zalanym.
Niemniej jednak nadal jest to praca ponad tzw przeciętną
-----------------------------------------------------------------------------------------
"kiedy ludzi kupa to i rycerz dupa"
"kiedy ludzi kupa to i rycerz dupa"
za malo krwi ;p
fajny
bardzo mi sie podoba takie ciemne malowanie na orkach
fajny
bardzo mi sie podoba takie ciemne malowanie na orkach
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
Dzięki za komentarze ! Zarówno te pochlebne, jak i te bardziej krytyczne. W Waszych uwagach na pewno jest sporo racji. Części niedociągnięć byłem świadomy zaraz po zanurzeniu modelu w bejcy, cześć Wy mi uświadomiliście.
Rzeczywiście bejca "nie lubi" dużych powierzchni. Szczególnie gładkich. Dlatego już mam obawy co do BSB, którego właśnie skleiłem, a który targa sporą szmatę nad sobą.
Problemem było też to, że modelu nie dało się zanurzyć w puszce i musiałem go "malować" bejcą. Przez to bejca nie rozłożyła się równomiernie. W dodatku potem, kiedy robiłem poprawki benzyną, dużo jej ściekało z górnych partii modelu na niżej położone elementy, co spowodowało właśnie nadmierne spłukanie bejcy w niektórych miejscach.
Dobór kolorów... może faktycznie mogłem dodać trochę więcej czerwieni gdzieniegdzie, ale z drugiej strony chciałem jakoś pokazać, że to Black Orc. Koloru skóry nie miałbym jak podkreślić przy bejcy, wiec postanowiłem ogólnie wykorzystać trochę ciemniejsze barwy przy tym modelu, w tym kolor czarny. W sumie zamierzony efekt osiągnąłem, ale rozumiem, że nie każdemu się to może podobać.
Widzę kilka miejsc, które można by poprawić i może nawet to zrobię przy okazji, jak będę malował BSB-ka.
Jeszcze raz dzięki za wszelkie uwagi.
Chcecie WIP BSB-ka?
Rzeczywiście bejca "nie lubi" dużych powierzchni. Szczególnie gładkich. Dlatego już mam obawy co do BSB, którego właśnie skleiłem, a który targa sporą szmatę nad sobą.
Problemem było też to, że modelu nie dało się zanurzyć w puszce i musiałem go "malować" bejcą. Przez to bejca nie rozłożyła się równomiernie. W dodatku potem, kiedy robiłem poprawki benzyną, dużo jej ściekało z górnych partii modelu na niżej położone elementy, co spowodowało właśnie nadmierne spłukanie bejcy w niektórych miejscach.
Dobór kolorów... może faktycznie mogłem dodać trochę więcej czerwieni gdzieniegdzie, ale z drugiej strony chciałem jakoś pokazać, że to Black Orc. Koloru skóry nie miałbym jak podkreślić przy bejcy, wiec postanowiłem ogólnie wykorzystać trochę ciemniejsze barwy przy tym modelu, w tym kolor czarny. W sumie zamierzony efekt osiągnąłem, ale rozumiem, że nie każdemu się to może podobać.
Widzę kilka miejsc, które można by poprawić i może nawet to zrobię przy okazji, jak będę malował BSB-ka.
Jeszcze raz dzięki za wszelkie uwagi.
Chcecie WIP BSB-ka?
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Poka! Poka!bless pisze:Chcecie WIP BSB-ka?
Hehehe...
No to kolejny quiz. Bez nagród. Chyba, że dla kogoś wystarczającą nagrodą będzie uznanie "Króla Bejcy".
Pytanie:
Z jakich części składa się ten BSB? Proszę wskazać cześć i ją nazwać.
Jutro czeka mnie grinstafowanie i podkład. Postaram się go skończyć w tym tygodniu.
No to kolejny quiz. Bez nagród. Chyba, że dla kogoś wystarczającą nagrodą będzie uznanie "Króla Bejcy".
Pytanie:
Z jakich części składa się ten BSB? Proszę wskazać cześć i ją nazwać.
Jutro czeka mnie grinstafowanie i podkład. Postaram się go skończyć w tym tygodniu.
szmata i dzik to plasticzany orc boss, zwienczenie banneru jest z wypraski bestii, lewa reka jest od grimgora, leb od warbossa z wyverny, a korpus od 5edycyjnego bohatera, tego z dwoma toporami - zdaje sie zwal sie Morglum ...; nie kojarze prawicy - troche brakuje zdjecia z jej zewnetrznej strony...
jak mi poszlo?
jak mi poszlo?
"I fart in your general direction"