Demony 2250 BR + R wreszcie udało się mi złożyć dobrze!

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
ksuM
Falubaz

Demony 2250 BR + R wreszcie udało się mi złożyć dobrze!

Post autor: ksuM »

Hej!

Jestem strasznym perfekcjonistą jeśli chodzi o armie i jeśli chodzi o chaos, o sacred numbers.

Kompletnie nie udawało mi się stworzyć estetycznej rozpiski na BP+R, bo zawsze miałem jakiś oddział core który stał w rogu i nic nie robił a NIENAWIDZĘ kiedy jakieś punkty mi się marnują.

Ale teraz udało mi się stworzyć coś naprawdę fajnego myślę, a oprócz tego ilość modeli w oddziałach jest wielokrotnością/ jest podzielna przez świetą liczbę danego boga patrona - 8 Khorna i 9 Tzeentcha.

Armia składa się z dwóch części:

--------------------------------------------------------------------------------------------
KRWAWA SFORA

Krwiopijca Khorna - dekapitujący topór Khorna, płonący bicz, zbroja Khorna i nieśmiertelna furia.

16 upuszczaczy krwi Khorna - pełna grupa dowodzenia, totem czaszek.

8 ogarów Khorna.

--------------------------------------------------------------------------------------------
KOLOROWE DZIWADŁA

Herald Tzeentcha - mistrz czarnoksięstwa, łamacz zaklęć.

Herald Tzeentcha - łamacz zaklęć.

3 krzykacze Tzeentcha.

3 krzykacze Tzeentcha.

6 ogniowców Tzeentcha.

18 różowych horrorów Tzeentcha - ikona czarnoksięstwa.

18 różowych horrorów Tzeentcha - ikona czarnoksięstwa.

10/6 kości i dwa łamacze zaklęć.

Magia to zazwyczaj wolfs hunt na 3, glean magic/gift of chaos na 3 na i 2 pociski na 2 z +1 do casta.

Furii nie umieszczam bo psują cały koncept a poza tym chcę wypróbować autohity z S5. Za 90 punktów redirectować też nie żal gdy zdobyć można na przykład 500.

Co sądzicie? Podoba się?

Myślę, że armia jest godnym przeciwnikiem i nie chce się na nią rzygać jak się widzi. A o to mi chodziło, żeby mi nie było wstyd tym grać.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Te screamery dla klimatu chyba tylko, w zastepstwie furii ;).
Ale przynajmniej nie jest to wymaksowane w kazdym mozliwym mini-maxowym miejscu :)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

ODPOWIEDZ