tak, i będziemy wygrywać wszystkie turnieje bo mamy najwięcej punktów z hobbystyki i gramy demonamiMalal pisze:Zakladacie jakas wlasna lige tylko dla JH?
System wyboru reprezentacji na ETC w 2010 - propozycja
Moderator: swieta_barbara
Re: System wyboru reprezentacji na ETC w 2010 - propozycja
Malal PiSie przytocz glosowanie 'czy jestes za tym, zeby top3 ligi wybieralo tak jak dotychczas czy 1 osoba'
I zobacz jak tam glosowalem.
A jak juz zostalo przeglosowane, ze jedna osoba to juz system jest inny niewazne, czy zwyciezca ligi bedzie decydowac czy top20
pzdr.
A jak juz zostalo przeglosowane, ze jedna osoba to juz system jest inny niewazne, czy zwyciezca ligi bedzie decydowac czy top20
pzdr.
Jedni wygrywaja turnieje demonami i hobbystyka. Inni wygrywaja tego mastera miesiac przed swoja turbo rozpiska i oglaszaja to wszem i wobec.Fisch pisze:tak, i będziemy wygrywać wszystkie turnieje bo mamy najwięcej punktów z hobbystyki i gramy demonamiMalal pisze:Zakladacie jakas wlasna lige tylko dla JH?
podpis nieregulaminowy - administracja
Kurcze, uwielbiam Polskę i Polaków. Zarzuca się jakiś konkretny temat, wywiazuje się merytoryczna dyskusja, ale komus się coś nie podoba. Wiec delikatnie atakuje oponenta. Ktoś to dostzrega i uderza mocniej. To jest wspaniałe. Wszyscy jesteśmy takimi troche wojownikami jakby
http://www.forum.gildia.pl/index.php/topic,19427.0.htmlhttp://www.forum.gildia.pl/index.php/topic,16723.0.html[http://www.forum.gildia.pl/index.php/to ... 595.0.html
Historyczne linki do dyskusji a właściwie do kłótni o Euro . Enjoy
Historyczne linki do dyskusji a właściwie do kłótni o Euro . Enjoy
Beka na maxa
- Shakin' Dudi
- Masakrator
ojeju az mi sie łezka zakręciła> zaczynałem wtedy moją przygode z batlem i to co się działo na forum flejmowym było dla mnie bardzo ważne
- swieta_barbara
- habydysz
Skwara, czytaj dokladnieJack Skwarrow pisze:Po pierwsze jeden turniej nie jest miarodajny.swieta_barbara pisze:IMO turniej singlowy na zasady ETC. Max 50% z malowania i testu wiedzy.
Po drugie po cholere malowanie i test?? Skoro na Euro tego nie ma...
Moze trzeba bedzie zrobic 2 turnieje, albo nawet 3, ale to stwarza ogromne problemy logistyczne - nie kazdy moze przyjezdzac do Warszawy raz na 2 tygodnie.
A o sofcie napisalem juz wczesniej.
#Shino - nie spinaj sie tak, nie zrozumiales fajnego dzolka i od razu sie obrazasz. Chill out.
#Xet - popieram. Mega spam.
-
- Mudżahedin
No wlasnie wazne, bo jakby zwyciezca ligi byl kapitanem z automatu to by nie bylo tego calego zamieszania po glosowaniu na kapitana. Dawno juz bysmy mieli sklad.Marek Golan pisze:Malal PiSie przytocz glosowanie 'czy jestes za tym, zeby top3 ligi wybieralo tak jak dotychczas czy 1 osoba'
pzdr.
No ale u nas jest tendencja do wybierania rozwiazan zagmatwanych i wymagajacych jak najwiekszej liczby glosowan zamiast tych prostych i klarownych.
-
- Mudżahedin
swieta_barbara pisze:Skwara, czytaj dokladnieJack Skwarrow pisze:Po pierwsze jeden turniej nie jest miarodajny.swieta_barbara pisze:IMO turniej singlowy na zasady ETC. Max 50% z malowania i testu wiedzy.
Po drugie po cholere malowanie i test?? Skoro na Euro tego nie ma...
Moze trzeba bedzie zrobic 2 turnieje, albo nawet 3, ale to stwarza ogromne problemy logistyczne - nie kazdy moze przyjezdzac do Warszawy raz na 2 tygodnie.
A o sofcie napisalem juz wczesniej.
Dlatego mowie, ze jakiekolwiek eliminacje przeprowadzone jednorazowo nic nie dadza. Liczy sie caloksztat = caly sezon lub wiecej. A nie 1, 2 lub nawet 3 turnieje. Statystyka dziala od 30 bitew w zwyz.
A kto powiedzial, ze eliminacje lub turnieje z zasadami ETC maja byc tylko w Wawie? Niech przez caly sezon co jakis czas bedzie taki turniej i wtedy bedzie widac, kto zasluguje a kto nie.
Oskarze stare dobre dzieje Teraz Debek i chlopaki z JH plus Kielono-Duki maja taryfe ulgowa w porownaniu do tego co bylo Po tylu latach tamto sie wydaje teraz male i smieszne Ale wtedy to byla wojna a nie terazniejsze delikatne smyrania sie O dziwo Robson sie nie przyznaje do ustawiania ligi i nie chce przepraszac! Darek bezczelnie ignoruje temat i nie kaja sie za walowanie. Ja zas jak ostatni cham nie blagam o wybaczenie za flejmy i chamstwo oraz zatruwanie atmosfery jak ci z Belchatowa! Za nic mamy twarde namacalne dowody ktore niejako ma Furon. Ech te stare czasy kiedy sie kajalo by sie do skladu dostac WFB schodzi na psy, za duzo hardosci wsrod czolowki
podpis nieregulaminowy - administracja
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Miało być;Furion pisze:Prawie jak LindaJedy Knight pisze: Co ty wiesz o M-R?
Co ty, młoda kobieta, wiesz o M-R?
Nie najbardziej, a absolutnie jedyny fragment o jakiejkolwiek wartości merytorycznej.Furion pisze:
Pozatym przestań mi wmawiać, co ja wiem. Wiem tyle, że najbardziej merytoryczny fragment w mojej wypowiedzi pominąłeś trzema kropkami, a odniosłeś się do "fluffowego pierdzenia".
A sprzeczka forumowa została dopisana do mojej wciąż rosnącej listy wygranych flejmów
pozdrawiam
Furion
Istotnie – jak już pisałem – nie jest to temat na omawianie zalet i wad (owszem są takie) systemu M-R. Natomiast gołosłowne pohukiwania – zasługują na odpór.
Ciesz się ze swojej wiktorii. Jeszcze ze dwa takie zwycięstwa i temat z pomysłami Barbarossy zdechnie.
To akurat celna uwaga. Malowanie I test wiedzy o imionach psów JJa jako eliminacja do ETC – słodkie.Furion pisze:IMO turniej singlowy na zasady ETC. Max 0% z malowania i testu wiedzy, jeżeli to by miało w ogóle przejść.swieta_barbara pisze:IMO turniej singlowy na zasady ETC. Max 50% z malowania i testu wiedzy.
pozdrawiam
Furion
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
ZOSTAWIĆ WAS SAMYCH Z TEMATEM PRZEZ JEDEN DZIEŃ.
Normalnie chlew zrobiliście.
Podsumowując merytoryczną część dyskusji:
Wydaje się, że system wyłonienia składu, a następnie challenge'ów jest mało kontrowersyjny.
Kontrowersyjne jest to, jak te challenge rozegrać.
Propozycje:
1) Mecz-rewanż armią, o którą toczy się rywalizacja, i armiami wskazanymi przez kapitana - ze 4 bitwy
2) Mecz-rewanż armią, o która toczy się rywalizacja (same mirrory) x 4
3) Turniej eliminacyjny (tu akurat jestem przeciw, wystarczy przejrzeć TOP 10 dowolnego turnieju... roi się od przypadkowych ludzi w gruncie rzeczy, jeden turniej nic nie rozstrzyga, dwa dobre matchupy i odrobina farta u średniego gracza > skill weterana)
Czy są jakieś inne ciekawe opcje?
Normalnie chlew zrobiliście.
Podsumowując merytoryczną część dyskusji:
Wydaje się, że system wyłonienia składu, a następnie challenge'ów jest mało kontrowersyjny.
Kontrowersyjne jest to, jak te challenge rozegrać.
Propozycje:
1) Mecz-rewanż armią, o którą toczy się rywalizacja, i armiami wskazanymi przez kapitana - ze 4 bitwy
2) Mecz-rewanż armią, o która toczy się rywalizacja (same mirrory) x 4
3) Turniej eliminacyjny (tu akurat jestem przeciw, wystarczy przejrzeć TOP 10 dowolnego turnieju... roi się od przypadkowych ludzi w gruncie rzeczy, jeden turniej nic nie rozstrzyga, dwa dobre matchupy i odrobina farta u średniego gracza > skill weterana)
Czy są jakieś inne ciekawe opcje?
- swieta_barbara
- habydysz
Ciekaw jestem jak to zorganizowac. Good luck.
Pierwsza opcja. Jeżeli jednodniowe eliminacje to 4 bitwy, jeżeli dwudniowe to nawet 7.
Malal, móglbyś podać tak na szybko skład jaki byś złożył.
Jesteś tego pewien ?Jack Skwarrow pisze:jakby zwyciezca ligi byl kapitanem z automatu to by nie bylo tego calego zamieszania po glosowaniu na kapitana.
Malal, móglbyś podać tak na szybko skład jaki byś złożył.
Hmmm, może Poznać, Ostrów, Bydgoszcz są w stanie zorganizować salę na dzień dwa. Problem jest z noclegiem, ale jakby dobrze poszukać to i by ten problem rozwiązać. Jeżeli wszyscy by wiedzieli o takim spotkaniu z rocznym wyprzedzeniem to chyba każdy by znalazł czas.swieta_barbara pisze:Ciekaw jestem jak to zorganizowac. Good luck.