Witam! Jestem nowy, proszę o pomoc

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Re: Początkujący -Wyznawca Chaosu-

Post autor: Durin »

Rydwan na małe punkty sprawdza się świetnie, chociaż ja lubię wystawiac go jako "mounta" dla exalted.
jakbyś tak zrobił, z maruderow zrobił piatke, to może jeszcze na jednych konnych by starczylo

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

Post autor: dziekanotr »

no wlasnie zobacze jeszcze,ale mowisz ze rydwan jest w porzadku na takie pkt?;)

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Powiem tak, jak grałem na małe pkt to brałem rydwan i dawało radę, co nie zmienia faktu ze szybko się przeniosłem na wyższe punkty bo na 500 to ciężko się pobawić. rydwan z exalted powinien być nie do przejścia dla wszystkich jak madrze nim zagrasz (czytaj, nie wpadniesz pod szarżę kawalerii), chyba że bedziesz miał pecha, a przeciwnik lore of metal i czar zatrzymania rydwanu, wtedy jesteś udupiony;p ale raczej mała szansa

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

exalted to raczej bd jezdzil na juggu ;) pytalem o zwykly rydwan chaosu na te pkt czy daje rade??

Awatar użytkownika
Kamil Kiwi
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kamil Kiwi »

dziekanotr pisze:exalted to raczej bd jezdzil na juggu ;) pytalem o zwykly rydwan chaosu na te pkt czy daje rade??
Jugger pisze:Rydwan na małe punkty sprawdza się świetnie, (...)
Tak, charriot sprawdza się na małe punkty.

Awatar użytkownika
Titus
Wałkarz

Post autor: Titus »

A co powiecie o chaosie głównie na piechocie(warriorsi, marudersi, ew. od flanek wilki)?
"są róże typy obliczania dni: kalendarz gregoriański, kalendarz chiński i kalendarz Games Workshop :p"

Dark eldarzy dobrze o tym wiedzą...

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Titus pisze:A co powiecie o chaosie głównie na piechocie(warriorsi, marudersi, ew. od flanek wilki)?
Dla mnie to super klimat, ale turniejowo raczej nie przejdzie. Z Banner of the Gods może być ciekawie, wtedy nawet Maruderzy Slaanesha są bardzo solidną piechotą. Tylko wtedy gra opiera się o ten sztandar, a sztandarowego armijnego nie jest trudno zabić (T4, save 1+, 2W i żadnego warda).
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

kemot
Wodzirej

Post autor: kemot »

Czy mag chaosu bez marku moze uzywac shadow??

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

jak najbardziej.
Obrazek

Belisariusz
Pseudoklimaciarz

Post autor: Belisariusz »

Tak jak w temacie jestem nowym graczem, zupelnie i chcialbym dowiedziec sie wiecej o tej armii, tak czym sie charakteryzuja i jak wyglada gra nimi. Z gory DIZEKUJE!

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Belisariusz pisze:Tak jak w temacie jestem nowym graczem, zupelnie i chcialbym dowiedziec sie wiecej o tej armii, tak czym sie charakteryzuja i jak wyglada gra nimi. Z gory DIZEKUJE!
W skrócie: armia generalnie ofensywna, dobrze opancerzona, nieliczna (chyba że gra się na maruderach piechotnych), z niezłą magią, stabilna (może być świetnie zabezpieczona przed psychologią, jest też możliwośc posiadania zasady "stubborn"), może prowadzić ostrzał (dzięki Hellcannonowi). Podstawą armii ofensywnej są Knights of Chaos, jazda dobrze opancerzona i o niezłej sile uderzenia (szczególnie z Mark of Khorne). Poza tym armia klimatyczna, przeciętna jeśli chodzi o siłę na turniejach, z super figurkami, brakuje jej skirmisherów, oddziałów latających i lekkiego ostrzału.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

Witam, czy dysk tzeentcha daje jakis save magowi? bo mag na chaos armour co daje mu save 4+ i z decha ma jakis lepszy czy ten sam? pozdrawiam

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Surfer ma 3+ sejwa...

wilq
Pseudoklimaciarz

Post autor: wilq »

Jak już wspomniano, armia dobrze opancerzona. Największym zagrożeniem są dla niej High Elfy a potem ( w zależności od taktyki jaką stosujesz) mogą być krasnoludy, Imperium lub wood elfy z resztą armi mamy radzimy sobie klasycznymi metodami. Krasnoludy osobiście rozwalam kawalerią 3X chaos knights + Dragon ogres oraz Deamon prince of tzeentch +Mantle of chaos(4+ ward i osłabiamy wrogi ostrzał) w 2 turze ląduję nim za pozycją wroga i pomimo dużego ld zawsze coś ucieknie, a potem zabieram się za maszynki. Co do pozostałych armii to dobrze sprawdza się przeciw nim zaawansowana magia ( obecny lore of Nurgle jest świetny i można magów wrzucić do 5 kawalerzystów) powyżej 2000 pkt można wyciągnąć nawet 14 kostek i dodatkowe przedmioty. Przy dużej iliści magii dobrze jest wziąć Infernal puppet(modyfikuje miscasta twojego i wroga) oraz rod of torment 2D6 S3. W corach używam chaos warriorów i zawsze jednemu daję banner of wrath D6 S4 hits. Efekt jest niezły. Maszeruję na wroga wymieniając z nim prawie równorzędny ogień. Na High elfy nikt jeszcze nie wymyślił dobrego sposobu, grając chaosem (ich zasada Always strike first odbiera nam przewagę w walce a ponadto mają balisty i łuczników a także niezłą magię). Sporą zmorą jet ich smok z księciem, ale jest jedna sztuczka którą możesz zastosować. Grajmąc przeciw nim wziąłem 3 magów nurgla z zaklęciem 1 i używać ch przeciw smokowi, przeciwni nie zdispelluje ich wszystkich. Jest jednak niejasne czy musisz losować czy trafiasz w księcia czy w smoka czy możesz sobie wybrć cel. Leżeli grasz na deamon prince to możesz zrobić z niego maga. może latać za smokiem i uszkadzać go czarami tzeentcha.

To tylko kilka ogólnych porad. Postaraj się znaleźć własną taktykę. Powodzenia
Wszelkie dobre uczynki muszą kiedyś zostać ukarane

Belisariusz
Pseudoklimaciarz

Post autor: Belisariusz »

Dzieki za rady a co powiesz jezeli przeciwnikiem jest Bretonia?

Awatar użytkownika
gajwer
Warzywo

Post autor: gajwer »

Ja to powiem co bym nie robil nie udalo mi sie pokonac bretoni, natomias z high elfami na 1500 to byla zabawa bezstresowa ;]

wilq
Pseudoklimaciarz

Post autor: wilq »

Przeciw bretonii osobiście używam nistandardowj techniki tzn poza wymaksowaną kawalerią używam deamon princa i UWAGA!!! - SHAGGOTHA - tego wielkiego dragon ogra. Każdy na forum zjedzie tą figurkę jako nieopłacalną, ale gdy jest z dwurakiem to po prostu ścina kawalerię - siła 8 zabiera sporo pancerza, zdejmuje rydwany, a każdą bestię w walce 1 na 1 kładzie (poza najlepszym HE smokiem). Terror dodaje smaczku i sporo wrogów ucieka.
Wszelkie dobre uczynki muszą kiedyś zostać ukarane

Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Szymek »

Pograsz jeszcze trochę shagotem i się przekonasz że jest mało uniwersalny, i zamienisz go na coś innego:)
Spróbuj im zagrać na jakiś defens, z którym ogólnie WoCh mają niezbyt ciekawie

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

na bretke to tylko i wyłącznie psy, psy i psy, i stubborn w 6 calach

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

w walce 1 na 1 kładzie (poza najlepszym HE smokiem)
i poza hydrą a i bloodthristerem , keeperkiem i jeszcze może poza smokiem DE, no i z drzewcem też nieciekawie że też o smoku kejosu (nikt o nich już nie pamięta) nie wspomne . ale pozatym świetny koks z niego.

na bretke musisz miec snajperki do zdjemowania bohaterów (metal lub lepiej nurgl) i krzyk na dyskowcu do tego jak już kolega wspomniał psy / fasty do odginania , daje rade nowy kejos na brete : )

stubborniarz nie jest potrzebny - to wyjątkowy słaby i nieuniwersalny bsbek

ODPOWIEDZ