kosiarka bije po 2 autohity w kazdy model btbA tresska w sumie troche dostaje na + ale i tak jej zasada ma sens, bo nie mozna nia zabic np. 2 magow obok siebie stojacych...
A z kosiarka nadal nie wiem ocb...
Wybranie modelu, ktory nie ma warda?
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: Wybranie modelu, ktory nie ma warda?
No i nie mogles tak od razu
?
dobra, to juz nie wiem.
edit:
No dobra to po argumencie Shino'a moim zdaniem nie ma innej opcji jak to, ze przy alokowaniu hitow nadwyzka woundow nie przechodzi na kolejnych r&f.
Teraz pozostaje juz tylko kwestia impactow oraz tego jak pojda hity z herosa jesli ten nie bedzie alokowal ich
.
dobra, to juz nie wiem.
edit:
No dobra to po argumencie Shino'a moim zdaniem nie ma innej opcji jak to, ze przy alokowaniu hitow nadwyzka woundow nie przechodzi na kolejnych r&f.
Teraz pozostaje juz tylko kwestia impactow oraz tego jak pojda hity z herosa jesli ten nie bedzie alokowal ich
@ Shino sądzę że powinieneś zauważyć różnicę pomiędzy umieszczaniem iluś tam hitów w konkretnym modelu a atakami w niego - podpowiem w drugim przypadku mogą dostać też jeo koledzy
. Argument bardzo piękny ale nie odnoszący się do naszej sytuacji (zresztą zamierzchłych czasach był FAQ do Hydra Sworda - zadającego d6 hitów w model - mówiący jak należy korzystać z takich broni i tylko dlatego gramy teraz w ten sposób a nie zabijamy ww. 6 guli). Pokaż mi fragment pokazujący że allokując hity nie działa zasada dochodzących zwyklaków
yo,
Ż.
yo,
Ż.
Czyli jesli goblin na wilku z zdejmowaniem wardów wpadnie od boku razem z hopkami (albo czyms innym) w bok wild riderów/psów khorne'a to moge zabić tylko jednego?
Myśle ze nie jest kwestia czy rany przechodzą na inne r&f (imo przechodzą) tylko czy można przechodzące rany wardować.
Shino, ale od impactow tez nie ma warda. Bo zabijasz modele w btb a nie jakies inne.
To ze rozdziela sie jak przy strzelaniu to nie ma znaczenia. Rozdziela sie jak sa charakterzy w oddziale o mniej niz 5 modelach a normalnie gina modele w btb najpierw.
To ze rozdziela sie jak przy strzelaniu to nie ma znaczenia. Rozdziela sie jak sa charakterzy w oddziale o mniej niz 5 modelach a normalnie gina modele w btb najpierw.
Też jestem ciekaw odpowiedzi na to pytanie. Wg mnie ataki przydzielane konkretnym modelom nie zabijają następnych. Nie ma takiej zasady w samym RB ale też warto pamiętać, że cała kwestia pojawiła się w FAQ więc dziwne, żeby podręcznik poprawnie udzielał odpowiedzi...
). Na tym polega różnica.
Maciek
Nie jednego, bo nie przydzielasz ataków w konkretny model (no, chyba, że chceszCzyli jesli goblin na wilku z zdejmowaniem wardów wpadnie od boku razem z hopkami (albo czyms innym) w bok wild riderów/psów khorne'a to moge zabić tylko jednego?
Maciek
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Chodzi zasadniczo o to, że możesz alokować ataki "w oddział" i wtedy przechodzą.
Albo możesz alokować ataki w konkretne modele z tego oddziału. Wtedy nie przechodzą, bo niektóre rzeczy działałyby bez sensu. Prosty przykład to Beguile - wybierasz jeden model i masz przeciw niemu przerzuty wounda.
Głupio byłoby trochę, gdyby wszystkie ataki można było przekierować w oddział z jednego modelu, mając przeciw niemu zawsze przerzuty.
Albo możesz alokować ataki w konkretne modele z tego oddziału. Wtedy nie przechodzą, bo niektóre rzeczy działałyby bez sensu. Prosty przykład to Beguile - wybierasz jeden model i masz przeciw niemu przerzuty wounda.
Głupio byłoby trochę, gdyby wszystkie ataki można było przekierować w oddział z jednego modelu, mając przeciw niemu zawsze przerzuty.