Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
tylko trza by im przedstawić sens dzięki któremu umożliwiamy tą opcje
Za dużo kombinujesz runepriest. Jest jak byk napisane, że nie mogą korzystać z KB używając magicznych łuków lub strzał. Nie ma tu żadnej sprzecznej zasady. To, że w jednym akapicie wspomnieli o strzałach a o w drugim dodali jeszcze łuki, to żadna sprzeczność, a raczej dopełnienie.
tak jest to chyba nawet gdzieś na końcu, ale mi sie wydaje że tam chodzi o wybór czego chce się wybierać a ja mam teze że łuk magiczny ponieważ nie daje magicznych ataków można go używać z lethal shotem,a poza tym można mieć np magiczny dwurak i zwykły i decydować kiedy używam jakiego.
- Michał Archanioł
- Mudżahedin
świat jest pełen zwariowanych ludzi
BTW co do polskich vs. angielskich tłumaczeń to : podobna sprawa z wybieraniem czarów przed rozstawieniem czy po .... w polskim podręczniku stoi że po a w angielskim że : "after" -> pozostawiam sprawę do przemyślenia (tu mam na myśli tego lethal shot vs. kiling blow)
PZDR
BTW co do polskich vs. angielskich tłumaczeń to : podobna sprawa z wybieraniem czarów przed rozstawieniem czy po .... w polskim podręczniku stoi że po a w angielskim że : "after" -> pozostawiam sprawę do przemyślenia (tu mam na myśli tego lethal shot vs. kiling blow)
PZDR
Jak dla mnie sprawa jest oczywista z zasady Lethal Shoot możesz korzystać tylko bez magicznego łuku, proste, natomiast Irytujące Siecioplotki czy inne Duszki nie strzelają strzałami toteż KB nie zadają... (w najlepszym razie mają napisane że są ranged weapon).
A tak BTW jeśli chodzi o tłumaczenie podręczników to porównajcie sobie polską i angielską wersję Ring of Hotek dla Ciemniaków - i niech ktoś powie, że Polacy to urodzeni Power Gamerzy
Generalnie tłumaczenie zasad to dobry pomysł ale ten i inne kwiatki nakazują wzmorzoną, wręcz rewolucyjną czujność
miłego,
Żaba
A tak BTW jeśli chodzi o tłumaczenie podręczników to porównajcie sobie polską i angielską wersję Ring of Hotek dla Ciemniaków - i niech ktoś powie, że Polacy to urodzeni Power Gamerzy
Generalnie tłumaczenie zasad to dobry pomysł ale ten i inne kwiatki nakazują wzmorzoną, wręcz rewolucyjną czujność
miłego,
Żaba
Zadaję pytanie tutaj, żeby nie tworzyć nowego wątku i nie zaśmiecać forum.
Czy warto wystawiać lorda/herosa na koniu z jakimś fajnym łukiem/strzałami albo czymś innym. Czy po prostu lepiej wychodzi kiedy jest w wspólnocie zmiennokształtnych ? Z góry dziękuję.
Czy warto wystawiać lorda/herosa na koniu z jakimś fajnym łukiem/strzałami albo czymś innym. Czy po prostu lepiej wychodzi kiedy jest w wspólnocie zmiennokształtnych ? Z góry dziękuję.
,,Cynikiem jest być łatwo... ale nie każdy się na to odważy.''