Dow u HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Dow u HE
Też tu dopisze swoje zdanie. A więc ostatnio mnie naszłą myć aby właśnie do Erek wziąć odział Rinoxów nie konecznie tych bull ale np 2 małe. Jako figurki bym użył smoków (tylko najpierw bym musiał je zrobić) byłby niezły klimat taka smocza armia. Nie mam ochoty wprowadzać jakoś brzydkich ogrów do mojej armii.
Następna opcja nasuwa się odział tych właśnie liczberczerów w ilości 2-3.
No i na ostatni miejscu działo.
W dzisiejszych czasach kiedy w rarach królują potwory rinoxy jak i działo moze sie przydać . Rinoxy bo mam odziła z duzym T oraz siłą save dosyć dobry 3+. Armata szczególnie na małe punkty kiedy zobaczymy przed sobą enginy a nasze dwa RBT z mizernym skutkiem próbują coś tam zrobić(ostatni turniej)
Następna opcja nasuwa się odział tych właśnie liczberczerów w ilości 2-3.
No i na ostatni miejscu działo.
W dzisiejszych czasach kiedy w rarach królują potwory rinoxy jak i działo moze sie przydać . Rinoxy bo mam odziła z duzym T oraz siłą save dosyć dobry 3+. Armata szczególnie na małe punkty kiedy zobaczymy przed sobą enginy a nasze dwa RBT z mizernym skutkiem próbują coś tam zrobić(ostatni turniej)
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
armata może być bardzo skuteczna, tak jak móisz na engine i świetnie panikuje hydre z którą to HE mają niemale problemy.
A co do ledblecherów, jakieś male smoczki jako konwersja?
Rozumiecie, takie HE salki
Dzialanie podobne do salek z VI ed. a największy ból w ograch w armi HE to te wlaśnie obleśne ogry
A co do ledblecherów, jakieś male smoczki jako konwersja?
Rozumiecie, takie HE salki
Dzialanie podobne do salek z VI ed. a największy ból w ograch w armi HE to te wlaśnie obleśne ogry
Wiadomo, szkoda plamić armię DoWem, lecz szkoda patrzeć jak elfy giną, dlatego fajnym pomysłem jest posiadać mały nie zobowiązujący kloc 30 duelistów którzy zasłonią, wstrzymają a jako że to jest skirmish to nie tak łatwo je wymanewrować, więc mogą zatrzymać taki odział zeby np SM się w nich wbił No a cannon jest też super, ale szczerze również na mniej niż 2k ptk. ponieważ potem lepiej jest wziąć 4 bolce albo 3 bolce i orła do odginania bardziej niebezpiecznych jednostek np. kloc czerwonej kawy, trolle czy inne plugastwa. A tak to masz sporą szanse rozwalić np wrogie działo w 1 rundzie walki, które tak strasznie czasem wadzi (np organki)
Paskudny uśmiech power gamera
Gram DoW i powiem Ci, że jeśli chcesz mieć panikę na całej armii to taki "kloc" jest jak najbardziej wskazany. Manewrowość takiego oddziału jest wbrew pozorom mała. Oddział zajmuje dużo miejsca. Więcej zrobi 9 duellistsów - wierz mi Tą 30-ką z jednej strony zasłonisz swoje jednostki przed ostrzałem przeciwnika, ale również zasłonisz oddziały przeciwnika przed twoim ostrzałem, jeśli nie będziesz miał dobrego terenu. Poza tym chyba każdy właściciel BloodTków, Smoków, Tanków itp. z szerokim uśmiechem na twarzy myśli o szarży po darmowe 270 pkt.
błagam, co to za pomysł 30 duelistów i to do tego w jendym oddziale?
za te punkty mamy w zasadzie 2x5 DP i to w specialu... no comment.
za te punkty mamy w zasadzie 2x5 DP i to w specialu... no comment.
mam pytanko co do rhinox riderow, w zasadach napisane maja ze 2 rary zajmuja, sa 0-1, ale zastanawia mnie zasada pozwalajaca im nosic magiczny sztandar. czy ten sztandar wybieram z commonów, z HE, z OK czy w ogole nie wybieram (gdyz jako DoW nie moga) ?
A co powiecie o hot pot'cie? 50pkt. zasięg do 36" pod wzornikiem S6 D3Wo, reszta S3 no ASv, na kloce z T3 sobie nieźle radzi, a na Bretka tym bardziej. Minus to rozrzut jak przy każdej katapie oraz fakt iż ma T4 i 2Wo co pozwala czasem nawet fastom zdjąc ją z łuków.
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2010, o 15:27 przez Pixel, łącznie zmieniany 1 raz.
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
- Deliberitus886
- Mudżahedin
Panowie ale HE mają przecież coś na kształt RoR czy regimentu najemnego .
Niestety tylko HE mogą go wynajmować a zwie się HANDMAIDENS OF THE EVERQUEEN .
Wykasowali go w momencie kiedy strona zmieniła szatę graficzną ale chyba można nim grać ,tak samo jak DoW są drogie bo 300 p bazowych ale są groźne poczytajcie o nich , ogólnie fajny regiment.
Niestety tylko HE mogą go wynajmować a zwie się HANDMAIDENS OF THE EVERQUEEN .
Wykasowali go w momencie kiedy strona zmieniła szatę graficzną ale chyba można nim grać ,tak samo jak DoW są drogie bo 300 p bazowych ale są groźne poczytajcie o nich , ogólnie fajny regiment.
Widzę Wszystko
- Deliberitus886
- Mudżahedin
Daty czytać umiem , jeżeli masz z tym problem no to nie moja sprawa .Mac pisze:Fajnie, fajnie... tylko, że:
1. Popatrz na datę ostatniego posta.
2. Popatrz na zmiany dotyczące DoW w 8 edycji - albo na to, że ich w tej edycji nie ma.
Regiment o którym mowa jest czystym regimentem HE jego konstrukcja przypomina RoR ale nim nie jest . Jest tak jakby dodatkiem do bohatera , ale można go wystawiać osobno .
Post zamieściłem dlatego iż jest fajny regiment ale chyba wszyscy gracze HE i innych armii o nim zapomnieli , co najważniejsze nie wszyscy żyją według wytycznych GW .
A dla tych którzy chcą urozmaicić swoje kolekcje i armie .
Póki są figurki DoW w sprzedaży kolekcjonerskiej póty można nimi grać na ostatnio wydanych zasadach . Jeżeli GW nie chce tej armii nie powinno sprzedawać ich figurek , pamiętajmy iż wytwórca bierze odpowiedzialność za swój produkt . Czyli jeśli nie chcą żebyśmy nimi grali to niech ich nie sprzedają i tyle . < ale to nie wyrm temacie >
Widzę Wszystko
kto zapomniał ten zapomniał..Deliberitus886 pisze: Post zamieściłem dlatego iż jest fajny regiment ale chyba wszyscy gracze HE i innych armii o nim zapomnieli , co najważniejsze nie wszyscy żyją według wytycznych GW .
btw. masz może jakieś maidenki na sprzedaż? z chęcią kupię
ps. choć taka nekromancja jest trochę dziwna...
- Master of reality
- Oszukista
Z Maidenkami problem leży w braku figsów. Poza tym one wcale jakiegoś szalu na polu bitwy nie robią. Zresztą bez królowej i tak bym nie wystawiał
I sold my soul for rock'n roll
Królowa zawsze moze robić za maga HE.
- Master of reality
- Oszukista
Tak też używam swojej królowej, swoją drogą najładniejszego modelu maga by GWAsassello pisze:Królowa zawsze moze robić za maga HE.
I sold my soul for rock'n roll
- Deliberitus886
- Mudżahedin
Nie niestety nie mam , ale są to chyba jedne z najbardziej poszukiwanych modeli kolekcjonerski wydanych przez GW takoż samo Królowa .Asassello pisze:btw. masz może jakieś maidenki na sprzedaż? z chęcią kupię
Ale swoją drogą miło wiedzieć iż ktoś pamięta o takich modelach.
A królowa najlepszym magiem jest .
Widzę Wszystko
e tam ostatnio na allegro kupiłem dwie za jakieś 14 sztuka.. i prawie nikt innych ich nie licytował.. więc aż tak poszukiwane to chyba nie są...Deliberitus886 pisze:Nie niestety nie mam , ale są to chyba jedne z najbardziej poszukiwanych modeli kolekcjonerski wydanych przez GW takoż samo Królowa .Asassello pisze:btw. masz może jakieś maidenki na sprzedaż? z chęcią kupię
Ale swoją drogą miło wiedzieć iż ktoś pamięta o takich modelach.