Dow u HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Re: Dow u HE

Post autor: Elgrond »

Też tu dopisze swoje zdanie. A więc ostatnio mnie naszłą myć aby właśnie do Erek wziąć odział Rinoxów nie konecznie tych bull ale np 2 małe. Jako figurki bym użył smoków (tylko najpierw bym musiał je zrobić) byłby niezły klimat taka smocza armia. Nie mam ochoty wprowadzać jakoś brzydkich ogrów do mojej armii.

Następna opcja nasuwa się odział tych właśnie liczberczerów :mrgreen: w ilości 2-3.
No i na ostatni miejscu działo.
W dzisiejszych czasach kiedy w rarach królują potwory rinoxy jak i działo moze sie przydać . Rinoxy bo mam odziła z duzym T oraz siłą save dosyć dobry 3+. Armata szczególnie na małe punkty kiedy zobaczymy przed sobą enginy a nasze dwa RBT z mizernym skutkiem próbują coś tam zrobić(ostatni turniej)
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

armata może być bardzo skuteczna, tak jak móisz na engine i świetnie panikuje hydre z którą to HE mają niemale problemy.

A co do ledblecherów, jakieś male smoczki jako konwersja?
Rozumiecie, takie HE salki ;)
Dzialanie podobne do salek z VI ed. a największy ból w ograch w armi HE to te wlaśnie obleśne ogry :P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Post autor: Jab »

Wiadomo, szkoda plamić armię DoWem, lecz szkoda patrzeć jak elfy giną, dlatego fajnym pomysłem jest posiadać mały nie zobowiązujący kloc 30 duelistów którzy zasłonią, wstrzymają a jako że to jest skirmish to nie tak łatwo je wymanewrować, więc mogą zatrzymać taki odział zeby np SM się w nich wbił :twisted: No a cannon jest też super, ale szczerze również na mniej niż 2k ptk. ponieważ potem lepiej jest wziąć 4 bolce albo 3 bolce i orła do odginania bardziej niebezpiecznych jednostek np. kloc czerwonej kawy, trolle czy inne plugastwa. A tak to masz sporą szanse rozwalić np wrogie działo w 1 rundzie walki, które tak strasznie czasem wadzi (np organki) 8)
Paskudny uśmiech power gamera

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Gram DoW i powiem Ci, że jeśli chcesz mieć panikę na całej armii to taki "kloc" jest jak najbardziej wskazany. Manewrowość takiego oddziału jest wbrew pozorom mała. Oddział zajmuje dużo miejsca. Więcej zrobi 9 duellistsów - wierz mi :D Tą 30-ką z jednej strony zasłonisz swoje jednostki przed ostrzałem przeciwnika, ale również zasłonisz oddziały przeciwnika przed twoim ostrzałem, jeśli nie będziesz miał dobrego terenu. Poza tym chyba każdy właściciel BloodTków, Smoków, Tanków itp. z szerokim uśmiechem na twarzy myśli o szarży po darmowe 270 pkt.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

błagam, co to za pomysł 30 duelistów i to do tego w jendym oddziale? :shock:
za te punkty mamy w zasadzie 2x5 DP i to w specialu... no comment.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
krejzihed
Chuck Norris

Post autor: krejzihed »

mam pytanko co do rhinox riderow, w zasadach napisane maja ze 2 rary zajmuja, sa 0-1, ale zastanawia mnie zasada pozwalajaca im nosic magiczny sztandar. czy ten sztandar wybieram z commonów, z HE, z OK czy w ogole nie wybieram (gdyz jako DoW nie moga) ?

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Wybierasz sztandar z podręcznika OK.
Obrazek

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

A co powiecie o hot pot'cie? 50pkt. zasięg do 36" pod wzornikiem S6 D3Wo, reszta S3 no ASv, na kloce z T3 sobie nieźle radzi, a na Bretka tym bardziej. Minus to rozrzut jak przy każdej katapie oraz fakt iż ma T4 i 2Wo co pozwala czasem nawet fastom zdjąc ją z łuków.
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2010, o 15:27 przez Pixel, łącznie zmieniany 1 raz.
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Jako miłośnik psów mogę powiedzieć, że to bardzo fajna jednostka. W cokolwiek trafi - spłaca się.
Obrazek

Kędzior
Mudżahedin

Post autor: Kędzior »

Ja grałem jedną bitewkę, w której zamiast 4x RBT wziąłem dwa bolce i dwa działa. Zerżneli mnie 17:3. Jestem za HE 100%.
Warhammer to gra wyobraźni. Grajmy karteczkami.

Awatar użytkownika
Deliberitus886
Mudżahedin

Post autor: Deliberitus886 »

Panowie ale HE mają przecież coś na kształt RoR czy regimentu najemnego .
Niestety tylko HE mogą go wynajmować a zwie się HANDMAIDENS OF THE EVERQUEEN .
Wykasowali go w momencie kiedy strona zmieniła szatę graficzną ale chyba można nim grać ,tak samo jak DoW są drogie bo 300 p bazowych ale są groźne poczytajcie o nich , ogólnie fajny regiment.
Widzę Wszystko

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Fajnie, fajnie... tylko, że:
1. Popatrz na datę ostatniego posta.
2. Popatrz na zmiany dotyczące DoW w 8 edycji - albo na to, że ich w tej edycji nie ma.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Deliberitus886
Mudżahedin

Mac pisze:Fajnie, fajnie... tylko, że:
1. Popatrz na datę ostatniego posta.
2. Popatrz na zmiany dotyczące DoW w 8 edycji - albo na to, że ich w tej edycji nie ma.
Daty czytać umiem , jeżeli masz z tym problem no to nie moja sprawa .
Regiment o którym mowa jest czystym regimentem HE jego konstrukcja przypomina RoR ale nim nie jest . Jest tak jakby dodatkiem do bohatera , ale można go wystawiać osobno .
Post zamieściłem dlatego iż jest fajny regiment ale chyba wszyscy gracze HE i innych armii o nim zapomnieli , co najważniejsze nie wszyscy żyją według wytycznych GW .
A dla tych którzy chcą urozmaicić swoje kolekcje i armie .
Póki są figurki DoW w sprzedaży kolekcjonerskiej póty można nimi grać na ostatnio wydanych zasadach . Jeżeli GW nie chce tej armii nie powinno sprzedawać ich figurek , pamiętajmy iż wytwórca bierze odpowiedzialność za swój produkt . Czyli jeśli nie chcą żebyśmy nimi grali to niech ich nie sprzedają i tyle . < ale to nie wyrm temacie >
Widzę Wszystko

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Deliberitus886 pisze: Post zamieściłem dlatego iż jest fajny regiment ale chyba wszyscy gracze HE i innych armii o nim zapomnieli , co najważniejsze nie wszyscy żyją według wytycznych GW .
kto zapomniał ten zapomniał.. :P

btw. masz może jakieś maidenki na sprzedaż? z chęcią kupię :)

ps. choć taka nekromancja jest trochę dziwna...
Obrazek

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

Z Maidenkami problem leży w braku figsów. Poza tym one wcale jakiegoś szalu na polu bitwy nie robią. Zresztą bez królowej i tak bym nie wystawiał :wink:
I sold my soul for rock'n roll

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Królowa zawsze moze robić za maga HE.
Obrazek

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

Asassello pisze:Królowa zawsze moze robić za maga HE.
Tak też używam swojej królowej, swoją drogą najładniejszego modelu maga by GW :)
I sold my soul for rock'n roll

Awatar użytkownika
Deliberitus886
Mudżahedin

Asassello pisze:btw. masz może jakieś maidenki na sprzedaż? z chęcią kupię :)
Nie niestety nie mam , ale są to chyba jedne z najbardziej poszukiwanych modeli kolekcjonerski wydanych przez GW takoż samo Królowa .
Ale swoją drogą miło wiedzieć iż ktoś pamięta o takich modelach.
A królowa najlepszym magiem jest . :D
Widzę Wszystko

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Deliberitus886 pisze:
Asassello pisze:btw. masz może jakieś maidenki na sprzedaż? z chęcią kupię :)
Nie niestety nie mam , ale są to chyba jedne z najbardziej poszukiwanych modeli kolekcjonerski wydanych przez GW takoż samo Królowa .
Ale swoją drogą miło wiedzieć iż ktoś pamięta o takich modelach.
e tam ostatnio na allegro kupiłem dwie za jakieś 14 sztuka.. i prawie nikt innych ich nie licytował.. więc aż tak poszukiwane to chyba nie są...
Obrazek

ODPOWIEDZ